IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Честито Рождество на християните! На другите религии - честита сряда!

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Това е добър съвет, обаче за когато дойде мечия пазар. А сега не се знае кога ще ми потрябват да допълвам/сменям позиции, пазарът 2025 ще е stock picker's но все още булиш
      Имай в предвид, че тогава лихвите ще паднат и милиони маймуни ще направят същото - ще паркират трилиони кеш в облигации. Цената ще скочи, yield-a ще падне. Просто казвам.
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Доволно качи газовия ETF , откак набих в него в началото на декември, въпреки мнението на всезнайковците от форума, че търговията на газови фючърси, не били за мен. Считам го, като коледен подарък!!! Честита Коледа на всички!

Коментар

Айде и другият фаворит да кажа - TSLA. След 3г мъки пружината вече изстрелва акцията. Цел 1000-1200 е напълно постижима, все пак Мъск е дясната ръка на Рижия Дявол и хайпът е голяма сила. Нива между 360-400 според мен са добри за допълване/покупки
          Цена от 1000-1200 долара за акция ще означава 3-3.5 трлн. капитализация, а за да се случи това хайпа няма да е достатъчен. Няма да се случи и при настоящото портфолио на Тесла - автомобили и енергетика, но е напълно възможна, ако Тесла получи федерално разрешение за употреба на автономни автомобили, съответно проработи идеята за роботизираните таксита. Мисля, че това е и голямата цел, която преследва Мъск, навъртайки се около Тръмп, защото това ще е печатница за пари, за която Nvidia и Apple могат само да мечтаят. Автономни двуместни автомобили, управлявани от софтуера на Тесла FSD, струващи на компанията около 25.000 долара за бройка и превозващи хора на цена от 0.50 лева на километър, имат шанса да убият цялата автомобилна промишленост в световен мащаб. А също така професията на таксиметровия шофьор и компания като Uber. Амбициите на Тесла са да имат собствен флот от поне 10 млн. подобни автомобила към края на десетилетието, които да работят нон стоп. А работа 24/7 означава, че една такава кола ще избие парите си в рамките на първите шест месеца. Да не говорим, че освен собствения си флот от автомобили, Тесла вероятно ще предостави правото на физически лица да включат в подобна програма и собствените си автомобили Тесла с инсталиран FSD. Тоест, пиша този коментар в момента, а колата ми превозва някой в друга част на София, съответно впоследствие се връща при мен, носейки на мен и Тесла печалба 50% / 50%. Звучи безумно, но когато инвеститорите видят, че това работи, макар и в малки мащаби като начало, ще съберат две и две, съответно цената за акция ще види такъв възходящ тренд, какъвто пазарите не са виждали. Още по-брутално е, че това не само не може да бъде предложено от никой освен Тесла, но и в бъдеще ще е невъзможно да се случи, съответно те ще имат монопол, ако им се получи. А никой не може да го направи, защото по света няма компания, която да има постоянно движещи се 7 млн. автомобила / към настоящия момент /, заснемащи всеки сантиметър от движението, която информация на принципа video in - control out се обработва от изчислителна мощност, за която Тесла са похарчили 10 млрд. долара.

Ако им се получи с хуманоидния робот Оптимус, който да може да замества работници в предприятия, там вече говорим за над 10 трлн. капитализация. В тази тема някои коментират роботиката, като дават пример за евентуални инвестиции в разни китайски стартъпи, занимаващи се с разработка на роботи, дават пример за работата на Бостън Дайнамикс и прочее компании, но всички пропускат най-важното - всички необходими предпоставки за създаване на хуманоиден робот, който да замества работници, са в ръкава на Илон Мъск. Той притежава Туитър, чиято база данни от съобщения / няколко трилиона / ще бъде ползвана за създаване на интелект на робота, притежава XAi, които създадоха Grok, контролира Тесла, които имат един от петте най-мощни суперкомпютъра, а също така, независимо, че често е мега копелдак, той е истински Бог, когато става въпрос за създаване на производствени линии, тяхната автоматизация и оптимизация, респективно производство на изделие в големи мащаби при ниски разходи и COGS / cost of goods sold /.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
            Днес пазарите ще работят ли? Някой има ли инфо?
            Германия - не, Англия - до обяд, САЩ - да.
            Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Днес пазарите ще работят ли? Някой има ли инфо?
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

