Първоначално изпратено от MarkoVanBasten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение
И аз така мисля. Вчера даже пазарувах малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеДрузя, Бразилия. Вече няма накъде да слиза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
VUSA разпределя дивидент. Тъй като ISIN-ът е ирландски, би трябвало да не се удържа данък при източника. Някои твърдят, че в този случай трябва да декларираш дохода и да се самообложиш с 5%, което си е бумащина.
SXR8 е със сравнително висока цена на дял. Ако брокерът не поддържа частични дялове, може cost average да не се получи много добре.
В общия случай е все тая кой от двата ще избереш (има и други предложения по темата, справка - justetf.com). В редки случаи може да има значение, но с информацията, която си споделил, не може да се разбере дали си от изключенията.
Имам експозиция и през фонд, но там ми свалят две кожи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнениеЗа да не отварям нова тема, ще попитам тук.
Има ли изобщо някаква разлика между тези ETFи за следене на S&P500 - iShares Core S&P 500 UCITS ETF (CSPX) и Vanguard S&P 500 UCITS ETF (VUSA)?
Таксата за управление е еднаква, и двете са в евро и имат обеми.
Кой от двата бихте препоръчали?
SXR8 е със сравнително висока цена на дял. Ако брокерът не поддържа частични дялове, може cost average да не се получи много добре.
В общия случай е все тая кой от двата ще избереш (има и други предложения по темата, справка - justetf.com). В редки случаи може да има значение, но с информацията, която си споделил, не може да се разбере дали си от изключенията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнениеЗа да не отварям нова тема, ще попитам тук.
Има ли изобщо някаква разлика между тези ETFи за следене на S&P500 - iShares Core S&P 500 UCITS ETF (CSPX) и Vanguard S&P 500 UCITS ETF (VUSA)?
Таксата за управление е еднаква, и двете са в евро и имат обеми.
Кой от двата бихте препоръчали?
Става въпрос за месечни вноски (усредняване).
Коментар
-
Касапница вчера. Най-кофти ден за портфейла за тази година. Точно си мислех, че ми е ясна тенденцията.
Няма как обаче $ да поскъпва спрямо суровините, повечето от които не са набалончени. Среброто ми се струва най-уязвимо, но и там ще е чудо, ако слезе на 25. Бих купувал на вчерашните нива, залагайки на понеделнишки отскок, както и цялата Бразилия, която на тези нива е много добра сделка.
Коментар
-
Аут си от 5358 скоро ще те.......
Запали си и една свещичка от 40 000 за ЧетирсетоLast edited by the architect; 08.06.2024, 03:10.
Коментар
Коментар