За повече дълъг уран нямам място, но трябваше по-високи да са страйковете на путовете. Ама пусто шубе.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Вместо да натиснеш спирачка си натиснал газта...
Bid е цената на които другите ти предлагат да продадеш - ако кликнеш bid - продаваш акцията. Отрицателна позиция означава че шортиш.
Ask е цената на която другите ти предлагат да ти продадат акцията, а ти да я купиш. Ако цъкнеш ask тогава купуваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Понеже винаги купувам от Ask лимитирана поръчка,но онзи ден явно по погрешка съм взел от Bid съответно Calls опцията ми е изписа със минус и дадената бройка и при падаща цена аз бях на + .
Мислех само че при Puts опция ще съм на + при падаща цена !
Bid е цената на които другите ти предлагат да продадеш - ако кликнеш bid - продаваш акцията. Отрицателна позиция означава че шортиш.
Ask е цената на която другите ти предлагат да ти продадат акцията, а ти да я купиш. Ако цъкнеш ask тогава купуваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМайчице, на 31 среброто! Пък батко ви почти се беше отказал по едно време. Само FSM разкарах досега.
...
Мислех сутринта и друго нещо. Към колегите с немските колиби: впечатлявам се колко внимателно оглеждате компаниите, на които залагате. Според мене обаче си правите лоша услуга като си въобразявате, че имате някакви основания различни от лихвените политики. Аз като по прост съм наясно, че тук става въпрос за хазарт - 50/50, червено/черно.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнениеРобинхуд днес е доста активен, не можах да взема пълната премия от кол опциите, не ми се разделя с позицията все още.
Коментар
-
Майчице, на 31 среброто! Пък батко ви почти се беше отказал по едно време. Само FSM разкарах досега.
...
Мислех сутринта и друго нещо. Към колегите с немските колиби: впечатлявам се колко внимателно оглеждате компаниите, на които залагате. Според мене обаче си правите лоша услуга като си въобразявате, че имате някакви основания различни от лихвените политики. Аз като по прост съм наясно, че тук става въпрос за хазарт - 50/50, червено/черно.Last edited by terziеv; 17.05.2024, 19:19.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Разбрах аз също взимам колове поне за година , относно ПУТ опции още не съм взимал малко сложни ми се виждат ако нямам цялата сума или брой акцииАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеА иначе не мога да си обясня покупки на краткосрочни колове. При мен такива покупки са само дългосрочни по силно спекулативни позиции. Иначе си следвам класическата схема - краткосрочни продажби на пут, съчетано с получаване на лихва върху кеша, докато не вляза в позиция, след което плучавам доход от дивдент+ продажба на кол в случай, че имам къде да вкарам кеша, ако бъдат упражнени коловете. Така реално доходността се вдига в пъти...
Коментар
-
А иначе не мога да си обясня покупки на краткосрочни колове. При мен такива покупки са само дългосрочни по силно спекулативни позиции. Иначе си следвам класическата схема - краткосрочни продажби на пут, съчетано с получаване на лихва върху кеша, докато не вляза в позиция, след което плучавам доход от дивдент+ продажба на кол в случай, че имам къде да вкарам кеша, ако бъдат упражнени коловете. Така реално доходността се вдига в пъти...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Понеже винаги купувам от Ask лимитирана поръчка,но онзи ден явно по погрешка съм взел от Bid съответно Calls опцията ми е изписа със минус и дадената бройка и при падаща цена аз бях на + .
Мислех само че при Puts опция ще съм на + при падаща цена !Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеBid / Ask = купува / продава
Т.е. най-добрите офертни цени към даден момент. Разликата/spread при опциите е голяма, защото ликвидността е мижава. Дори за големите имена.
Във всеки един момент можеш да купиш на ask, но може да не е никак изгодно. Колегата по-долу ти рече - никакви пазарни поръчки.
Мислех само че при Puts опция ще съм на + при падаща цена !
Коментар
Коментар