IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой разбра ли какъв е Black swan event?

Коментар

• 29 септември 2021;

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Не съм си променил мнението за HCC. Според мене ти изтърва върха.
      HCC подмина гара Мунчо без да спре.

Няма, просто няма такъв борсов неудачник!

Коментар

• Аве, някой , който ПАК яде борсов пердах, беше казал, че hcc било свирено? Какво става, ве? Вали ли в Бразилия. Корабчета плуват ли, цистернички нещо.

Мунчо, казах ти да не се въртиш, че по-навътре ти влиза.

Кажи сега нещо за SBSW, че си ми най-добрият талисман

Коментар

• Tqqq @80 , 5% за 2.5 месеца до средата на декември. Добра сделка ми се струва, на 32, съотв 11% дисконт към наско, а той е вече 8% надоле.

Индексите се канят да тестват ма 200, натам май вървят нещата...

Коментар

• Не знаех, че Coterra = Cabot Oil

За XOM се оказах, прав. От Март до сега ти е dead money. Дърпат те и те надолу спрямо SPY.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Спомням си март месец казвах, че това нещо XOM на $62-3 е за продан, ама...

Явно има някакъв заговор срещу Зайко, защото и COG му е на червено, а въглищата са като влакче в увеселителн парк

Ама кой го е писал това???

Коментар

• Първоначално изпратено от Money
                Мунчо, тея Coterra никога не съм ги чувал, брат. Сигурен ли си, че ги има в "портфейла" ти? Или че дори някога си ги споменавал? Не знам какво пушиш, но... може би това е обяснението защо те трият.

Има някакъв тежък проблем тука. Успокой топката

Хаахаха, не си ги чувал, ама ги обсъди 20 пъти колко са зле. На 15!!! Уникален!!!

===
                Last edited by X_Y; 04.10.2021, 18:06.

Коментар

• 01.10.2021, 07:31

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  При невероятно изненадващите вчерашни ценови рекорди при газа, много от чисто газовите паднаха сериозно. Аз играх COG, но се опитах и с няколко други. Все пак ценовите нива са вече много нестабилни и мисля, че е време по-скоро за BOIL - KOLD игра
                  Ама как. Нали в Бразилия времето и нивото на Дунав в сантиметри...

Коментар

Да, ако някой твърди, че е само това, тезата наистина слабее.

Имам предвид, че зад дефицита на въглеводороди не стои просто временната невъзможност да бъдат транспортирани от местата, където ги има - до местата, където ги няма. Отвъд това стои процес, който започна 2014-та година (преди 7 години!) и който се състои в недофинансиране на сектора с капиталови инвестиции. Когато облака около счупените канали за доставка се разсее, най-вероятно ще лъсне липсата на достатъчно резервен капацитет. В Щатите може би ще наваксат още догодина, но на конвенционалния добив ще му трябват години, освен това от Щатите ще може да излезе допълнителен петрол, но не и допълнително газ, защото ще се удари в стената на изградения капацитет за втечняване.

Същото и с контейнерите. Сигурно е временен проблем да пренаредиш или създадеш достатъчно контейнери, които уж възпрепятстват морската търговия със стоки, но след като го решиш този проблем, дали няма да лъсне проблем с недостатъчен капацитет морски транспорт. Там доколкото си спомням лидерите в Южна Корея бяха почти удушени преди пандемията. И ако има достатъчно капацитет, компаниите дали ще продължават да ползват тези дълги и сложни вериги на доставка или ще се приберат по-назад. Което пък ще доведе, до още нужда от капиталови инвестиции + доста по-висок разход за труд.

...иначе по-нататък видях, какво не съм прочел, извини ме.
                    Най-общо Грета не се ли върне на училище тази зима, значи сме далеч от признаване на проблема, камо ли от разкаянието.

Коментар

• Coterra Announces Special Dividend

Ох, на батя!!!

Last edited by X_Y; 04.10.2021, 17:27.

Коментар

• "Фабрика за абсолют" не сте чели. А трябва. И ПАК ще повторя, че без осмисляне на термините не бива. Папагалското supply chain disruptions трудно ще доведе до $

Няма НИКАКВИ условия за общ спад на пазарите. Безумие е да гледаш на фондовата борса като отражение на икономиката на САЩ.
                        Last edited by terziеv; 04.10.2021, 17:08.

Коментар

• Да, ако някой твърди, че е само това, тезата наистина слабее.

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                          Ще се пребиеш някъде по тези остри завои.
                          Иначе си горе долу прав сега.
                          Трябва да е много заядлив човек за да спори с горното днес.
                          Може би леко слабее тезата, че инфлацията е временна и че се дължи само на "supply chain disruptions".
                          Зад този проблем има и други, просто не се виждат зад него все още.

Коментар

Подължително плъзгане може да има ако настроенията и очакванията са за стагфлация, т.е. това, което Терзуякът поредсказва (ако изобщо някой може да разбере какво предсказва той, защото аз рядко виждам логика в невчесаните "мисли"). Но за сега няма такива очаквания. Има рефлейншън трейд, който е положителен за пазара. Това че хвърлят малко растежа и взимат повече циклични показва очаквания за ръст на икономиките и спадът при растежните ще се компенсира от растеж при цикличните, така че индексите (с изключение на НАСДАК) надали ще паднат.

Псевдо-стагфлацията (псевдо- в смисъл, защото няма много общо със стагфлацията от 70-те) се дължи на supply chain disruptions, до някъде лош късмет с времето в Бразилия, т.е. суша, както и на преминаване към зелени технологии и суровините, които подобен преход ще глътне. За суровините беше добре, че избраха Байдън. Сега да видим дали неговата инфраструктурна програма ще мине, защото републиканците са на контра, а даже и някои умерени демократи.

При този сетъп дългосрочните лихви, включтелно реалната лихва, ще продължат да се дигат и златото определено ще продължи пада и съвсем скоро ще е под $1700. Под $1700 го очаквам до края на годината.
                            Ще се пребиеш някъде по тези остри завои.
                            Иначе си горе долу прав сега.
                            Трябва да е много заядлив човек за да спори с горното днес.
                            Може би леко слабее тезата, че инфлацията е временна и че се дължи само на "supply chain disruptions".
                            Зад този проблем има и други, просто не се виждат зад него все още.

Коментар

• Много кафе + очертаващ се пореден спад днес на двете най-големи позиции (BABA и SBSW) = стрес

Не само финансов, но и душевен... Така виждам нещата

Коментар

се дължи на supply chain disruptions
                                Аве, как може да нямаш една единствена собствена мисъл в главата. Или поне да стигаше отвъд заглавната страница на Блумбърг. Даже не можеш да си преведеш какво си видял. