IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    [ATTACH=CONFIG]n4244682[/ATTACH]

Понеже циганката умре...

Танкери - общо взето великолепно: fro +22%, dht +22%, trmd +4%; само hafn се изложи на -5%
    Честно казано очаквах по-скоро чистите да дръпнат и затова имам повече Torm отколкото fro.

Сухото се ядва, но нищо особено: gogl +4%, sblk +4%, gnk +4%

Бразилия - дивидентен ibzl e +13%, акумулиращ е +14%; в долари ewz +12%
    Колумбия - gxg +12%

SPY e +2%, qqq +1%

eur/usd - абсолютно без изменение

===

Нямам някакви грандиозни идеи за февруари. Продължават да са ми интересни дългосрочните колци на един златар btg, че премиите са много ниски. Засега са пари на вятъра.
    Тая вечер дау ще замине с 350 точки

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-02-01 231548.jpg
Views:	1
Size:	44.1 КБ
ID:	4244682

Понеже циганката умре...

Танкери - общо взето великолепно: fro +22%, dht +22%, trmd +4%; само hafn се изложи на -5%
      Честно казано очаквах по-скоро чистите да дръпнат и затова имам повече Torm отколкото fro.

Сухото се ядва, но нищо особено: gogl +4%, sblk +4%, gnk +4%

Бразилия - дивидентен ibzl e +13%, акумулиращ е +14%; в долари ewz +12%
      Колумбия - gxg +12%

SPY e +2%, qqq +1%

eur/usd - абсолютно без изменение

===

Нямам някакви грандиозни идеи за февруари. Продължават да са ми интересни дългосрочните колци на един златар btg, че премиите са много ниски. Засега са пари на вятъра.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        Ай честити ни мита в УСА. 25% за Канада и Мехико, 10% за чайна майна.
        Toз път алгосите не се излъгаха и канадските суровини не са у киреча. Обаче CVE, CNQ си стават за беритба на тия цени чудесно. Колко по-сериозен ангебот.

Както вангувах, индексите се държат. Мита немита Щатите продължават да дърпат целия световен капитал.

Коментар

• Ай честити ни мита в УСА. 25% за Канада и Мехико, 10% за чайна майна.
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Не ми е фокус, сега си изграждам позиция в TSLA.
            Това е добра идея, ако хоризонта ти е края на десетилетието и смяташ, че или роботизираните таксита, или хуманоидните роботи ще се реализират като следващия им принтер за пари. Едно от двете да се случи, TSLA ще е най-голямата компания в света. В момента, обаче, това е почти meme stock и цената за акция е абсурдна предвид резултатите на компанията. Аз имам сериозна експозиция в TSLA, но тя е изградена преди ковид при ниски цена за акция и мога да търпя корекция. Въпреки дългосрочната ми оптимистична прогноза за тях, дори сега се двоумя дали да не продавам, защото през последните 8 тримесечия резултатите им не са нищо особено, а даже се наблюдава влошаване. В момента е само и единствено хайп в очакване през лятото да стартират роботизираните таксита в Остин, Тексас, а впоследствие и в останалите градове в САЩ, за което едно рамо със сигурност ще удари и бай Дончо от Белия дом. Но има и някои подводни камъни, за които е добре да се знае. Първият е, че Q1 на 2025г. най-вероятно ще завърши с много слаби продажби на автомобили предвид това, че в момента и в 4-те им фабрики върви трансформация на производствените им линии, за да се произвежда новия им Модел Y Юнипер, а това винаги е свързано с проблеми в производствения капацитет и влошаване на COGS. Второ, самия Мъск малко помага на бранда с напълно неадекватно поведение от време на време, като очаквам особено в Европа продажбите да пострадат заради политическите му позиции. Общо взето, първото тримесечие на тази година се очаква да е много трудно, като мисля, че когато излязат данните за продажбите цената за акция ще се оцвети в много тъмно червено. Някъде към края на април ще е earnings call за първото тримесечие на 2025г. и смятам, че данните от него ще са много лоши, което ще натисне цената много надолу.

Бих бил много предпазлив с TSLA в момента

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

ти защо мислиш, че бизнесът в САЩ не потребява продукти от вън и няма да страда?
              + погледнато глобално - правителствата взимат повече данъци(наречени мита), цените ще са по-високи, съответно и лихвените проценти по-високи. Това добре ли е за бизнеса?
              + ако палячото обяви митата индексите ще се оцветят в кърваво червено
              Аз не съм против емоциите, но в случая ти разчиташ само на тях. САЩ са най-големият пазар, а американецът е най-добрият потребител. Веднага ще се намери кой да замени вноса в САЩ, а друг такъв потребител няма. Естествено никой няма да наложи мита върху жизнено необходими стоки и суровини.

