Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Да, добър беше, ама по принцип сеп и окт са си по волатилни.
Има и друго - избори идат.
Ако индексите се запазят на + или поне не паднат повече от 5% идните 2 месеца вероятността ДТ да кара 2 мандат е 90%
Ако обаче има по големи корекции и преди изборите сме на/под юлските нива - не.
Ама засега пазара гласува за перчема, пък и мрази вдигане на данъци...( макар че при Бидън ще са съпроводени с доста повече Т в стимули)
PS Бравос на ябълките, не само са х4 повече ами и здраво си ралят, с това темпо идва пак 500
Не знам за ябълките, но теслата спирачки няма, явно на такъв принцип са ел. колите.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеНай - добрият август от 36 години за S&P 500.
Има и друго - избори идат.
Ако индексите се запазят на + или поне не паднат повече от 5% идните 2 месеца вероятността ДТ да кара 2 мандат е 90%
Ако обаче има по големи корекции и преди изборите сме на/под юлските нива - не.
Ама засега пазара гласува за перчема, пък и мрази вдигане на данъци...( макар че при Бидън ще са съпроводени с доста повече Т в стимули)
PS Бравос на ябълките, не само са х4 повече ами и здраво си ралят, с това темпо идва пак 500Last edited by pipbel; 31.08.2020, 17:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Просто не ми стана ясно как да продам като маркета е затворил. Аз не търгувам в пре и пост маркет, нори не знам дали мога и как се прави.
Гледам какво се случва с NIO примерно и анализирам в последствие движението му. Всичко е една голяма лъжа. Случват се разни неща мистериозни и объркващи за обикновените хора. Големите играчи явно си имат достъп до информация, до която останалите нямаме и съзнателно объркват пазара така, че накрая те да намажат.
Лека полека разбирам защо най-добрата стратегия за невежи като мен е да купиш и повече да не поглеждаш щото има опасност да направиш глупост. Евала на 13 годишните дето връткат опции и стават милионери. Аз дори не мога да схвана как се оперира с опции.
А това с техническия анализ се чудя как някой изобщо му се връзва. Цяла наука направили от нищо. Като питах за Модерна исках по-скоро да чуя от някой, който изкъсо я следи да сподели впечатления, а не да прави технически анализ по графики. Щото Модерна не я следя и така и не разбрах какво ме изръчка да я купя. Ще се види късмета или каръка ме е задвижилLast edited by bokogega; 31.08.2020, 15:28."църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 2 Харесвания
Коментар
-
Моята идея беше същата - да си измисля моя си стратегия и да си я следвам. И измислих нещо криво лево. Проблемът е, че не мога да разбера дали е печеливша, защото непрекъснато нещо се случва и я нарушавам. Примерно продам някоя акция като ми се стори, че много е скочила и следва спад с идеята пак да я купя като падне. Но или пропусна момента да я купя като падне, защото много се колебая, не мога да взема решение и докато мисля дали да я купя тя вземе че се качи. Или пък докато чакам да падне нещо ме изръчка и взема че купя нещо друго, импулсивно и тотално необмислено и изхарча капитала. Както примерно Moderna взех с парите за една друга акция. Като че ли за момент ми се замаглява съзнанието, върша нещо импулсивно и после се чудя и се псувам що го направих. След което месеци наред чакам да мине на плюс и да го разкарам защото разбира се съм го взела прекалено скъпо. Така взех примерно Gilead баш на най-високото та го чаках пак да си го стигне и на късмет уцелих и го продадох на нула. От там насам трети път не е стигнал този курс и си беше жив късмет че го уцелих да го разкарам.
Другото което е, не мога да държа пари и да чакам с дни еле па седмици изгоден курс. Все си мисля, че докато чакам можеше да увелича тоя капитал. Купувам нещо импулсивно, но вместо да ги увелича взема че ги съкратя. И се псувам. Нямам психика, подхождам несериозно и не мога да разчитам на себе си. Така правя грешки, които после търся начин да компенсирам и в това си инвестирам енергията та не остава за друго. Много съм променлива и всичко ми влияе. Благодаря на Господ че все още съм на плюс."църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 3 Харесвания
Коментар
-
Предлагам да направиш една тема "Кросовете на terziev" или по-скоро "Тикърите на terziev" и така ще решиш проблема си
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениедобавка: и още веднъж призовавам да отделим в отделна тема общите стратегии, политиката и другите неща, които не отговарят на заглавието.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Играеш хаотично и единствено големият ръст на пазара те покрива - При следващото потъване на пазара което според мен ще се случи до края на септември ще занулиш всичко и ще минеш под вода ако не се осъзнаеш на време.
