IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
    Желязото продължава да пада. желязната руда тоже. Абе верно да не идва некаква рецесия тука?
    А банки, хоумбилдъри и пр. циклични що се държат тогава?

Коментар

• Желязото продължава да пада. желязната руда тоже. Абе верно да не идва некаква рецесия тука?
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Понеделник мисля за NVDA ATM календар спред. Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, цената на спреда ще се удвои в рамките на седмица, рейндж от +- 17% преди да излезе на червено.
        Last edited by tetris12; 18.08.2024, 18:31.

Коментар

• Все пак днес е Петък...не забравяйте

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Не ги слушай рибите тук.Едно средноголямо движение нямат познато за 3-4г .Нито едно.На късмет да бяха казали,поне едно щяха да познаят
            Време за теглене на профит е.....за който иска да му остане поне някакъв
            Ще почне след лихвите,макс до изборите

...........

И още една "случайност"

Тука бях постнал ETF на 20 годишните ,почнаха да го сравняват с 5 годишна доходност ,как пък един не излезе и не каза че това се купува с кратък срок 12 месеца докато не намалят лихвите ...отделно мениджърите управляващи милиради също бяха подигравани ...без коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              Първо технически пазара ще си върви поне още 6 месеца минимум,корекцията която беше+ Априлската прави над 10% сумарно което е нормално,данните сочат че няма основание за голяма рецесия,забавяне да но не и мечи пазар ,нека не се бъркат тези понятия .
              Не ги слушай рибите тук.Едно средноголямо движение нямат познато за 3-4г .Нито едно.На късмет да бяха казали,поне едно щяха да познаят
              Време за теглене на профит е.....за който иска да му остане поне някакъв
              Ще почне след лихвите,макс до изборите

Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
              Всичко е на големи месечни върхове тук...и трите УС индекса,DAX,Нвидиа,коне,Шменти груп даже.
              Слочаеност ли е ,че всички тези са в един и същ цикъл и по едно и също време са на върха ? Не мисля.
              ...........

И още една "случайност"

Last edited by danetha; 16.08.2024, 16:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
                И аз се разделих с някои акции, които бих държала дългосрочно...

И даже си купих мъничко от един ETF, който шорти технологични индекси... :P
                The main message: stay invested. “Panic selling can be a bad idea, as the best days often follow the worst days,” the analysts wrote .

...Bank of America notes

Коментар

• И аз се разделих с някои акции, които бих държала дългосрочно...

И даже си купих мъничко от един ETF, който шорти технологични индекси... :P

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                    Терзиев прав ще излезе с това за продаването. Преди малко символичната позиция във Ферари я изчистих. Прекрасна компания която искам да държа дългосрочно но на тези нива не ми се струва като добрия вход за лонг търм слагаме я в уоч листата за следващия мечи тренд или пързалката както я наричат някой.
                    Виж сега ,

Първо технически пазара ще си върви поне още 6 месеца минимум,корекцията която беше+ Априлската прави над 10% сумарно което е нормално,данните сочат че няма основание за голяма рецесия,забавяне да но не и мечи пазар ,нека не се бъркат тези понятия .
                    Пазара си коригира на нива 5200 което същи беше калкулирано от инвеститорите.
                    Второ,Ферари и Hermes са луксозни акции и там трудно се правят анализи ,защото една чанта или едно Ферари могат да се продадат с огромни маржове заради самия сегмент,както и Novo нордиск винаги е бил надценен десетки години но това не му пречи да си расте .
                    Ферари беше вход на 280 евро,или поне 370.
                    Ако има някакви сериозни процеси те ще са след края на тази година .
                    Относно конкретни компании ако искате много пари следете Меркадо Либре ,там цената за вход е около 1400,1360,до 1450 най-най много .
                    Това е машина за пари ,която в момента мачака всичко по пътя си + че няма и конкуренти поради много причини
                    Last edited by nkavrakov1982; 16.08.2024, 11:36.

Коментар

• Терзиев прав ще излезе с това за продаването. Преди малко символичната позиция във Ферари я изчистих. Прекрасна компания която искам да държа дългосрочно но на тези нива не ми се струва като добрия вход за лонг търм слагаме я в уоч листата за следващия мечи тренд или пързалката както я наричат някой.

Коментар

• Днес е ден за продаване. Препоръка е.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
                          Това Adaro излиза като A64 в Мюнхен май, но и като ADOOY в NY. Pink. ADR . При мен и двете са търгуеми, ако съм разбрал правилно проблема ви.
                          дневни обеми хиляда бройки не са точно търговия. Твърдо нье. Ibkr не дава достъп до Джакарта

Коментар

• Това Adaro излиза като A64 в Мюнхен май, но и като ADOOY в NY. Pink. ADR . При мен и двете са търгуеми, ако съм разбрал правилно проблема ви.

Коментар

Излиза с тикер А64, аз обаче се чудя за ЕТФ на Рейндж - на мен ми го дава с едно червено кръгче маркирано с НД и ограничение което ако го разбирам правилно това може да се търгува само ако си резидент или гражданин на няколко държави в Западна Европа?

Аз ли нещо не се ориентирам правилно - ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и има решение ще съм благодарен да сподели.
                              След секирата на Tasty, реално остана само един лесен начин. Виж си личните съобщения.

Коментар

Излиза с тикер А64, аз обаче се чудя за ЕТФ на Рейндж - на мен ми го дава с едно червено кръгче маркирано с НД и ограничение което ако го разбирам правилно това може да се търгува само ако си резидент или гражданин на няколко държави в Западна Европа?

Аз ли нещо не се ориентирам правилно - ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и има решение ще съм благодарен да сподели.
                                Може да купуваш ETF, които са маркирани с NT като продадеш cash secured puts.

Коментар

Working...
                                X