Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не знам колко пъти да ти повторя, че аз не печеля, защото играя само наужким. .
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
приятелю, ти печелиш ли или само лакардии?
иначе пазара отива на типичен дип
10% примерно
бай румор сел нюз
е нюза идва, спасителната програма на биден
те опциите другата седмица ли експайрват, майко някой ще захлеби бързо надолу срещу за без пари взети путове
не е препоръка
08.01.2021, 20:25
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНа твое място бих сложил някоя хилядарка на китайците, които уж ще ги махат от борсата. CEO например.
---
Ивелина, ако все още искаш соларките - сега не е толкова лош момент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеДобивните са у киреча. Според мен е последен шанс за добър вход... дори в мастодонти като BHP и RIO.
иначе пазара отива на типичен дип
10% примерно
бай румор сел нюз
е нюза идва, спасителната програма на биден
те опциите другата седмица ли експайрват, майко някой ще захлеби бързо надолу срещу за без пари взети путове
не е препоръка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
Би ли ми пояснил с кое станах лоша:
1. Че споделих две интересни deep value stocks за разлика от отдавна изстисканите позиции, които повечето хора тук споделят?Баси, в това има смисъл. От два три дни не мога да позная форума.
А иначе няма да забравя в началото на годината, когато почнах да пишя тук, как ми направиха "забележка" да не пиша борсовите кодове, защото не били длъжни да ги знаят компаниите.
И по-конкретно - APT също ще изрине късите съвсем скоро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Какво ти мнението Ценните метали като физическо притежание.
Коментар
-
Би ли ми пояснил с кое станах лоша:
1. Че споделих две интересни deep value stocks за разлика от отдавна изстисканите позиции, които повечето хора тук споделят?
2.Защото не си споделих безплатно знанията и опит, които ми струват десетки хиляди евро и години от живота?
3. Защото предупредих човек, който дори не може да чете отчети да не "инвестира" сам, а да го остави на професионалистите?
4. Защото Joel Greenblatt е изразил мисълта си на английски, а не на български?
Не търгувам активно- ако се прави както трябва е много над възможностите ми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не бъди лоша и не се излагай с цитати и българоанглийски. Въпросът на младежа беше формулиран изключително просташки, но той се е подвел по качеството на активно пишещите участници и модератори; които напълно сериозно решават в коя компания да инвестират по снимка на борда на компанията и "изчисляват" бета за непубличните компании. Това с пълното съзнание, че и себе си включвам в плявата. В чисто човешки и професионален план не си права. Да помогнеш на човек, който има желание да слуша и да се учи, нерядко води да реални положителни финансови резултати.
Пък лично аз смятам UNFI за доста по-малко стресово вложение от GME.
---
Ще споделиш ли дали повече търгуваш активно или повече разчиташ на дългосрочни позиции.
1. Че споделих две интересни deep value stocks за разлика от отдавна изстисканите позиции, които повечето хора тук споделят?
2.Защото не си споделих безплатно знанията и опит, които ми струват десетки хиляди евро и години от живота?
3. Защото предупредих човек, който дори не може да чете отчети да не "инвестира" сам, а да го остави на професионалистите?
4. Защото Joel Greenblatt е изразил мисълта си на английски, а не на български?
Не търгувам активно- ако се прави както трябва е много над възможностите ми.Last edited by Ivetka; 15.01.2021, 14:50.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Тоя форум е за перчене с образованост и информираност както и за праскане със сделки и печалби, но не и за взаимопомощ. Ако случайно някой помогне то е страничен ефект от първоначалния замисъл - да се изпраскам колко съм "дОбър бате". Както и за лични обиди. Тъжното е, че народът не може да се погледне отстрани колко е жалък и прост. Аз съм и в датски форуми и групи и там никой не се обижда като същевременно се наблюдава желание от всички да са полезни. А тук е мерене, избиване на комплекси и като цяло смрад.
- 1 like
Коментар
-
Защо сам си управляваш парите като не умееш да разчиташ отчети? Като не знаеш какво правиш е много по-добре да купуваш ETFs. 2020г беше много благодатна и всички направиха много пари, но не се заблуждавайте, пазарът не е проста работа.
Choosing individual stocks without any idea of what you're looking for is like running through a dynamite factory with a burning match. You may live, but you're still an idiot.”
Joel Greenblatt
Няма да си губя времето да публикувам анализи на UNFI (if you are good at something never do it for free), но таргетът ми е над $50.
Не е препоръка или инвестиционен съвет.
Пък лично аз смятам UNFI за доста по-малко стресово вложение от GME.
---
Ще споделиш ли дали повече търгуваш активно или повече разчиташ на дългосрочни позиции.Last edited by terziеv; 15.01.2021, 12:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнениеIvetka Може ли една сметка на коляно и за UNFI. Мисля да те послушам за тях.
Не умея да разчитам отчети. Каква им е печалбата, колко дълг имат, какви са очакванията за тази година?
И каква цена може да достигне?
Предварително ти благодаря! Дай Боже, по-късно и подобаващо!
Choosing individual stocks without any idea of what you're looking for is like running through a dynamite factory with a burning match. You may live, but you're still an idiot.”
Joel Greenblatt
Няма да си губя времето да публикувам анализи на UNFI (if you are good at something never do it for free), но таргетът ми е над $50.
Не е препоръка или инвестиционен съвет.
- 1 like
Коментар
-
Ivetka Може ли една сметка на коляно и за UNFI. Мисля да те послушам за тях.
Не умея да разчитам отчети. Каква им е печалбата, колко дълг имат, какви са очакванията за тази година?
И каква цена може да достигне?
Предварително ти благодаря! Дай Боже, по-късно и подобаващо!
Коментар
-
Иветка, не разбрах кое включи тоя супер цикъл за който говориш и как се предвижда?
Трябва да инвестирам много пари (на децата) дългосрочно (5+) години. Част от тях вече налях в току що даунгрейдната AMD щото ми се стори като да е на промоция пък и с това work from home и биткойн копачки както и с хубавия отчето от TSM ми се стори верен ход. Но приемам всякакви коменатари и за нея и за всичко останало, което ви хрумне. Една от идеите ми е Clean energy ETF, но се чудя дали просто да не купя някои от отделните акции в ETF-a. ЗА и ПРОТИВ ако може относно ETF или отделни акции.
Коментар
Коментар