IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

още бих купила сега на промоция ама нема кеш. Заради дивидента си струва да се държи
    Сметни колко години дивидент ще си напред, ако купиш на 40 и продадеш на 70. За разлика от Ткилата съм голям фен на пропан-бутана, но всякакви лодки не са за безметежно стискане. Много като тебе сега реват от HMLP педерастията. А в общия случай данък пак си дължиш, доход си е.

... което не значи, че HMLP сега не е крайно интересна игра. Стига човек да знае, че може до фалит да отиде.

===

Хммм... NRZ Sep17'21 11 CALL EXPIRED / при цена 11,08 Нямам идея как стана, но нямам против да лапам голямото дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

В интерес на истината тука има още бая леб, дори може да удвои. Но просто не мога да се счупя да пазарувам крони, а на заем ме е страх. Бих сложил обаче твърда продажна цена oк. 65-70 на по-голяма част от позицията.
      още бих купила сега на промоция ама нема кеш. Заради дивидента си струва да се държи

Коментар

С nrz минах между капките; запазих си картоните за два цента - закова на 10,98. Явно ще се лапа гранде дивидент.
        Е да, ама не. Час след затваряне е литнало. Не знам защо си мислех, че опциите се оправят до половин час след края на борсовия ден. То било 90 минути. Здраве да е, на печалба съм от колеца.

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
        Получих дивидент от BW LPG и не пише да са ми удържали данък при източника. На всички останали дивиденти ми удържат. Терзо излезе прав.
        В интерес на истината тука има още бая леб, дори може да удвои. Но просто не мога да се счупя да пазарувам крони, а на заем ме е страх. Бих сложил обаче твърда продажна цена oк. 65-70 на по-голяма част от позицията.

Коментар

• Жори, ако това е ироничен коментар - напълно разбирам.

Ако сериозно го казваш, защо ти не се цаниш като опитно зайче. Зайко като каже да се взима нещо, взимаш и ти, като каже да се продава, продаваш и ти. И да видим до къде ще стигнеш.

И после кажи какъв е тоталът ти. Защото знам, че за тебе е важно дали правиш пари като цяло, а не да направиш 300 сделки и от тях да имаш няколко доста добри, но без тотал печалба...

Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Ами супер. Виждам че си напред с материала, имаш подробен анализ, голяма печалба. Честито!
          При такива печалби е време за една консултация със счетоводител - според мен данък печалба няма нужда да се плаща за сделки на регулирани пазари в EC и САЩ.
          Дори да се плаща данък, не мисля че 10% данък са много - приеми го като благодарност към системата, която ти е позволила да правиш такива печалби.
          Ако благодарност ти е чуждо да изпитваш, представи си че системата е корумпиран политик - ти му буташ 10%, той ти урежда сделка за нето 90%.
          Стига прецаквал системата - вече ти си системата.
          Ама пак си прав де - като правиш такива печалби, дори не е проблем да използваш каквито etf ти паднат.
          Last edited by Money; 18.09.2021, 14:00.

Коментар

Явно пиша с тежък шведски акцент и затова не ми се разбира.
            В1. Газът е нагоре. За години напред.
            О1. Държим газови, тръби, lng лодки
            В2. Няма как да не се получи някакво връщане обаче. Най-малкото в САЩ има производство. В Европа да му мислим.
            О2. Опитваме да изкараме бързи пари като скъсим суровината. Внимателно, с твърди стопове. Ако някой техник обади как му се вижда работа. На ibkr мейловете го дават мечо.
            В3. Защо не продаваме компаниите, като знаем, че суровината си надскочи моментните възможности. (Лято сме още!)
            О3.1. Дълго време повечето компании изоставаха от суровината, сега пък няма да слязат толкова с нея. Машина за пари са.
            О3.2. Защото сме на 80%, 120%, 350% печалба и не ни е зор да плащаме данъци за тоя що духа. Някъде получаваме и дивиденти.
            Това е планът и съответната обосновка. Данъците, които трябва да платя, ако продам сега, са бая над потенциалната загуба при един стоп на разстояние 20%
            Ами супер. Виждам че си напред с материала, имаш подробен анализ, голяма печалба. Честито!
            При такива печалби е време за една консултация със счетоводител - според мен данък печалба няма нужда да се плаща за сделки на регулирани пазари в EC и САЩ.
            Дори да се плаща данък, не мисля че 10% данък са много - приеми го като благодарност към системата, която ти е позволила да правиш такива печалби.
            Ако благодарност ти е чуждо да изпитваш, представи си че системата е корумпиран политик - ти му буташ 10%, той ти урежда сделка за нето 90%.
            Стига прецаквал системата - вече ти си системата.
            Ама пак си прав де - като правиш такива печалби, дори не е проблем да използваш каквито etf ти паднат.

Коментар

• Получих дивидент от BW LPG и не пише да са ми удържали данък при източника. На всички останали дивиденти ми удържат. Терзо излезе прав.

Коментар

• Явно пиша с тежък шведски акцент и затова не ми се разбира.

