IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение

Пак има риск макар и минимален за смяна на потребителските вкусове, доста минимален, но го има. Виж обаче водичката не е въпрос на вкус а на оцеляване. Ако е за правнуците намираш си нещо като тези / мисля бяха с най-дългата дивидентна история в щатите - над 200 години/ и си готов:

https://www.yorkwater.com/wp-content...ual-Report.pdf
    Кока Кола печелят от вода много повече от едноименната напитка. Даже в България. Чети внимателно етикета като си купуваш минерална вода.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
      Бъфет не случайно тръгна да зарязва Apple. Всъщност започвам да си мисля, че старите Тех гиганти няма как да са водещи в имплементирането на ИИ. Нови имена ще изгреят
      И Apple продава, а Bank of America май цялата я засили, но Кока Кола си я държи!

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
        Споделям мнението на Майстора. В технологиите нищо вечно няма. Kodak, Western Union, ако щеш в ново време ICQ. Къде са били, а къде са сега!
        Ако искаш нещо, дето ще го има след 100 години, трупай Кока Кола. И правнуците ти ще получават по 2-3% дивидент.
        Пак има риск макар и минимален за смяна на потребителските вкусове, доста минимален, но го има. Виж обаче водичката не е въпрос на вкус а на оцеляване. Ако е за правнуците намираш си нещо като тези / мисля бяха с най-дългата дивидентна история в щатите - над 200 години/ и си готов:

https://www.yorkwater.com/wp-content...ual-Report.pdf

Коментар

• Както и на други места съм казвал няма място за всички от Mag 7 във света на ИИ. Google на пръв поглед перфектна компания - растящи приходи, кешфлоу, апетитна оценка...и много неприятно проби 200day MA. Майсторът е прав - пазарът надушва нещо.
          Бъфет не случайно тръгна да зарязва Apple. Всъщност започвам да си мисля, че старите Тех гиганти няма как да са водещи в имплементирането на ИИ. Нови имена ще изгреят

Коментар

• Споделям мнението на Майстора. В технологиите нищо вечно няма. Kodak, Western Union, ако щеш в ново време ICQ. Къде са били, а къде са сега!
            Ако искаш нещо, дето ще го има след 100 години, трупай Кока Кола. И правнуците ти ще получават по 2-3% дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

А защо реши че в бъдеще ще има търсачки.

Или примерно всеки ще има личен ИИ асистент и всичко че минава през него.

Е търсачките Може да останат както телефоните с бутони , на мен лично номера ми е на такъв телефон.

Личния AI асистент предполага огромна фрагментация на качеството на услугата.
              .

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Никой не си е сменил търсачката.Целия свят ползва Гугъл.
                Монополист е защото прави качествени продукти и услуги.
                Относно делата такива е имал и Майкрософт.Такива дела за монопол се водят с години и се обжалват.Говорим за акции с прозорец година,две или три дори а не за десетки години.До такъв кратък диапазон от време рисковете са балансирани.
                А защо реши че в бъдеще ще има търсачки.

Или примерно всеки ще има личен ИИ асистент и всичко че минава през него.

Е търсачките Може да останат както телефоните с бутони , на мен лично номера ми е на такъв телефон.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                  Гуугъл е страхотна компания и отгоре на това монополист подобно на Майкрософт. Но като чели това може да остане в миналото.
                  Но защо се държи така , обикновено има причина но я разбираме в бъдеще.
                  С възхода на ИИ нещата с достъпа и обработка на информацията може да се промени драстично .
                  Достъпа на информация в нета в бъдещето може да се осъществява по съвсем друго ниво и при това положение Гуугъл да изгуби монополното си положение.
                  Никой не си е сменил търсачката.Целия свят ползва Гугъл.
                  Монополист е защото прави качествени продукти и услуги.
                  Относно делата такива е имал и Майкрософт.Такива дела за монопол се водят с години и се обжалват.Говорим за акции с прозорец година,две или три дори а не за десетки години.До такъв кратък диапазон от време рисковете са балансирани.

Коментар

• Гуугъл е страхотна компания и отгоре на това монополист подобно на Майкрософт. Но като чели това може да остане в миналото.
                    Но защо се държи така , обикновено има причина но я разбираме в бъдеще.
                    С възхода на ИИ нещата с достъпа и обработка на информацията може да се промени драстично .
                    Достъпа на информация в нета в бъдещето може да се осъществява по съвсем друго ниво и при това положение Гуугъл да изгуби монополното си положение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение

Отвъд това си мисля /без търгуване/ че е време да попилеят малко финасовите акции.
                      Почнаха ги!

https://finance.yahoo.com/news/the-f...142309207.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Напълно е възможно да е лошо решението ми, но нямаше да се чувствам спокоен с Гугъл. Бяха последните акции, които купих с цел дългосрочно държане, но обстоятелствата около тях доста се промениха.

Може би не си обърнал внимание, че ги осъдиха в щатите за монопол и има нагласи да се поиска разделяне на компанията. Дори и да няма разделяне, нямам причини да притежавам нещо, което ще ме държи в напрежение.
                        Гугъл е страхотен бизнес.
                        Фондовия пазар е суров.Това са нормални неща.Не се продава.
                        И да ги разделят ще разделят бизнеса не компанията и то след години ако изобщо се случи.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Лошо решение ,акцията е разпродадена 14 day Rsi снощи стигна 25 като число ,мине ли Септември влака си потегля до края на годината наново.Ако СП 500 падне по 5200 може да продължи с разпродажбите но отделни акции са си oversold.Както е и Google .
                          Напълно е възможно да е лошо решението ми, но нямаше да се чувствам спокоен с Гугъл. Бяха последните акции, които купих с цел дългосрочно държане, но обстоятелствата около тях доста се промениха.

Може би не си обърнал внимание, че ги осъдиха в щатите за монопол и има нагласи да се поиска разделяне на компанията. Дори и да няма разделяне, нямам причини да притежавам нещо, което ще ме държи в напрежение.

Коментар

• Интерактив направиха някъква миграция - изпратиха майл какво се променя.

Нямам спомен да слагаха едно тикче че сменят банковата сметка и днес по случайност обърнах внимание че номера в темплейта е различен от този който системата ми изписа за новия превод. Банката е същата и предполагам няма да е фатално дори да ги бях изпратил.

Това ако някой не е обърнал внимание.

Отвъд това си мисля /без търгуване/ че е време да попилеят малко финасовите акции.

Коментар

• Не се стърпях и го купих това Бърбъри BRBY @572.60. И каква приятна изненада - комисионна 1.8 паунда, а когато купувах Ролс Ройс през 2020-та ме изплющаха с 12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                                Продадох останалия Гугъл на 149.58 и на лека загуба. Миналата седмица когато ги продавах теховете допуснах тъпа грешка. Трябваше да си оставя малко Мета, защото там входа ми беше 242, а се обърках (необратимо) и вместо тях остана Гугъл.
                                Както и да е - държа връзка със СИП-а през VUSA. С него съм на нула - средна 94.06.
                                Лошо решение ,акцията е разпродадена 14 day Rsi снощи стигна 25 като число ,мине ли Септември влака си потегля до края на годината наново.Ако СП 500 падне по 5200 може да продължи с разпродажбите но отделни акции са си oversold.Както е и Google .

Коментар

Working...
                                X