dayum
                Аз не мога да се похваля с нещо изключително. 35% капиталова + 3% дивидентна = 38% за годината. Тва е лейдис енд джентълмен. Нищо не съм купувал и продавал през таз година. Имам и 2 ETF-a в портфейлецът. През таз година и магаретата летяха, така, че нямам никакви сантименти, че резултатът е добър или лош. Кепитъл презервейшън е най-силния мотив.

Коментар

Имам да защитавам +72% ytd профит
                  dayum
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

блажи с облигацийки бе батко, купи едногодишни трежърис, щи носят едни сладки 4% в доларес. Можеш да ги продадеш моменталически винаги когато поискаш. Те са най-ликвидния актив, само двойката УСД/ЕУР е по-ликвидна. не се бъзикам.
                    Това е добър съвет, обаче за когато дойде мечия пазар. А сега не се знае кога ще ми потрябват да допълвам/сменям позиции, пазарът 2025 ще е stock picker's но все още булиш

Коментар

70% кеш?! каква дохостност можеш да докараш с толкова сухо?
                      Пазарът смени режима, според мен ще движи в рейндж следващите 1-2 месеца или ще спадне малко. Имам да защитавам +72% ytd профит, a кешът ще намалям/увеличавам според отворилите се възможности.

Интересно, гледам сега NVDA показва сила. Дали не е време за финален спринт до 200-250? Доста време се застоя в бокса, а няма как да има пазарен връх без Генерала. Айде и другият фаворит да кажа - TSLA. След 3г мъки пружината вече изстрелва акцията. Цел 1000-1200 е напълно постижима, все пак Мъск е дясната ръка на Рижия Дявол и хайпът е голяма сила. Нива между 360-400 според мен са добри за допълване/покупки

Коментар

Не се праи на ощипан. Говорим за сухото. Вместо да кеси в платформата с 0 доходност му предлагам да направи некое процентче докато чака сгоден вход спрямо стратегията си.
                        При 70% кеш, дори да утроиш няма да стигнеш 34%, just sayin. предпочитам да имам позиции в компании с малко downside risk докато чакам нeщо страхотно да се появи вместо някакви 4% - в момента Aercap, Fonar, Hammond Manufacturing, Flow Traders, Доверие, Софарма Трейдинг. Компенсират рискови експозииции като IBKR, De La Rue, Lords Group Trading и тн
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

уау 4%, ибкр ми показва 34.48% ytd. при това дефанзивно портфолио без нито една тех акция цяла година
                          Не се праи на ощипан. Говорим за сухото. Вместо да кеси в платформата с 0 доходност му предлагам да направи некое процентче докато чака сгоден вход спрямо стратегията си.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ето, четем AI goes nuclear https://thebulletin.org/2024/12/ai-goes-nuclear/ .
                            Dobre, ама липсват числа за себестойност...
                            Една конкурентна енергия, на 5 до 15км.под краката ни, която може да смени горивната база на някои ТЕЦ-ове през следващата петилетка
                            https://www.canarymedia.com/articles...thermal-energy

Коментар

блажи с облигацийки бе батко, купи едногодишни трежърис, щи носят едни сладки 4% в доларес. Можеш да ги продадеш моменталически винаги когато поискаш. Те са най-ликвидния актив, само двойката УСД/ЕУР е по-ликвидна. не се бъзикам.
                              уау 4%, ибкр ми показва 34.48% ytd. при това дефанзивно портфолио без нито една тех акция цяла година

Коментар

70% кеш?! каква дохостност можеш да докараш с толкова сухо?

Коментар

Working...
                                X