IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://chitanka.info/text/10221-pov...stradin-hodzha

Коментар

• Ето и твоят приятел Байрактар

Turkey is continuing to strengthen its economy by increasing the share of domestic and renewable sources in electricity production, Minister of Energy and Natural Resources Alparslan Bayraktar said on social media. He shared an infographic showing that renewables had a 49.3% share of domestic output in March, while the share amounted to 35.7% one year before.
      Minister of Treasury and Finance Mehmet Şimşek estimated the upcoming investments in green and clean energy in the next ten years at USD 100 billion.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984- Разгледай мнение

PPC operates all coal plants in Greece.
        Sdoukou: The production cost in Ptolemaida 5 is EUR 120 per MWh
        According to Deputy Minister of the Environment and Energy Alexandra Sdoukou, Ptolemaida 5 has a production cost of EUR 120 per MWh. In comparison, the levelized cost of electricity (LCOE) for new solar farms is EUR 40 per MWh to 45 per MWh, she added. The yardstick comes in at EUR 55 per MWh to EUR 65 per MWh for wind farms, Sdoukou asserted.

Still, another EUR 20 per MWh to EUR 30 per MWh is required for battery storage, she pointed out. New gas plants unviable without capacity mechanism

https://news.metal.com/newscontent/1...-in-the-future
        Кефи. Як фацепалм тука. Но както е казал великият Настрадин Ходжа - щом не знаете, няма сми да ви обяснявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          Ето какво казa буквално преди малко моят приятел Алпарслан Байрактар:

Кюмюрът е горивото на бъдещето. Запишете си го в тетрадките.
          PPC operates all coal plants in Greece.
          Sdoukou: The production cost in Ptolemaida 5 is EUR 120 per MWh
          According to Deputy Minister of the Environment and Energy Alexandra Sdoukou, Ptolemaida 5 has a production cost of EUR 120 per MWh. In comparison, the levelized cost of electricity (LCOE) for new solar farms is EUR 40 per MWh to 45 per MWh, she added. The yardstick comes in at EUR 55 per MWh to EUR 65 per MWh for wind farms, Sdoukou asserted.

Still, another EUR 20 per MWh to EUR 30 per MWh is required for battery storage, she pointed out. New gas plants unviable without capacity mechanism

https://news.metal.com/newscontent/1...-in-the-future
          Last edited by 1984-; 13.08.2024, 12:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
            Русия разполага с доста кюмюр - за 440 години който е много полезен за атмосферата и растенията понеже стимулира въглеродния кръговрат и така запазва , удължава живота на биосферата - в това е мисията на човечеството.
            Аз пък разполагам с 500 броя Мечел. Не знам колко е полезно за биосферата, ама в момента мога само да си ги чукам у главата.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ше пием ли ракия?
              Oксито го продадох на 20% печалба пролетта ,в момента купих наново 100 акции на цена 56.40 , в момента е на около 60 долара .
              Мисля да купя Шеврон 50 акции гледам че на дъно близо до 52 week low.
              Иначе когато кажеш съм на линия ,пиши ми на мейла

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                не мога да повярвам, че пиша тука безплатно.
                хаахха
                Топ коментара за август на форума !
                Last edited by danetha; 13.08.2024, 05:26.

Коментар

• Русия разполага с доста кюмюр - за 440 години който е много полезен за атмосферата и растенията понеже стимулира въглеродния кръговрат и така запазва , удължава живота на биосферата - в това е мисията на човечеството.

Коментар

• 5 август 2024:

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Ако съм на ваше място бих пазарувал нафтовиците като бесен. Ако нафтата подскочи, ще има тълпи, дето искат да покрият късите.
                    не мога да повярвам, че пиша тука безплатно.

Коментар

• Ето какво казa буквално преди малко моят приятел Алпарслан Байрактар:

