Днешните stock market новини - типичният абсурд
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
малеее, въпреки че съм наясно, че целият маркет е брутална манипулация не спирам да се удивлявам на изобретателносттта им. Чудех се защо без новини FUTU скочи толкова много вчера и чак сега разбрах що било. Пускат емисия и разбира се новината срина акцията.
Спецовете - не казвате - продължава ли марект срива или какво се случва, че уж имам здрава психика ама нещо и тя взе да издиша след толкова дълът и продължителен 2 месечен вече бой
Коментар
-
Generational Opportunities in Metals and Miners
https://online.moneyshow.com/2021/ap.../?scode=052479
С благодарности към Форда, че ми обърна внимание.
Иначе CLF e oще далавера.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Оказа се, че мога само да купувам, но не и да продавам опции. Не знам що, но няма и значение - и без това не са ми ясни и по-добре да не пипам. Даже до одеве не знаех и че може да се ексърсайзват. Случайно видях едно мъничко "e" след името на опцията и се оказа, че от там се ексърсайзват. Мислех, че само мога да си затварям позициите.
Упражняването на опциите унищожава премията, по-добре ги продавай. Като нямаш продажба на опция, може да се окаже че играеш срещу брокера си - познай кой ще победи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Как да постъпиш зависи от риск апетита ти. Ако искаш да се заяждаш с пазара, че ти си права за посоката можеш да увеличиш залога (осредняване).
Но самия факт че си купила опция (защита от спад), насочва че не ти се носи повече риск.
Проблемът с падежите е, че за да си продължиш експозицията докато си избиеш загубата трябва да плащаш за нова опция на всеки падеж.
А колкото по-близо си до страйка, плащаш повече time value.
Имаш следните варианти с увеличаващ се риск:
- да продадеш опцията, и да отпишеш загубите.
- да оставиш опцията да изтече, с надеждата да възстанови.
- да ролнеш - продаваш старата и купуваш нова опция като изтича тази, докато възстанови цената.
- да продадеш кол опцията и продадеш ITM put опция на break even strike. Ще носиш пълния downside риск но ще печелиш премии.
- да продадеш опцията и купиш базовия актив - Ще носиш пълния downside риск, но няма да плащаш премии
Ако имаш базовия актив, и искаш по-бързо да си избиеш загубите, може да продаваш кол опция със страйк равен на break even price.
С течение на времето, като прибереш няколко премии от кол опциите, можеш да си намалиш и страйка за по-големи премии.
Да осредняваш кол опции е някъде между най-рисковите, зависи от колко дълбоко ITM са опциите. Много е рисково, целта би трябвало да ти е да излезеш с минимум загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеБидоня направо ми отряза главата!......и плановата икономика.....
Last edited by RUBLA; 20.04.2021, 08:59.
Коментар
-
Как е най-добре да се постъпи ако съм купила кол опции at the money, но не съм уцелила посоката и цената им е паднала. Не разбрах какво значение има падежа - ако съм осреднила надолу цената и тръгнат нагоре в един момент няма ли да имам по-голяма печалба (ако ги продам преди падежа). Мисля че опциите са такива, че реално не можеш да купиш актива, а се разчита на печалба от цената на самата опция.
Но самия факт че си купила опция (защита от спад), насочва че не ти се носи повече риск.
Проблемът с падежите е, че за да си продължиш експозицията докато си избиеш загубата трябва да плащаш за нова опция на всеки падеж.
А колкото по-близо си до страйка, плащаш повече time value.
Имаш следните варианти с увеличаващ се риск:
- да продадеш опцията, и да отпишеш загубите.
- да оставиш опцията да изтече, с надеждата да възстанови.
- да ролнеш - продаваш старата и купуваш нова опция като изтича тази, докато възстанови цената.
- да продадеш кол опцията и продадеш ITM put опция на break even strike. Ще носиш пълния downside риск но ще печелиш премии.
- да продадеш опцията и купиш базовия актив - Ще носиш пълния downside риск, но няма да плащаш премии
Ако имаш базовия актив, и искаш по-бързо да си избиеш загубите, може да продаваш кол опция със страйк равен на break even price.
С течение на времето, като прибереш няколко премии от кол опциите, можеш да си намалиш и страйка за по-големи премии.
Да осредняваш кол опции е някъде между най-рисковите, зависи от колко дълбоко ITM са опциите. Много е рисково, целта би трябвало да ти е да излезеш с минимум загуби.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нивото 33870 ( линията ) е тествано няколко пъти неуспешно ..имайки предвид че това е локално дъно от 16.04 си струва позицията за 40-50 пипса дълги
https://ibb.co/XS3msmV
Last edited by trade; 19.04.2021, 21:56.Pip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Осреднява се но недей да акумулираш опции като акции, понеже на падеж изтичат.
Да осредняваш опции има някаква логика ако са in the money и искаш да придобиеш акциите, за OTM няма смисъл.
При ITM, може дори да си осредняваш страйкове, ако допуснеш че няма да отидат OTM.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеако съм купила кол опции на една цена, след което цената им падне. Ако купя после пак същите (същия страйк и падеж) на по-ниската цена, осреднява ли се цената им или се води, че имам 2 вида опции?
Да осредняваш опции има някаква логика ако са in the money и искаш да придобиеш акциите, за OTM няма смисъл.
При ITM, може дори да си осредняваш страйкове, ако допуснеш че няма да отидат OTM.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнениеСпоред моето стъклено кълбо май тази седмица ще е доста турболентна за китайските компании.
Коментар
-
само дето и от Модерна и Файзер умират ама не се говори за това. А не е да е тайна
Всички останали Чао!!! В момента можеш да пуснеш един шорт на Модерната ще захлебиш след това небето е цел.
Коментар
Коментар