IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Продължавам темата с алкохола. Заради колегите, които не общуват с млади хора.
    Click image for larger version

Name:	GtCBx5MXkAA87td.jpg
Views:	1
Size:	78.0 КБ
ID:	4277750

Тука не е много по-различно. Големият извън вкъщи не е близвал алкохол. 14 годишен. У нас насила почти го карам.

... за т.нар. "лукс" същата е картинката

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Продавам путове за едни застраховчици - Jackson Financial JXN. Просто са евтини. Бих купил направо и градил позиция, ама все още нямам кеш достатъчно.
      IBKR ми дава п/е над 80
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Продавам путове за едни застраховчици - Jackson Financial JXN. Просто са евтини. Бих купил направо и градил позиция, ама все още нямам кеш достатъчно.

Коментар

• Опитвам една работа да почна и затова нямам време да следя всичко. Еле пък да гледам всяка отделна компания от тия списъци. Сигурен съм, че всичкото е фъшкия, ама проблемът са премиите. Пък и нямам пари за купуване, защото съм all in и почти само продавам. Брутално захлебих покрай априлския сур и вече не съм гладен. Буквално се оглеждам за разкешване на 1/3 от портфейла и преминаване към по-малко виртуални, КЮКостойчиви активи.

Синай, Пандата не залага на сур на пазара, а на конкретни компании - ментета. Т.е. къси фондове върху индекси не вървят.

Иначе опциите се затварят в петък СЛЕД края на търговията. Даже имаш едно половин един час след затваряне - да упражняваш или да отказваш упражняване, ако си в парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Купуване на путове, не продаване. През IBKR, всички на американски борси
            Вземи си евтини колчета върху обратни ETF-и, които шортят СИП-a - SPXS. Може и някоя финансова мечка FAZ

Сега има евтини с дълъг матуритет - до 2027.

Днеска има, утре няма

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Аз продавам путове само ако акцията ме кефи и съм готов да вляза в позиция. Трябва да имаш и 15 300 по сметката или да си готов да поемеш такъв ливъридж, в случай че се наложи да влезеш в позиция...Ако спекулираш краткосрочно вече не знам каква ти е точно идеята...Комисионната според мен ще повече от 10. Много зависи през къде ги купуваш....
              Купуване на путове, не продаване. През IBKR, всички на американски борси
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от pazderkov Разгледай мнение

Здравей, Панда!

Одобрявам идеята да се тестват путове, както си го замислил.

Имам следното питане. Защо си избрал Strike 20 Юни (само след 2 седмици)? Би ли споделил какво очакваш да се случи за този период?

Мерси
                Всички са компании, чиито акции са скочили много последните седмици при липса на фундамент, само 2 седмици защото иначе премиите са твърде високи заради волатилността. Например, DFDV имат по 6 долара в Солана на акция, цената е 20. Логично е в някой момент да падне на 6. Къси не искам да правя, имаше в алфата едни Humbl дето казах, че са хайп и скочиха 13x когато писах за първи път преди да загубят над 99%
                Last edited by Black and white cat-foot; 04.06.2025, 16:59.

Коментар

Най-после имам достъп до второ ниво опции в ИБКР и искам да купя пут опции върху някоя ужасна компания за тест - тъп бизнес модел, голям кеш бърн, може и да са пълна измама. Какво се сещате като имена?
                  Здравей, Панда!

Одобрявам идеята да се тестват путове, както си го замислил.

Имам следното питане. Защо си избрал Strike 20 Юни (само след 2 седмици)? Би ли споделил какво очакваш да се случи за този период?

Мерси

Коментар

Тренировки на сухо с краткосрочни пут опции, exp June 20, таргет малко извън парите. Ако не искам да упражнявам опциите и ги продам в последния момент, на 19 юни ли трябва да се продадат или на 20? Иначе мисля да ползвам малко кеш за straddle покрай Q3 резултатите на Flow Traders. По спомен, Q2 паднаха с 20%, преди това имаше нагоре с 12%

symbol, strike, price
                    DFDV 20, 3.80
                    ASST 7.50, 1,90
                    TDUP 7.50, 0,55
                    AEVA 20, 2.20
                    TMC 4.50, 0.70
                    MASS 7.50, 1.40
                    GRPN 33, 2.25
                    LFMD 13, 1.10
                    CTEV 40, 5.70

Общо ако е по една опция, 19.60*100=583.90

+9.55 commission?

Комисионната на някои места ми я показва като 1.91, на други няма. Навсякъде ли да сложа 1.91? Т,е, 583.9+18.55=602.45
                    Аз продавам путове само ако акцията ме кефи и съм готов да вляза в позиция. Трябва да имаш и 15 300 по сметката или да си готов да поемеш такъв ливъридж, в случай че се наложи да влезеш в позиция...Ако спекулираш краткосрочно вече не знам каква ти е точно идеята...Комисионната според мен ще повече от 10. Много зависи през къде ги купуваш....
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Извън, вътре в парите?
                      Тренировки на сухо с краткосрочни пут опции, exp June 20, таргет малко извън парите. Ако не искам да упражнявам опциите и ги продам в последния момент, на 19 юни ли трябва да се продадат или на 20? Иначе мисля да ползвам малко кеш за straddle покрай Q3 резултатите на Flow Traders. По спомен, Q2 паднаха с 20%, преди това имаше нагоре с 12%

symbol, strike, price
                      DFDV 20, 3.80
                      ASST 7.50, 1,90
                      TDUP 7.50, 0,55
                      AEVA 20, 2.20
                      TMC 4.50, 0.70
                      MASS 7.50, 1.40
                      GRPN 33, 2.25
                      LFMD 13, 1.10
                      CTEV 40, 5.70

Общо ако е по една опция, 19.60*100=1960

+9.55 commission?

Комисионната на някои места ми я показва като 1.91, на други няма. Навсякъде ли да сложа 1.91?
                      Last edited by Black and white cat-foot; 04.06.2025, 16:46.

Коментар

Извън, вътре в парите?
                        Никъде още, събирам идеи

Коментар

DFDV, ASST, TDUP, CURI, AEVA, TMC, XNET, MASS, GRPN, LFMD, CTEV, BTM, OPRX
                          Извън, вътре в парите?

Коментар

• DFDV, ASST, TDUP, CURI, AEVA, TMC, XNET, MASS, GRPN, LFMD, CTEV, BTM, OPRX

Коментар

Palantir
                              Абе по-шит, нещо като DFDV ама по-скапано

Коментар

Най-после имам достъп до второ ниво опции в ИБКР и искам да купя пут опции върху някоя ужасна компания за тест - тъп бизнес модел, голям кеш бърн, може и да са пълна измама. Какво се сещате като имена?
                                Palantir

Коментар

Working...
                                X