IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Кво им дреме на Щатите, ако и други почнат с митата? Имаш ли вкъщи нещо произведено в САЩ? Планираш ли да купиш нещо, произведено в САЩ? Еврогейският съюз ще започне ли да митосва течния газ? Да му мислят страните с положителен търговски баланс.
    ти защо мислиш, че бизнесът в САЩ не потребява продукти от вън и няма да страда?
    + погледнато глобално - правителствата взимат повече данъци(наречени мита), цените ще са по-високи, съответно и лихвените проценти по-високи. Това добре ли е за бизнеса?
    + ако палячото обяви митата индексите ще се оцветят в кърваво червено
    Last edited by petyob; 31.01.2025, 18:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

ще бъде началото на нови търговски войни. Митата всъщност са увеличение на данъците. Правителствата ще са доволни, че ще си пълнят бюджетите
      Кво им дреме на Щатите, ако и други почнат с митата? Имаш ли вкъщи нещо произведено в САЩ? Планираш ли да купиш нещо, произведено в САЩ? Еврогейският съюз ще започне ли да митосва течния газ? Да му мислят страните с положителен търговски баланс.

Коментар

И що митата, дето пазят компаниите в САЩ от конкуренция, ще срутят индексите, в които абсолютно доминират акции на САЩ-ански компании? Ето ти графиката на канадската нафта вчера. Трябва да реагираш брутално бързо на всяка новина, която бъгва алгосите. Аз бях заложил капани за Ценовус само и малко ме огря буквално на нарисуваното дъно.

[ATTACH=CONFIG]n4244408[/ATTACH]
        ще бъде началото на нови търговски войни. Митата всъщност са увеличение на данъците. Правителствата ще са доволни, че ще си пълнят бюджетите

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
          днес няма ли да обявят митата за Мексико и Канада по 25%, че индексите са така зеленички? Мисля, че лесно може да се направят кинти, ако сега се шортят...
          И що митата, дето пазят компаниите в САЩ от конкуренция, ще срутят индексите, в които абсолютно доминират акции на САЩ-ански компании? Ето ти графиката на канадската нафта вчера. Трябва да реагираш брутално бързо на всяка новина, която бъгва алгосите. Аз бях заложил капани за Ценовус само и малко ме огря буквално на нарисуваното дъно.

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-01-31 150645.jpg
Views:	1
Size:	5.6 КБ
ID:	4244408

Коментар

• днес няма ли да обявят митата за Мексико и Канада по 25%, че индексите са така зеленички? Мисля, че лесно може да се направят кинти, ако сега се шортят...

Коментар

Една мижава позиция в Екопетрол и куп чакащи поръчки на под 7,40 в долари е резултатът.
              Дали 40 или 4000 нали е на печалба

Коментар

• Не че не гледат на европейските стоки като по-малко луксозни, просто не могат да си ги позволят или поне не в това количество като бройка китайци. Нещо което е специфично за този сектор е че няма как да хванеш кой точно купува. Пример гледаш отчета и виждаш бесен ръст на продажбите в Европа примерно на Ришемонт. За разлика примерно от Айфоня който никой турист не си купува от Щатите в Европа, то в луксозния сектор изобщо не е така. И примерно Карън си купува Хермес чантичка в Милано - обаче Карън е американка, а не италианка. Обаче отчета казва продажбите растат в Италия.

Реалността в Китай е простичка - мамата им се такова защото 2/3 и нагоре от богатството им беше свързано с недвижими имоти. Такива брутални истории има там който така и не стигат и няма да стигнат до нас че не е истина. И колкото и да мъчат да рестатират системата да не забравяме че това е нацията родила следната чутовна простотия. И за разлика от великата война на Австралия срещу емутата която е по скоро забавна, тука са си заминали милиони.

https://en.wikipedia.org/wiki/Four_Pests_campaign

Коментар

• Swatch Group AG, whose brands include Omega, Blancpain, and jeweler Harry Winston, reported operating profits plunged by 75% to 304 million Swiss francs in the full year of 2024.
                  Общувайте с китайци, бре. Тия хора вече не гледат на еврогейските стоки като на луксозни. Освен това дефлацията е чудовищна.

