IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• до петъка сте мои новинарки и винарки

Коментар

• как ееееее новинари новинкарки винарки и фундаменталисти

малко остана до 40 и после ще запалим свещичка за вашия даун жонс ,като за 40 дни

теглете си по един кръст че само той ще ви остане

хяхяхяхяхяхях

Last edited by the architect; 15.05.2024, 23:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

??? Не си ли следил компаниата? Ръководството до последно лъжеха за състоянието и даваха огромни заеми на сабствените си наематели. На второ място болниците на много места са в окаяно финансово състояние. Трето, виж % който ръководството държат. Колко акции купиха, кога слезе на 3 долара? Вярват ли според теб в компанията си?

Единствената "фундаментална" идея тук е как стойността на имотите е по-висока от пазарната капитализация. Което при един фалит няма как да е сигурно. Дори сваляне на лихвите няма да ги изкара от червената зона.
        ​​​​

​​​​​Но не бих продавал на тази цена. Просто позицията е изцяло спекулативна и ръстът е почти изцяло на играта на късите.

---

Gyc - имам едни 400 парчета, но Vonovia и WJG са си пълни позиции. С последните даже бях прекалил и продадох половината преди няколко месеца, когато се качи над 50 пенса.

За wjg не ги разбирам много. Чета едно, чета друго... Немските колиби обаче са изцяло залог на свалянето на лихвите. Ако вдигнат евровите лихви още малко може и на фалит да отидем. Ако ги свалят осезаемо, VNA отива на 60+. Gyc е лайняна компания, яко гешефт и там, но затова е и по-евтина.

... Пандата беше писал са gyc. Нещо ги хвалеше. Не съм съгласен с него, но той е умно момче с образование, а аз стигнах до средно специално само.
        ​​​
        Разбирам. Да, следя уж внимателно MPW.... Аргументите ти са правилни, но аз винаги съм се опитвал да търгувам стойност по собствените си извратени разбирания. Тоест съм се хванал за активите, а те ми харесват и смятам че струват дори повече от това което пише в баланса. Така или иначе вече закрих позицията и останах само на опции. WJG вече продадох 70-80%. Бавно става заради ниската ликвидност, а и нямам достатъчно актуална информация. Сикинг алфа дори не знаят, че съществува такава компания А иначе GYC продължава да ми е на първо място в портфейла. Пак по моята извратена логика съм си сметнал, че един апартамент в Берлин през тях ми излиза 70-80к евро при реална цена поне 400. Дори и да не свалят лихвите, те вече разпродадоха част от жилищата в Лондон и осихуриха кеш да платят облигациите до 26-та а следващите облигации ги направиха безсрочни. Реално ако продължат да не дават дивиденти няма да имат никакви проблеми да върнат дълга си до 28-ма.Отделно от това ластика с недостига на жилища в Берлин продължава да се натяга и смятам че рано или късно ще отпушат ръста на наемите.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Какво не ти харесва там?
          ??? Не си ли следил компаниата? Ръководството до последно лъжеха за състоянието и даваха огромни заеми на сабствените си наематели. На второ място болниците на много места са в окаяно финансово състояние. Трето, виж % който ръководството държат. Колко акции купиха, кога слезе на 3 долара? Вярват ли според теб в компанията си?

Единствената "фундаментална" идея тук е как стойността на имотите е по-висока от пазарната капитализация. Което при един фалит няма как да е сигурно. Дори сваляне на лихвите няма да ги изкара от червената зона.
          ​​​​

​​​​​Но не бих продавал на тази цена. Просто позицията е изцяло спекулативна и ръстът е почти изцяло на играта на късите.

---

Gyc - имам едни 400 парчета, но Vonovia и WJG са си пълни позиции. С последните даже бях прекалил и продадох половината преди няколко месеца, когато се качи над 50 пенса.

За wjg не ги разбирам много. Чета едно, чета друго... Немските колиби обаче са изцяло залог на свалянето на лихвите. Ако вдигнат евровите лихви още малко може и на фалит да отидем. Ако ги свалят осезаемо, VNA отива на 60+. Gyc е лайняна компания, яко гешефт и там, но затова е и по-евтина.

... Пандата беше писал са gyc. Нещо ги хвалеше. Не съм съгласен с него, но той е умно момче с образование, а аз стигнах до средно специално само.
          ​​​
          Last edited by terziеv; 15.05.2024, 22:47.

Коментар

Пич, шегуваш се. Компанията е миризливо ЛАЙНО. Цената нагоре или надолу зависи единствено от борсовата спекула. Всякакви други сметки са безсмислени.
            Какво не ти харесва там? А ти имаше GYC, доколкото си спомням. Държиш ли ги още? WJG също?
            Last edited by Alonso; 15.05.2024, 22:29.