Yerli kömürden elektrik üreten santrallerin yöneticileriyle Bakanlığımızda bir araya geldik. Santrallerin yaşadığı sorunları ve bu sorunların çözümüne ilişkin atabileceğimiz adımları ele aldık. Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için tüm yerli kaynaklarımızı en yüksek potansiyelde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda yerli kömürden elektrik üretimini artırmak ve santrallerin sürdürülebilirliğini sağlamak da kritik bir öneme sahip.
                      Кюмюрът е горивото на бъдещето. Запишете си го в тетрадките.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Споделих го като инфо.Не съм купувал.Липно аз взех 100 акции на Окси на дъното преди отчета като направя 20% ще ги продам както миналата година.
                        Ше пием ли ракия?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Искам да вкараш тикъра,в Интерактив или си го отвори отделно и виж графиката на 5 години.
                          Постнал съм го с данните за инструмента,от немската борса в евро,той е на Блек Рок по принцип...
                          И какво виждаме...2020 година когато имахме ниски лихви огромен връх,после след инфлацията дъно защото банките вдигнаха лихвите,сега в момента ясно се вижда че почва да катери заради предстоящия спад,а ниските лихви са мечи сигнал точно както и 2020 срива.
                          Облигации и лихви ,цени облигации и лихви с обратна корелация...
                          Когато виждаш,че пазара на акции стагнира или е рисков наливаш в него преди Фед пивота,който ще е края на годината някъде,реално тук ще имаш връх около последното намаление защото цените на облигациите ще се вдигнат,така както доходността им ще падне.
                          Това са някъде около 30%,печалба в евро,днес мина 1% след като го постнах...Ако видиш края на юни когато фонда е налял милиардите,ще видиш и дъното преди обръщане на тренда в другата посока заради новите политики на ЦБ.
                          И на финала...просто вместо да купуваш облигации отделни купуваш това ...излизаш след като ФЕД приключи с намалението,с кеш готов за акциите..
                          Видях чарта , доста ужасен.
                          Изглежда че е ударил дъно и от там само на горе.
                          Ся първо дъното не е юни тази година а точно както съм писал октомври 2023 , виж поста с реална прогноза по долу. Тоя ако беше толкова печен щеше да купи окткомври 2023.
                          Ако влизаш имай в
                          ​​​предвид че отиграваш корекция и после пак на долу.
                          Демек вероятно 110 и след това по пързалката 50-60
                          ИТФА за пет години е назагуба 31 процента .
                          Като сметнем и инфлацията майка плаче така че тоя облигационен фон ич не ти пази парите в тази конюнктура.
                          Може да го отиграеш краткосрочно. Но не знам да не те изненада демег как се управлява и дали нема да сгъне още преди и по време рецесията. Лично аз не бих го трейдвал.

И тук от километри се вижда че облигационият пазар е вече в мечи тренд.

​​​​​
                          Last edited by Майстора233; 10.08.2024, 00:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Добърхедж при 20 годишните грънци , при срив на облигационият пазар ще си заклещен са продаваш загуба баш кога ти потребяват.
                            Добър хедж са дългосрочните когато се очаква строго дефлацииона криза , а случая вече не е такъв лихвите обърнаха дългосрочно 2020 и вече сме в мечи тренд при облигациите.
                            Искам да вкараш тикъра,в Интерактив или си го отвори отделно и виж графиката на 5 години.
                            Постнал съм го с данните за инструмента,от немската борса в евро,той е на Блек Рок по принцип...
                            И какво виждаме...2020 година когато имахме ниски лихви огромен връх,после след инфлацията дъно защото банките вдигнаха лихвите,сега в момента ясно се вижда че почва да катери заради предстоящия спад,а ниските лихви са мечи сигнал точно както и 2020 срива.
                            Облигации и лихви ,цени облигации и лихви с обратна корелация...
                            Когато виждаш,че пазара на акции стагнира или е рисков наливаш в него преди Фед пивота,който ще е края на годината някъде,реално тук ще имаш връх около последното намаление защото цените на облигациите ще се вдигнат,така както доходността им ще падне.
                            Това са някъде около 30%,печалба в евро,днес мина 1% след като го постнах...Ако видиш края на юни когато фонда е налял милиардите,ще видиш и дъното преди обръщане на тренда в другата посока заради новите политики на ЦБ.
                            И на финала...просто вместо да купуваш облигации отделни купуваш това ...излизаш след като ФЕД приключи с намалението,с кеш готов за акциите..

Коментар

• майстор, дума дезинфлация няма. Идея нямаш каква брутална дефлация е в момента. Дори в България се забелязва, дето държавата ни къпе с пари.

Коментар

• Като гледам как са протекли събитията има точна последователност при пазарите, даже мисля че съм я описъл и преди това.

Да започнем с ковид краша.
                                Първа фаза .
                                Брутална кратка дефлация всички активи се сриват, дори петрола отрицателен. Катерене в кеш облигациите поскъпва като за последно. Златото държи цена.

Втора фаза. Инфлация всичко поскъпва акции крипто злато пазара е залят от ликвидност. Втората половина на 2020, 2021 лихвите ускоряват.

Трета фаза Стагфлация цените на суровините и инфлацията става непосилна. Война , акциите почват да се сриват Фед допълнителни натяга пружината с високи лихви.

Сурровините почват да коригират сериозно.

Цените на крипто и акциите бележат дъно и почват да отлепят.

Лихвите по облигациите на рекордните 5 процента облигациите обръщат от дъно. Нов тест на дъното при акциите и крипто.

Четвърта фаза . 2024
                                Инфлацията се успокоява
                                Лихвите по облигациите също икономиката не расте така бурно както в инфлационна втора фаза но пазарите на акции и остат силни . Влизаме в дезинфлацино състояние , до сега.

Според мен Икономиката и пазарите остават силни независимо от дълбоката корекция и паниката . Предстои и и PIVOT FED. Което ще ознаменува края на цикъла в рамките на една година . Възможна отново силна волатилност по изборите . Но през 2025 ще са последните ,,издихания , на пазара

Last edited by Майстора233; 09.08.2024, 22:17.

Коментар

Working...
                                X