Коментар

• Почвам леки разпродажби на Бразилия етф-ите. Чудесен янари. Има още много нагоре, но не се чувствам комфортно с толкова много дълг и толкова концентрирана позиция - с отделните компании мина 20% от портфейла.

... На Колумбия не мажах да се закача хубаво. Една мижава позиция в Екопетрол и куп чакащи поръчки на под 7,40 в долари е резултатът.
                    Last edited by terziеv; 30.01.2025, 12:15.

Коментар

• Защо да се сърдя, по ми е важно да съм печеливш. А за арогантните многознайковци, пазарът ще се погрижи сам. Абе ко стана с RIG, купуваш ли дъното

Коментар

• Пазарът го ш..бат кат Белчо и Сивушка на нивата. Тъкмо си мислех, че ще имам месец-два почивка и да ближа раните от GEV и AR, a то вместо почивка - ротация във софтуерните. Засега повечко натоварих RBRK, но има и много други.
                        Nvidia ще върне и вероятно ще направи нов връх, но общо взето това беше...Сега остава да доизстискаме уолстрийт кравата в идните месеци

Коментар

Иначе с моя паркинсон всяко ходене по малка нужда е с хепи енд.
                          Тва беше свежо... Ай лайк ит.
                          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Аз освен Гейпал немам техове. Порфейлът ми е буквално с анти насдак бета. Обаче признавам, че газчицата ме утепа.

Последните ми продажби ги обявих - geo и колибите в Англия - wjg.

За ташак взех, че не продадох всичкото geo на 35, щото рекох да поклушам една от форумните гей врачки, дето инвестират по рисунка.

Иначе с моя паркинсон всяко ходене по малка нужда е с хепи енд.

Коментар

• И ко тана? Биг селл-офф, нова 1929, Дот-ком кризата ряпа да яде, а моят портфейлец пак е на ATH.
                              Нямах свободен кеш под ръка да купувам вчера, мноого ме е яд. На тия с треперещите ръчички да кажа следното: продадохте прибързано. Сега ще гоните Михаля по баира нагоре. Не се продава по време на бул маркет, само се купува. Ако Бай Тръмп успее да намали бюджетния дефицит УСА ще избият рибата. Това им е най-големия проблем в момента. И аз залагам на това. Пазарите (изглежда също). И си чакам първия дивидентец след месец и половина от TRMD (която ми е на 3% капиталова загуба към момента).

Терзо ти продаде ли ги, трепереща ръчичко...
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от grestar Разгледай мнение
                                Инфлацията по света засяка луксозните стоки - дрехи, марков алкохол, шоколад, цигари, хазарт, туризъм, аксесоари
                                Народа ще се цели във по-евтиното.

Златните и сребърни - мини, роялтита, дистрибуция, май са скъпички вече, ама има защо.
                                Правителствата нямат други опции освен да печатат, поне мандатът им е кратък,
                                а истинсите решения искат непопулярни мерки, средната класа във развитите страни е поизчезнала.
                                4-5 AI ще почнат да рушат монополът на Гугъл търсачката, понеже ще имплементират търсачка вътре в тях.
                                Дейта центровете ги строят близко до енергийни центрове, щото потреблението общо ще нарасва яко.
                                Доста акции по многото сектори са скъпи, а и геополитически Западът + Китай, почти са срещнали рецесията.
                                Остават старомодните скучни отрасли - оръжие (лично и за войската), влакове, газ/нефт (от сондиране до разпостранение), healthcare, затвори.
                                Качествените Полски, бразилски, индийски, аржентински акции ще имат поле за развитие.
                                Powszechna Kasa Oszczednosci Bank Polski Spólka Akcyjna (0FMO.IL)

65.66+43.07(+190.68%)
                                -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                Bank Polska Kasa Opieki S.A. (0DP0.IL)

146.82+92.37(+169.65%

Коментар

Working...
                                X