Коментар

• Идеално CPI, то квото и да беше пазарът е нагоре, защото знае че ФЕД е с вързани ръце. И ликвидност има.
              Нова позиция в MSTR. Този път мисля да отиграя битконя с тези, другите проксита слабички ми изглеждат. Цел 3000
              Останалите кончета, с които мисля да играя втория bull run са: NVDA, MU, CRWD, CAVA, TMDX, APP

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

При мен позицията беше доста сериозна и на 5.8 се разделих с акциите, но коловете със страйк 3 и 4 за 26-та ще си ги държа. Имам и доста колове със страйк 7 до края на юни, купени на 2 цента. Продадоха 10 болници и взеха 2 милярда. Ако продадат още 20-30 могат да върнат целия дълг и останалите 200 болници да останат почти без пари. Една по една съм ги разглеждал болниците през гугъл мапса и не изглеждат зле...
                Пич, шегуваш се. Компанията е миризливо ЛАЙНО. Цената нагоре или надолу зависи единствено от борсовата спекула. Всякакви други сметки са безсмислени.

Коментар

• Не съм съвсем съгласен. Реалният бизнес, който не получава държавни пари, е в нокдаун. Нивата са високи и би трябвало да има поне мини корекция. Още повече нямам идея защо, обаче навсякъде по интернет тръбят, че всеки момент ще свалят лихви. На мен ми се вижда малко вероятно да саботират гущера толкова зверски.

Като цяло обаче не бих продавал основни позиции (моите са с реални активи), защото инфлацията е най-сериозният проблем. Научих си урока с електроцентралите (SO, FE) и разни имотни като WELL, където редуцирах с едно 80%, последва сур и се мислех за много умен. Сега се върнаха, че и задминаха предните нива.

Коментар

• Само допълнение към долното - покупката в Ново Нордиск не е продиктувана само от въпросния разговор на който станах страничен свидетел. Финасово това е една от най-стабилните фирми в уиш листата, времево може и да не е най-добрия избор, но това което чух в малка пекарна някъде в Западна Европа просто ме изуми.

Докато сме на символична тема - реших и паркирах нещо малк0 във Ферари. Винаги съм имал слабост към компаний който успяват да оптимизират допълнително маржовете и тези не правят изключение. Всъщност в дългосрочна перспектива маржа и продажбите са най-важни статистически погледнато. В моите селекции обаче аз слагам една идея по голяма тежест на здравината на баланса - измерена през дълговото бреме преди нарастването на продажбите и след управлението на маржовете.

Иначе в по-широка перспектива преди да започне лятото да напомним че в президентски изборни години най-добрия период за СП е всъщност май до август - средно 7% / това измерено за последните 100 години/. Дори и без статистиката обаче всичко изглежда добре нарисувано за продължаване на ъп движенията. Което и да хванеш - тех, финаси, злато, суровини и прочие.

Особено златото - не знам от бомбите на арчи ли от какво ли, но си е гремлин преди потоп.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                      Терзиев ти ли беше дето дебнеше Несте във Финландия - да не го изпуснеш.

Иначе през уикенда станах неволен свидетел на интересен разговор в една пекарна и днес отворих символична позиция в Ново Нордиск.

Хората наистина са странни същества, за едната суета какво ли не са готови да направят.
                      Пищя дне, но съм от телефона и ми е трудно да гледам подробно. А и честно казано доста капитал за моите разбирания съм ангажирал вече по брокерите и ми е супер дискомфортно такива суми да ги гледам само на картинка.

....

Добавка - пуснах поръчка, но не ме огря. На тази цена сме близо до дъно. Все пак освен зелени шитни, произвеждат и нормално.
                      Last edited by terziеv; 15.05.2024, 19:32.

Коментар

• Терзиев ти ли беше дето дебнеше Несте във Финландия - да не го изпуснеш.

Иначе през уикенда станах неволен свидетел на интересен разговор в една пекарна и днес отворих символична позиция в Ново Нордиск.

Хората наистина са странни същества, за едната суета какво ли не са готови да направят.

Коментар

• Немските колиби. Най-накрая! Вече трябваше да сме на 35. Толкова нарисувано и пак се назландисва.

Коментар

Добро. Полях се с компот от смях.
                            Еми днес му се е отворил парашута на архитекта - и е Даун Джоунс...

Утре няма да му се отвори и ще е Ъп Джоунс... цикъл, кво да прайш! ..... Дето е текло - пак ще ...

Коментар

• Poll comes as US regulators review Steve Cohen-backed proposal for a 24/7 exchange

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Имаааааам, благодаря!
                                И чакам рали...
                                Таргет - поне 10 по баланс???
                                При мен позицията беше доста сериозна и на 5.8 се разделих с акциите, но коловете със страйк 3 и 4 за 26-та ще си ги държа. Имам и доста колове със страйк 7 до края на юни, купени на 2 цента. Продадоха 10 болници и взеха 2 милярда. Ако продадат още 20-30 могат да върнат целия дълг и останалите 200 болници да останат почти без пари. Една по една съм ги разглеждал болниците през гугъл мапса и не изглеждат зле...

Коментар

Working...
                                X