В1. Газът е нагоре. За години напред.

О1. Държим газови, тръби, lng лодки

В2. Няма как да не се получи някакво връщане обаче. Най-малкото в САЩ има производство. В Европа да му мислим.

О2. Опитваме да изкараме бързи пари като скъсим суровината. Внимателно, с твърди стопове. Ако някой техник обади как му се вижда работа. На ibkr мейловете го дават мечо.

В3. Защо не продаваме компаниите, като знаем, че суровината си надскочи моментните възможности. (Лято сме още!)

О3.1. Дълго време повечето компании изоставаха от суровината, сега пък няма да слязат толкова с нея. Машина за пари са.

О3.2. Защото сме на 80%, 120%, 350% печалба и не ни е зор да плащаме данъци за тоя що духа. Някъде получаваме и дивиденти.

Това е планът и съответната обосновка. Данъците, които трябва да платя, ако продам сега, са бая над потенциалната загуба при един стоп на разстояние 20%

Коментар

Ееее, опитай се поне малко, де.

Аз в момента бих играл даже kold... с внимателно поставени стопове. Това не значи, че ще разпродавам. Напротив, дебна EQT най-вече. За всяко нещо си има време и цена. Да ги уцелиш е влажното.
                  Ама недей да смесваш бичи и мечи etf. Така не можеш да се ориентираш каква ти е общата експозиция.
                  Мечи etf купувай чак когато си продал всички бичи.
                  Като ти се купува мечи etf, погледни си бичите позиции и се запитай - искам ли в този момент да ги затворя. Ако да - ги затваряш.
                  Щото като търгуваш и бичи и мечи - може да си на загуба и от двете.

Коментар

• Ееее, опитай се поне малко, де.

Аз в момента бих играл даже kold... с внимателно поставени стопове. Това не значи, че ще разпродавам. Напротив, дебна EQT най-вече. За всяко нещо си има време и цена. Да ги уцелиш е влажното.

Коментар

Не е идеално, ама това измислих като най-евтин вариант. Ако имаш друга идея, слушам.

В случая не е точно на ръчна, защото застраховката не е баш симетрична по цена. По-скоро прилича на спускане по наклон на втора.
                      Ами пускай се на втора - букнал си достатъчно газ да си караш така. Ако искаш и гърнето си свали да те заглеждат мацките. Ще получаваш maximum bang for your buck.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Хеджирането когато е с различни тикъри би трябвало да работи така - и двата тикера в по-дългосрочен период трябва да имат положителен дрифт, да трендят нагоре.
                        Но ако единия тикър индиректно шорти другия е все едно да караш кола на ръчна спирачка - няма как шорта и лонга на един тикър да трендят нагоре - само плащаш някакви индиректни комисионни.
                        Не е идеално, ама това измислих като най-евтин вариант. Ако имаш друга идея, слушам.

В случая не е точно на ръчна, защото застраховката не е баш симетрична по цена. По-скоро прилича на спускане по наклон на втора.

Коментар

Не обясних явно добре.
                          1. Имам 40 баби, плюс itm путове за kweb и bzun. Позицията е бая бая и може да ме завлече много много. Не ги пипам. Нищо не пиша върху тях.
                          2. Купувам (дълъг съм) януарски колци yang на 27.
                          Ако стане голямото мяу - няма да умра прав. По-евтин вариант за хеджиране на китайките не виждам. За сравнение виж колко са цените на дългите путове.
                          Хеджирането когато е с различни тикъри би трябвало да работи така - и двата тикера в по-дългосрочен период трябва да имат положителен дрифт, да трендят нагоре.
                          Но ако единия тикър индиректно шорти другия е все едно да караш кола на ръчна спирачка - няма как шорта и лонга на един тикър да трендят нагоре - само плащаш някакви индиректни комисионни.

Коментар

Тъй, тъй. Това с опциите е като игра на черен петър - трейдвате си карти, всеки се мисли за стратег, но черния петър е константен и ще почерни нечий петък.
                            Жорка, да биеш пазара сега е като да биеш шамари на третокласник. Ти обаче се притесняваш третокласника да няма нож. Генератор на случайни числа ще направи пари.

===

С nrz минах между капките; запазих си картоните за два цента - закова на 10,98. Явно ще се лапа гранде дивидент.

АМ колците ги прехвърлих за октомври, барем по някакво чудо слезе под 10.
                            Last edited by terziеv; 18.09.2021, 00:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Чи какво лошо има, опитваме се да следваме стъпките на любимия фед
                              А и сме много по полезни за хората, правим им услуга, търсена, продаваме застраховки...
                              Тъй, тъй. Това с опциите е като игра на черен петър - трейдвате си карти, всеки се мисли за стратег, но черния петър е константен и ще почерни нечий петък.

Коментар

не е което вие търсите - да правите пари от въздуха OTM, че и без риск.
                                Чи какво лошо има, опитваме се да следваме стъпките на любимия фед
                                А и сме много по полезни за хората, правим им услуга, търсена, продаваме застраховки...

Коментар

Working...
                                X