If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Траша е перфектния индикатор къде е върха в СП
Момчето пълни ЕТФ.Нека
Технически преди есента ще има корекция от поне 5%,6% както Април може и повече от есента нататък бул маркета продължава ,единствено спад в инфлацията може да го потопи
Има ли изобщо някаква разлика между тези ETFи за следене на S&P500 - iShares Core S&P 500 UCITS ETF (CSPX) и Vanguard S&P 500 UCITS ETF (VUSA)?
Таксата за управление е еднаква, и двете са в евро и имат обеми.
Кой от двата бихте препоръчали?
Купувай Berkshire B ,това е ЕТФ в долари.Купуваш в долари всичко на Бъфет расте с по над 10% годишно и повече.Няма евро директно в долари.За мен всяка есен Бъркшир е най добрия вариант,там има хора които управляват милиарди и го правят по най добрия начин
Много хора се смяха на Епъл но днес Епъл доказа че е Епъл това е ..
Тука и аз не съм съгласен. Де факто само Петробраз се търгува доволно в Европа. Дори vale е зор. Аз него и Агро ги държа на nyse. Точно защото концентрацията е такава, знаеш какво купуваш през фонда, а не някаква хазартна "диверсификация"
Предвид нашата данъчна ситуация, най-добре ucits фондове. Ibzl, но композицията на flxb много ми се нрави.
Аз не виждам особен смисъл. Бразилия е точно 5 компании - Vale, Petrobras, Viv още две три компании. Първите 5 имат такава тежест в индеките, че изобщо няма смисъл да се купуват индекси. Само пътвите две са 25% от MSCI Brasil. Можеш да си купиш тези компании и си в играта без такси управление и с ясна визия колко са ти двидентите, какви са им теглата (защото можеш ти да си прецениш) и тн.
Коментар