IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Така... Бидонът е решил да реже тръби. Което значи, че нафта/газ/тръби имат все повече шанс да са най-добрият сектор на 2021. Въпросът е как най-добре да го отиграе човек. МНОГО тръба имам (ET, MPLX), малко офшор (TALO), малко XOM. От тръбите само ET е бая подценено, но пък точно там Бидонът може да удари... то и затова е подценено. Чист фракинг ме е страх да играя. Други силно подценени идеи от сектора? Фен съм на MMP, но скъпо.
    OKE гледал ли си ги? От около половин година ги имам и засега е доволно.

Коментар

3. Нафта и газ - нагоре. 100% съгласен, че такива компании ще са първенци по капиталова за 2021. Ако и ВЕЧЕ Антеро да са на годишен връх; още може.
      Така... Бидонът е решил да реже тръби. Което значи, че нафта/газ/тръби имат все повече шанс да са най-добрият сектор на 2021. Въпросът е как най-добре да го отиграе човек. МНОГО тръба имам (ET, MPLX), малко офшор (TALO), малко XOM. От тръбите само ET е бая подценено, но пък точно там Бидонът може да удари... то и затова е подценено. Чист фракинг ме е страх да играя. Други силно подценени идеи от сектора? Фен съм на MMP, но скъпо.

Коментар

• Жорка, заеби Дания и взимай gte. Не се прави и ти на "инвеститор", дето 10%/г. му е ОК. Аз чакам Шитроня и ако успея да свалят под 35, празня картите и ръгам през R. Ирландска гайда!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

уважавам всичко и всички. Просто толкова ми е мозъчния капацитет. Ако имаш оплаквания насочи ги към Оня горе. Аз в случая съм безсилна.

Продължава да ми прави впечатление как в българаския форум как не се отговаря на конкретни въпроси кратко и ясно, а се разтегат локуми и всеки гледа да покаже колко е по- по- най- и да избие комплекс, да си го премери, за да се изтъкне, да засегне, изпростее... Същевременно никой не си казва от какво и колко процента е спечелил - неясно защо това трябва да е тайна. В чуждите форуми и групи е точно обратното - отговаря се на въпроси, всеки споделя какво знае по темата и гледа да е полезен и не си кътка инфо за себе си, никой никого не напада, пускат се конкретни акции които са актуални за деня, не се бистри световната политика, а се говори по същество. Лично познавам тукашен, който освен че е спечелил милион крони за 2 месеца от Тесла опции, а е правил и софтуера в една шведска трейдинг фирма за смятане на опции. Изключително скоромен човек и никога не се перчи със знания и умения. Просто толкова е очебийна разликата между българи и цивилизовани хора....
          Е в Дания нещата са спокойни защото е ясно кой е крал и кой ще го наследи. А в бг и форума тепърва се определя кой е най-големия.
          А скромни хора има навсякъде, просто не се забелязват.
          Много сте любезни в Дания, има нещо гнило...
          Last edited by jori; 20.01.2021, 13:40.

Коментар

Баси, кесиш нон стоп на компа и във форума и нямаш идея кой пише лузърщини и разправя как НИО се сгромолясва, как OLN фалира, как WASH не става.... и на кой пише идеи, които докарват$$$$$$$$$$$ ??????????????????????????????? Аман от тебе, вярно трябва да уважаваш дискусията поне малко.
            уважавам всичко и всички. Просто толкова ми е мозъчния капацитет. Ако имаш оплаквания насочи ги към Оня горе. Аз в случая съм безсилна.

Продължава да ми прави впечатление как в българаския форум как не се отговаря на конкретни въпроси кратко и ясно, а се разтегат локуми и всеки гледа да покаже колко е по- по- най- и да избие комплекс, да си го премери, за да се изтъкне, да засегне, изпростее... Същевременно никой не си казва от какво и колко процента е спечелил - неясно защо това трябва да е тайна. В чуждите форуми и групи е точно обратното - отговаря се на въпроси, всеки споделя какво знае по темата и гледа да е полезен и не си кътка инфо за себе си, никой никого не напада, пускат се конкретни акции които са актуални за деня, не се бистри световната политика, а се говори по същество. Лично познавам тукашен, който освен че е спечелил милион крони за 2 месеца от Тесла опции, а е правил и софтуера в една шведска трейдинг фирма за смятане на опции. Изключително скоромен човек и никога не се перчи със знания и умения. Просто толкова е очебийна разликата между българи и цивилизовани хора....