90% от Хората си губят парите на форекс и на борсата не от карък а защото:
- Четат книги и слушат новини
- Когато са купили/продали правилната акция я отвързват прекалено рано и не хващат цялото позитивно движение
- Когато са купили/продали неправилна акция я стискат до край - тоест хващат по голямата част от негативното движение
Това не е от карък - Четенето на книги и слушането на новини няма да ти помогнат - Почти 100% от губещите на борсата са ги изяли тези книги с кориците и спят със слушалките да слушат новините
Печелят под 10% от хората които по собствен начин са стигнали до някакво наблюдение и заключение което другите не го виждат и не го пише по книгите
Ако нещата дето ги пишеше по книгите са верни то теоритично 90% трябваше да са на печалба - Ако някой от 10%-те печелещи напише книга как печели този метод много скоро също ще бъде губещ
Не ти казвам да не играеш а да спреш и да започнеш да наблюдаваш пазара и да се опиташ да намериш твоята си печеливша стратегия дето не я пише по книгите и тогава да продължиш
Също така по назад пишеше че си взела заем - Върни го на момента и не залагай пари които ги нямаш
Другото което е, не мога да държа пари и да чакам с дни еле па седмици изгоден курс. Все си мисля, че докато чакам можеше да увелича тоя капитал. Купувам нещо импулсивно, но вместо да ги увелича взема че ги съкратя. И се псувам. Нямам психика, подхождам несериозно и не мога да разчитам на себе си. Така правя грешки, които после търся начин да компенсирам и в това си инвестирам енергията та не остава за друго. Много съм променлива и всичко ми влияе. Благодаря на Господ че все още съм на плюс.
Коментар
-
1 - Аз дори не мога да схвана как се оперира с опции.
2 - А това с техническия анализ се чудя как някой изобщо му се връзва.
Ето въведението, което ме оправи и в огромната част от случаите е повече от достатъчно. Ако от този курс, не ти стане ясно, по-добре не пипай.
2 - За себе си съм приел, че "инвестиции" по картинка са извън сферата ми на компетентност. За бърза търговия или в рамките на ден два понякога има файда и за ташак гледам tradingview. Прегледай коментарите във форума за RTX и CCL, после погледни актуалните котировки и си направи изводите.
И хайде най-накрая да престанеш с каръци, манипулации и лични излияния, моля.
---
добавка: и още веднъж призовавам да отделим в отделна тема общите стратегии, политиката и другите неща, които не отговарят на заглавието.Last edited by terziеv; 30.08.2020, 13:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеКефя ти се
На краставичар краставици успяваш да продадеш. Ашколсун
Коментар
-
Просто не ми стана ясно как да продам като маркета е затворил. Аз не търгувам в пре и пост маркет, нори не знам дали мога и как се прави.
Гледам какво се случва с NIO примерно и анализирам в последствие движението му. Всичко е една голяма лъжа. Случват се разни неща мистериозни и объркващи за обикновените хора. Големите играчи явно си имат достъп до информация, до която останалите нямаме и съзнателно объркват пазара така, че накрая те да намажат.
Лека полека разбирам защо най-добрата стратегия за невежи като мен е да купиш и повече да не поглеждаш щото има опасност да направиш глупост. Евала на 13 годишните дето връткат опции и стават милионери. Аз дори не мога да схвана как се оперира с опции.
А това с техническия анализ се чудя как някой изобщо му се връзва. Цяла наука направили от нищо. Като питах за Модерна исках по-скоро да чуя от някой, който изкъсо я следи да сподели впечатления, а не да прави технически анализ по графики. Щото Модерна не я следя и така и не разбрах какво ме изръчка да я купя. Ще се види късмета или каръка ме е задвижил
90% от Хората си губят парите на форекс и на борсата не от карък а защото:
- Четат книги и слушат новини
- Когато са купили/продали правилната акция я отвързват прекалено рано и не хващат цялото позитивно движение
- Когато са купили/продали неправилна акция я стискат до край - тоест хващат по голямата част от негативното движение
Това не е от карък - Четенето на книги и слушането на новини няма да ти помогнат - Почти 100% от губещите на борсата са ги изяли тези книги с кориците и спят със слушалките да слушат новините
Печелят под 10% от хората които по собствен начин са стигнали до някакво наблюдение и заключение което другите не го виждат и не го пише по книгите
Ако нещата дето ги пишеше по книгите са верни то теоритично 90% трябваше да са на печалба - Ако някой от 10%-те печелещи напише книга как печели този метод много скоро също ще бъде губещ
Не ти казвам да не играеш а да спреш и да започнеш да наблюдаваш пазара и да се опиташ да намериш твоята си печеливша стратегия дето не я пише по книгите и тогава да продължиш
Също така по назад пишеше че си взела заем - Върни го на момента и не залагай пари които ги нямаш
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Всеки ден пазара затваря на определена цена. Ако цената за деня затваря под тези нива - проблем.
А това с техническия анализ се чудя как някой изобщо му се връзва. Цяла наука направили от нищо. Като питах за Модерна исках по-скоро да чуя от някой, който изкъсо я следи да сподели впечатления, а не да прави технически анализ по графики. Щото Модерна не я следя и така и не разбрах какво ме изръчка да я купя. Ще се види късмета или каръка ме е задвижил
Коментар
-
Кефя ти се
На краставичар краставици успяваш да продадеш. Ашколсун
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Ситуацията около нея е много интересна.Смениха изцяло ръководството и искат да вдигнат цената на компанията.При 2 милиарда продажби капитализацията е едва 45 милиона а преди няколко дена беше под 40 милиона.Много големи купуваха с милиони акции.Готви се нещо около нея но ще видим развръзката.Вчера много хубав ден.Не излязах на 100 % ръст,но на 70% натиснах бутона.Сега ще поизчакам да паднат още и ще напълним отново.
Коментар
Коментар