Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Понеже циганката умре...
Танкери - общо взето великолепно: fro +22%, dht +22%, trmd +4%; само hafn се изложи на -5%
Честно казано очаквах по-скоро чистите да дръпнат и затова имам повече Torm отколкото fro.
Сухото се ядва, но нищо особено: gogl +4%, sblk +4%, gnk +4%
Бразилия - дивидентен ibzl e +13%, акумулиращ е +14%; в долари ewz +12%
Колумбия - gxg +12%
SPY e +2%, qqq +1%
eur/usd - абсолютно без изменение
===
Нямам някакви грандиозни идеи за февруари. Продължават да са ми интересни дългосрочните колци на един златар btg, че премиите са много ниски. Засега са пари на вятъра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеАй честити ни мита в УСА. 25% за Канада и Мехико, 10% за чайна майна.
Както вангувах, индексите се държат. Мита немита Щатите продължават да дърпат целия световен капитал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Не ми е фокус, сега си изграждам позиция в TSLA.
Бих бил много предпазлив с TSLA в момента
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ти защо мислиш, че бизнесът в САЩ не потребява продукти от вън и няма да страда?
+ погледнато глобално - правителствата взимат повече данъци(наречени мита), цените ще са по-високи, съответно и лихвените проценти по-високи. Това добре ли е за бизнеса?
+ ако палячото обяви митата индексите ще се оцветят в кърваво червено
Това дори не е предвиждане, а очевиден факт. Никакво червено няма да има. Митата са бичи за индексите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Кво им дреме на Щатите, ако и други почнат с митата? Имаш ли вкъщи нещо произведено в САЩ? Планираш ли да купиш нещо, произведено в САЩ? Еврогейският съюз ще започне ли да митосва течния газ? Да му мислят страните с положителен търговски баланс.
+ погледнато глобално - правителствата взимат повече данъци(наречени мита), цените ще са по-високи, съответно и лихвените проценти по-високи. Това добре ли е за бизнеса?
+ ако палячото обяви митата индексите ще се оцветят в кърваво червеноLast edited by petyob; 31.01.2025, 17:11.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ще бъде началото на нови търговски войни. Митата всъщност са увеличение на данъците. Правителствата ще са доволни, че ще си пълнят бюджетите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
И що митата, дето пазят компаниите в САЩ от конкуренция, ще срутят индексите, в които абсолютно доминират акции на САЩ-ански компании? Ето ти графиката на канадската нафта вчера. Трябва да реагираш брутално бързо на всяка новина, която бъгва алгосите. Аз бях заложил капани за Ценовус само и малко ме огря буквално на нарисуваното дъно.
[ATTACH=CONFIG]n4244408[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеднес няма ли да обявят митата за Мексико и Канада по 25%, че индексите са така зеленички? Мисля, че лесно може да се направят кинти, ако сега се шортят...
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЕдна мижава позиция в Екопетрол и куп чакащи поръчки на под 7,40 в долари е резултатът.
Коментар
-
Не че не гледат на европейските стоки като по-малко луксозни, просто не могат да си ги позволят или поне не в това количество като бройка китайци. Нещо което е специфично за този сектор е че няма как да хванеш кой точно купува. Пример гледаш отчета и виждаш бесен ръст на продажбите в Европа примерно на Ришемонт. За разлика примерно от Айфоня който никой турист не си купува от Щатите в Европа, то в луксозния сектор изобщо не е така. И примерно Карън си купува Хермес чантичка в Милано - обаче Карън е американка, а не италианка. Обаче отчета казва продажбите растат в Италия.
Реалността в Китай е простичка - мамата им се такова защото 2/3 и нагоре от богатството им беше свързано с недвижими имоти. Такива брутални истории има там който така и не стигат и няма да стигнат до нас че не е истина. И колкото и да мъчат да рестатират системата да не забравяме че това е нацията родила следната чутовна простотия. И за разлика от великата война на Австралия срещу емутата която е по скоро забавна, тука са си заминали милиони.
https://en.wikipedia.org/wiki/Four_Pests_campaign
- 1 like
Коментар
-
Swatch Group AG, whose brands include Omega, Blancpain, and jeweler Harry Winston, reported operating profits plunged by 75% to 304 million Swiss francs in the full year of 2024.
Коментар
-
Почвам леки разпродажби на Бразилия етф-ите. Чудесен янари. Има още много нагоре, но не се чувствам комфортно с толкова много дълг и толкова концентрирана позиция - с отделните компании мина 20% от портфейла.
... На Колумбия не мажах да се закача хубаво. Една мижава позиция в Екопетрол и куп чакащи поръчки на под 7,40 в долари е резултатът.Last edited by terziеv; 30.01.2025, 11:15.
Коментар
Коментар