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Явно си успял да вземеш хартиите
              колкото да завия малко семки във фунийка.... има си хас. Хвала ти, че ни светна. Пък и страшно ми хареса какво правят тези момци и ще е голям кеф да отвинтим Шитроня и "умните" пари. Изобщо не знаех, че може да шортиш с несъществуващи акции. Твитя на Шитроня е уникално нагъл. Все едно някой от лузърите (привет Едко) от нашия форум го е писал:

"Tomorrow am at 11:30 EST Citron will livestream the 5 reasons GameStop $GME buyers at these levels are the suckers at this poker game. Stock back to $20 fast. We understand short interest better than you and will explain. Thank you to viewers for pos feedback on last live tweet"

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

А още по-малко да познаваш стотици компании, които се бълват тук, като ти самият си избълвал половината.
              Баси, кесиш нон стоп на компа и във форума и нямаш идея кой пише лузърщини и разправя как НИО се сгромолясва, как OLN фалира, как WASH не става.... и на кой пише идеи, които докарват$$$$$$$$$$$ ??????????????????????????????? Аман от тебе, вярно трябва да уважаваш дискусията поне малко.

Коментар

Нищо не са теглили, а само погасяват по около 300млн на година. Преди време рефинансираха дълга и го отсрочиха с няколко години, може би това имаш предвид.
                Може нещо да бъркам и питам защото тези ми станаха интересни. Гледам че до малко преди 2019, не са имали и половин млрд. дълг.
                https://simplywall.st/stocks/us/cons...istorical-debt

Коментар

Че на тебе всички акции са ти непознати. Каката е един от хората, който доказаха, че пичели... ерго - слушам и козирувам. Май досега никой не е давал нишан за 1000% печалба. Ти гледаш на всички "препоръки" все едно са равностойни. Едко лузъра като ръси рисунки е едно, но хора с доказана доходност като кажат нещо си внимава.

Той и ship-a на петков добре си плава...

и за apt дадох нишан... той мариян да купи няма, тъй че ти можеш да го вземеш. Всичко под 13 бива
                  Няма как да познаваш извътре която и да било компания, колкото и да четеш за нея, освен ако не работиш в нея или нямаш вътрешен човек. А още по-малко да познаваш стотици компании, които се бълват тук, като ти самият си избълвал половината. Нито имам възможност да им правя щателно проучване нито смятам, че е нужно. Човек спокойно може да се фокусира върху няколко и тях да си ги трейдва на сигурно. Ако трябва да се ядосвам, че съм пропуснала някъде си големия келепир, то направо да си слагам край на живота, защото е невъзможно да намажеш отсекъде. Аз си усещам, че вече почвам да се побърквам с толкова четене и не помня какво и за коя компания съм чела. И всичко това не ми носи повече печалби, а само повече стрес.
                  Освен това да не мислиш че проучвам юзерите тук. Поглеждам акциите, които споменават, но не правя проучване за доходността на самия автор. Дори и не поглеждам кой го е писал. Толкова са ми възможностите. Който има по-големи да си ги ползва. Аз не се чувствам виновна, че мога толкова. Но ме е яд, че много се разпилявам и накрая - нищо. Целта ми е да си направя стабилно портфолио дългосрочно и отделно да си трейдвам с малка сума за забавление

Коментар

Луд луд ден. Такъв фън не съм имал от много време. Даже далаверата с Je бледнее
                    Явно си успял да вземеш хартиите

Коментар

• Първоначално изпратено от Зеления Разгледай мнение

Тия са интересни. Имаш ли идея защо ръста им корелира с тегленето на големи дългосрочни заеми?
                      Нищо не са теглили, а само погасяват по около 300млн на година. Преди време рефинансираха дълга и го отсрочиха с няколко години, може би това имаш предвид.

Коментар

• Луд луд ден. Такъв фън не съм имал от много време. Даже далаверата с Je бледнее

Коментар

Портфейлът се изчерпва с UNFI,. Купувам от пролетта от около 10$, но трейдвах малко около позицията и ако не бях щеше да е по-добре Тук съм само само с акции, но мисля да купя и leaps. Еветуално Януари 2022 страйк 10 или 12.5
                          Тия са интересни. Имаш ли идея защо ръста им корелира с тегленето на големи дългосрочни заеми?

