IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ай пак развалената плоча. Добър инвеститор се става с късмет. Сега всички, дето не ни е ударила лопата по главата да чакаме дефлация, сме добри инвеститори. Умните пари ги видяхме що за стока са - продават банки и авиони на дъно, после си купуват закони, че да си избият парите.

Коментар

• За да си добър инвеститор (не рисков на късмет) има 3 условия (изключвам да си CEO на дадената компания или много вътрешен човек): 1. Здрав разум. 2. Финансова грамотност специално в инвестирането, т.е. да си образован по темата. Примерно да си завършил Финанси. Само от четене по нета трудно става. Аз лично съм профан на тема финанси. 3. Да разбираш от бранша, в който инвестираш. Ясно е, че никой не разбира от всички браншове и е смешно как някои хора драскат със самочувствие на експерти за неща, от които нямат никаква представа. Аз специално имам някаква, доста постна, поредстава от ИТ и от медицина. Затова и избягвам да инвестирам в медицински акции, най-вече тия дето разработват лекарства за сложни здравословни проблеми, защото там рискът е много голям. Ако направят пробив ще излетят, но вероятността да го направят е много малка и обикновено новините са лоши, което срива акцията. Затова залагам на неща, които или ми харесват като идея или вярвам, че имат шанс за успех па кот доди.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Обосновете се! Какво Ви изглежда обещаващо в компания, която гори пари на поразия?
        Идеята им е хубава. Изглежда и че работят здраво по нея. Няма как да я реализират без пари. Но ако наистина правят това, което пишат по медиите дългосрочно ще е добра инвестиция. Не работя за компанията и не нямам достъп до вътрешна информация така че мога само да чета, което са оповестили. Ако се окажат втори Николчовци - shit happens. Не разбрахте ли че тия борси са на доверие и късмет. Тия стартъпи са риск печели риск губи. Който не иска риск е пълно с утвърдени компании на които да се заложи

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Terziev, ти отваряш ли gamestop.com ? На мен ми дава access denied.
          Не се отваря от Европа. Можеш да погледнеш gamestop.eu.
          Иначе от американския може да видиш видят сегменти (например investor relations)

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
            GEVO изглежда обещаващо
            Обосновете се! Какво Ви изглежда обещаващо в компания, която гори пари на поразия?

Коментар

GEVO изглежда обещаващо
              Дам, обещавам, че това ще е първата хартия в списъка за купуване... след като завърша машината на времето. Знам и още една обещаваща - tsla. Ама не казвайте никому.

Коментар

• GEVO изглежда обещаващо

Коментар

• Humm https://support.mozilla.org/bm/questions/1276194

има ли значение.

честно казано в момента очаквам някой твит на Мъст и отиваме на 100 от раз.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    На война като на война. Ще видим колко време ще е офлайн. Ако остане така с часове, ще повлияе. Заложени са млрди, няма как
                    Мисля че отдавна е така, по тяхна конфигурация. Ходил ли си някога на сайта им?

Коментар

• На война като на война. Ще видим колко време ще е офлайн. Ако остане така с часове, ще повлияе. Заложени са млрди, няма как

Коментар

$GME still going to $20 easy but Citron does not want to go live in the middle of a historic presidential inauguration. We respect the office of presidency and out country and will not interfere with market commentary. We look forward to the livestream tom. Gold Bless America
                        Terziev, ти отваряш ли gamestop.com ? На мен ми дава access denied.

Коментар

. Целта ми е да си направя стабилно портфолио дългосрочно и отделно да си трейдвам с малка сума за забавление
                          Най накрая ще влезеш в релси,
                          Може също както прави Бат Терзич пуска демо и там цъка и той не знае кво ама там да се намира на приказка. Иначе цяла тема отвори как да си купи цяла една унция злато тайно, да не го знаят че такава колосална инвестиция ще направи. Тука пък се ограничава до акции дет струват максимум 50$
                          Бат терзич трябва да вдигнеш целта си от 12% на месец нещо от рода на ЗО % на месец че да напреднеш по бързичко

Коментар

• APT много пари връщат от продажба на опции. Нали постоянно са нащрек хората за новините. Продал съм един кош путове за 9 и февруарски колове по 17,5 и 22,5. Опитвах и някакви спредове, но не видях да има сми. При всеки спад под 12 - пълня по едно юзче.

... вярно си струва някоя пара в тази ганджа, но вече станах разноглед.

-------------

Не е истина!!!

$GME still going to $20 easy but Citron does not want to go live in the middle of a historic presidential inauguration. We respect the office of presidency and out country and will not interfere with market commentary. We look forward to the livestream tom. Gold Bless America
                            Last edited by terziеv; 20.01.2021, 19:16.

Коментар

Хубаво, продадено! Само да те питам имаш ли идея какъв е този шип юни месец, че не ми се чете по нета. Защо такъв скок/спад и после спокойно море?

... няма спам тука. темата се използва бетер като чат.
                              Да, SOLY ги следя ги отдавна. Тоя шип е в резултат че преди това бяха обявили, че подготвят производство на апарата. После стана ясно, че (естествено) нямат пари и там където виждаш срута след гапа, се получи защото емитираха нови акции за да финансират начинанието. Вече (уж) доста са напреднали нещата и само ковида ги спира.
                              Купих APT по твоя препоръка, нека отлежават. Като тръгнат, ще ти приспадна една боза и две мекици от това дето имаш да черпиш

Ако някой се вълнува от ганджа шитните, OTC: MJNA (Medical Marijuana Inc) днеска най-накрая тръгнаха, скоро купих 100К акции х $0.0256. Изобщо не е късно за вход, но със сигурност ще коригира и тогава. Колкото и да четох, компанията си е хипер мега подценена за мене. Мисля, че просто не е в полезрението на дебелите инвеститори, защото се търгува OTC. Но след като в много щати промениха законите и легализираха ганджата, то други евтини акции май не останаха в сектора.
                              Last edited by Д.Петков; 20.01.2021, 19:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
                                Ivetka И аз благодаря за професионалния анализ на GME! Изобщо не бях чувал за тях, може да отиграя нещо с опции. Като "некои съображение" бих казал, че short interest се докладва от брокерите на SEC (и съответно) ъпдейтва на двуседмична база, т.е. е нещо супер неактуално.
                                Късите са влизали на много по-ниска цена и сега е вече късно да излязат. Затова го играят със съобщения как цената не отговаря на фундамента и държат, все още уверени, че това е просто моментна мания и ще успят да излязат. Уважения към каката, но силно надценява "големите институции". Както и те самите силно се надценяват. Че изходът може да е всякакъв, пределно ясно. Но енергията е невероятна, обемите са невероятни и в историята на борсовата търговия не знам да е имало такова нещо. Хората купуват по 5-6 акции, само и само да се включат. Аз обмислям да разкарам половината бабка и да набухам тука... Изчаквам лимоните да ударят и евентуално да падне още малко.

Коментар

Working...
                                X