If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Алармата ми за шорт. Но ще пропусна. Една от най-големите простотии, дето направих последната година и нещо, е че разкарах повечето електрогенераторни. Мислех, че SO на 75, под 4% дивидент е таван. За Pampa даже не искам да си спомням.
Сега се пазарува Бритиш петролката. Не защото е по-арна от Ексон или Шеврон, а защото е на добра цена. Ама ти ходи да четеш FT, дето ще ти го кажат след едно 40% нагоре.
Бих взел само Ексън или Шеврон,само че Шеврон също нещо го посвалиха като прогноза.Шеврон може да изкарва пари и при ниска цена за барел поради по голямата си интеграция.
Миналата година Ексън беше на 96 долара като го взех ,дали ще пробият още дъна ,не знам,като цяло целия сектор е с ниска прогноза ,като гледам графиките петрола се държи точно като при криза Ковид или картинка 2022 година...
Сега се пазарува Бритиш петролката. Не защото е по-арна от Ексон или Шеврон, а защото е на добра цена. Ама ти ходи да четеш FT, дето ще ти го кажат след едно 40% нагоре.
Големите риби очакват петрола да пада още. Ще почакам с купуването на петролски акции.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Оксито пада с петрола.
Петрола е на нива 2021 година и всички петролни акции падат.Окси също.
Аз от Окси загуби нямам,продадох позициите си когато свалихаоценката на целия сектор.
Окси не го пипайте защото има много дълг спряно Ексон и Шеврон и останалите големи .
В момента имам само 3 позиции.
ASML,Apple и Alphabet.
pleГугъл го погребваха и Април на 130 долара ама стигна близо 200,това колко % са че ми е трудно да ги сметна ?
Не мисля че някой разумен човек ще държи тех акции за повече от 4,5,10 месеца
Мога ли да помоля за малко помощ - в момента акаунта ми в ИБ може да трейдва опции Левъл 2. Исках да изпробвам продажба на пут което обаче явно е в Левъл 3.
Когато пробвам да активирам Левъл 3 ми изписва че не покривам критерийте за Левъл 3. Някой има ли идея какво да променя във финасовия профил така че да мина на Левъл 3. Разбирам че за Левъл 4 ми трябва маржин акаунт а моя е фул кеш, но за Левъл 3 явно е нещо друго - или нивата на нет уъртх или по вероятно секцията с опита. ИБ не ти дават насоки т.е. малко си играеш на налучкване. Някой минал по този път вече?
Благодаря предварително.
Увеличи всичко на стъпки (опит в търговията с опции, net worth и annual income) и ще намериш печелившита комбинация, също маркирай че акаунта ще е за активна търговия.
Settings -> Account settings -> Trading permissions -> под опциите Add/Edit. И после сте вие с въпросника. Успех
Не е от там, Форде. Ниво две позволява путове (имам предвид да продам пут и да имам средствата да купя акцията) - скоро го попълвах точно стази цел. Един вид да пробвам купуване на промоция.
Разрешенията са някъде още в началните декларации. Току-що направих изпит за търговия с марджин и докато преди човек сам си избираше какво му е нивото, сега системата го дава.
Останаха ми: търговия със CFD, с бонове и фючърси. Мисля, че когато ги покрия всичките ще ме пусне. Ако не стане пак ще моля за помощ.
Last edited by Никола20; 12.09.2024, 18:01.
Причина: доуточняване
The financial information, investment experience and/or investment objectives you have listed in your account profile do not meet the eligibility requirements to trade the Level of Options that you are requesting. IMPORTANT: Please note that IBKR does not disclose the Financial Profile eligibility requirements and those requirements are subject to change at any time.
При мен няма въпроси - просто съобщение че не се покриват критериите за Левъл 3 и веднага се уточнява че не могат да ми посочат кой критерии. Нямам спомен как активирах първите две нива, но ако не се лъжа отново беше с промени мисля по данните за опита т.е налучкване.
Коментар