Коментар

в ibkr е над 50% в момента!!!
                            Да, но това не отразява точно което се получава. Нямам обяснение защо точно, макар няколко пъти да питам съпорта. В момента се получават около 9%. Миналия Април и Май като стигна 200% в платформата се получаваха ако не се лъжа над 50% ама аз тогава не се бях енролнала

Коментар

Предлагам наистина да се не джафкаме, а да използваме форума градивно за обмяна на мисли.

Ако съм обидила някого-съжалявам. Не е било това целта ми. Просто се издразних че ме нападат незаслужено, но не искам да се оправдавам.

За гладките мозъци е шега и препратка към wallstreetbets, но явно все още не сме на ниво самоирония

Та, за ГМЕ- вярвам че все още е дълбоко подценена. На този етап вярвам че има потенциал за многократен ръст, особено ако Ryan Cohen успее да трансформира и дигитализира бизнеса. Компанията, която той основа и впоследствие продаде CHEWY е със сходни приходи, а е оценена на 40млрд, ГМЕ е само на 2.5млрд.

Инвестицията не е за всеки, акцията е супер волатилна и може да причини много нерви. Настройте се и за дългосрочен хоризонт (поне година).
                              За мен риск/възвръщаемост и изключително привлекателна и към момента е най-добрия на радара ми. Бизнесът (gaming) също много ми харесва и смятам че има огромно бъдеще.

В допълнение към горното- позицията дава възможност за реализиране на допълнителен регулярен доход -продажба на covered calls и лихва върху държаните от вас акции (стига да не са на маржин) платима ежедневно. В момента е около 10%, а миналия Април-Май стигна над 50%. Обикновено по общото събрание акциите намаляват, щото гласуващите ги изтеглят и лихвата се вдига. Около 70% от портфейла ми е в тази позиция, доскоро беше 90% ама продадох малко опции, щото волатилността е луда. Като падне, може би ще взема пак.

Втората ми по тежест позиция е PSTH, където влязох на $22.30. Имам акции и немалък брой credit spreads. Не е нещо кой знае колко интересно, но смятам че Акман няма да разочарова. Надявам се на Страйп или Старлинк, но ще видим. Очаква се Q1 да обяви таргет

Портфейлът се изчерпва с UNFI,. Купувам от пролетта от около 10$, но трейдвах малко около позицията и ако не бях щеше да е по-добре Тук съм само само с акции, но мисля да купя и leaps. Еветуално Януари 2022 страйк 10 или 12.5

Тва е от мен, следя още няколко позиции, но си трябват пари (ГМЕ ми е около 70% от портфейла).

Нищо от горното не е препоръка за инвестиране. Просто споделям мислите си.
                              в ibkr е над 50% в момента!!!

сега сериозно- прави се история в момента. В wsb енергията е нещо невероятно. Само к някаква много груба секира може да бъдат спрени тия пичове. Абсолютна революция в реално време може да зяпате- тъпите пари как помитат пода с умните
                              Last edited by terziеv; 19.01.2021, 22:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

то не само това ми се каза. Много неща ми се казаха - едни се оказаха верни, други - грешни. Но ще се съгласиш че нито е нужно, нито е възможно да правя всичко, което се върти из виртуала. Когато Иветка спомена за тази акция беше преди месеци и с нея нищо не се случваше. Аз с къв акъл ще се юрна да инвестирам в акция, която ми е тотално непозната само от едно "Вервай ми - ще расте" без никаква друга аргументация от случаен виртуален юзер? Сега като видях че нещо почна да се случва с нея взех да се замислям дали па верно да не послушам потребителката, щото вече има някакви признаци, че може да е уцелила.
                                Схвана ли сega дълбоката мисъл, която реално хич не е дълбока ама явно ти изпитваш затруднения да разбереш какво и защо.
                                А ти послуша ли Иветка тогавa и купи ли я? Айде в реала е ясно, че не си. Ама поне на демото?
                                Утре си освободете време да слушате Байдън - той ще раздава хурките следващите години.

Коментар

Working...
                                X