Здравейте, колеги,
През последните седмици анализирам в дълбочина някои нетипични и за мен подценявани възможности на NYSE и NASDAQ - особено в контекста на повишената волатилност и динамичните структурни промени в секторите.
Фокус са ми по-дългосрочни SWING възможности на компании, в които вярвам.
Енергийни и електрически компании с фундаментално подценена оценка:
Притежавам акции и/ или дълги кол опции от горните компании.
Ако някой от вас следи същите компании или има различна гледна точка – ще се радвам да споделим идеи.
Аз споделям компаниите, които ме интересуват, както и графиките с различните технически сценарии в реално време в Tradingview (без претенции за препоръки). Ако на някой му е интересно да проследи развитието или да си направи сам изводите (използвам платформата на Tradingview с акаунт TargetTraders).
https://www.tradingview.com/u/TargetTraders/
ПП: В никой случай това не е инвестиционна препоръка.
През последните седмици анализирам в дълбочина някои нетипични и за мен подценявани възможности на NYSE и NASDAQ - особено в контекста на повишената волатилност и динамичните структурни промени в секторите.
Фокус са ми по-дългосрочни SWING възможности на компании, в които вярвам.
Енергийни и електрически компании с фундаментално подценена оценка:
- PCG (електрическа мрежа в Северна Калифорния) и HE (Хавай) – сериозно наказани от пазара заради рискове и събития свързани горски пожари; задлъжняли по същата тема, но с устойчива и подобряваща се инфраструктура, както и стабилен дългосрочен и подобряващ се паричен поток.
- AES – Електрическа компания с фокус върху възобновяеми източници. Отлична дивидентна доходност от 6.3% и се търгуват на текущо P/E 6.1 и бъдещо P/E/ от 5. Разпределят едва 30-40% от печалбите.
- SOLB (Solvay) – утвърден играч в химическата индустрия, със Солвей Соди в Девня в портфейла си, особено обвързан с борсовата цена на содата (която в момента е доста ниска и потенциален ръст в цената ще увеличи драстично размера на печалбата, понеже оперативните разходи ще останат относително постоянни. 8.3% дивидентна доходност.
- KHC, STZ, HELE – Фундаментално подценени утвърдени 50-70 годишни компании, с прилична дивидентна дохододност, в момент, в който се движат с цикличен спад в продажбите. В различна фаза на потенциални технически обръщания с висока вероятност за реализиране. Дидидентната доходност на първите 2 е съответно: 6%, 2.4%. Основен акционер в KHC е чичо Бъфет (27.5% от компанията).
- KULR, ACB, NFE
Притежавам акции и/ или дълги кол опции от горните компании.
Ако някой от вас следи същите компании или има различна гледна точка – ще се радвам да споделим идеи.
Аз споделям компаниите, които ме интересуват, както и графиките с различните технически сценарии в реално време в Tradingview (без претенции за препоръки). Ако на някой му е интересно да проследи развитието или да си направи сам изводите (използвам платформата на Tradingview с акаунт TargetTraders).
https://www.tradingview.com/u/TargetTraders/
ПП: В никой случай това не е инвестиционна препоръка.
Коментар