Това дори не е предвиждане, а очевиден факт. Никакво червено няма да има. Митата са бичи за индексите.

Коментар

Кво им дреме на Щатите, ако и други почнат с митата? Имаш ли вкъщи нещо произведено в САЩ? Планираш ли да купиш нещо, произведено в САЩ? Еврогейският съюз ще започне ли да митосва течния газ? Да му мислят страните с положителен търговски баланс.
                ти защо мислиш, че бизнесът в САЩ не потребява продукти от вън и няма да страда?
                + погледнато глобално - правителствата взимат повече данъци(наречени мита), цените ще са по-високи, съответно и лихвените проценти по-високи. Това добре ли е за бизнеса?
                + ако палячото обяви митата индексите ще се оцветят в кърваво червено
                Last edited by petyob; 31.01.2025, 17:11.

Коментар

ще бъде началото на нови търговски войни. Митата всъщност са увеличение на данъците. Правителствата ще са доволни, че ще си пълнят бюджетите
                  Кво им дреме на Щатите, ако и други почнат с митата? Имаш ли вкъщи нещо произведено в САЩ? Планираш ли да купиш нещо, произведено в САЩ? Еврогейският съюз ще започне ли да митосва течния газ? Да му мислят страните с положителен търговски баланс.

Коментар

И що митата, дето пазят компаниите в САЩ от конкуренция, ще срутят индексите, в които абсолютно доминират акции на САЩ-ански компании? Ето ти графиката на канадската нафта вчера. Трябва да реагираш брутално бързо на всяка новина, която бъгва алгосите. Аз бях заложил капани за Ценовус само и малко ме огря буквално на нарисуваното дъно.

[ATTACH=CONFIG]n4244408[/ATTACH]
                    ще бъде началото на нови търговски войни. Митата всъщност са увеличение на данъците. Правителствата ще са доволни, че ще си пълнят бюджетите

Коментар

днес няма ли да обявят митата за Мексико и Канада по 25%, че индексите са така зеленички? Мисля, че лесно може да се направят кинти, ако сега се шортят...
                      И що митата, дето пазят компаниите в САЩ от конкуренция, ще срутят индексите, в които абсолютно доминират акции на САЩ-ански компании? Ето ти графиката на канадската нафта вчера. Трябва да реагираш брутално бързо на всяка новина, която бъгва алгосите. Аз бях заложил капани за Ценовус само и малко ме огря буквално на нарисуваното дъно.

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-01-31 150645.jpg
Views:	1
Size:	5.6 КБ
ID:	4244408

Коментар

• днес няма ли да обявят митата за Мексико и Канада по 25%, че индексите са така зеленички? Мисля, че лесно може да се направят кинти, ако сега се шортят...

Коментар

Една мижава позиция в Екопетрол и куп чакащи поръчки на под 7,40 в долари е резултатът.
                          Дали 40 или 4000 нали е на печалба

Коментар

• Не че не гледат на европейските стоки като по-малко луксозни, просто не могат да си ги позволят или поне не в това количество като бройка китайци. Нещо което е специфично за този сектор е че няма как да хванеш кой точно купува. Пример гледаш отчета и виждаш бесен ръст на продажбите в Европа примерно на Ришемонт. За разлика примерно от Айфоня който никой турист не си купува от Щатите в Европа, то в луксозния сектор изобщо не е така. И примерно Карън си купува Хермес чантичка в Милано - обаче Карън е американка, а не италианка. Обаче отчета казва продажбите растат в Италия.

Реалността в Китай е простичка - мамата им се такова защото 2/3 и нагоре от богатството им беше свързано с недвижими имоти. Такива брутални истории има там който така и не стигат и няма да стигнат до нас че не е истина. И колкото и да мъчат да рестатират системата да не забравяме че това е нацията родила следната чутовна простотия. И за разлика от великата война на Австралия срещу емутата която е по скоро забавна, тука са си заминали милиони.

https://en.wikipedia.org/wiki/Four_Pests_campaign

Коментар

• Swatch Group AG, whose brands include Omega, Blancpain, and jeweler Harry Winston, reported operating profits plunged by 75% to 304 million Swiss francs in the full year of 2024.
                              Общувайте с китайци, бре. Тия хора вече не гледат на еврогейските стоки като на луксозни. Освен това дефлацията е чудовищна.

Коментар

• Почвам леки разпродажби на Бразилия етф-ите. Чудесен янари. Има още много нагоре, но не се чувствам комфортно с толкова много дълг и толкова концентрирана позиция - с отделните компании мина 20% от портфейла.

... На Колумбия не мажах да се закача хубаво. Една мижава позиция в Екопетрол и куп чакащи поръчки на под 7,40 в долари е резултатът.
                                Last edited by terziеv; 30.01.2025, 11:15.

Коментар

Working...
                                X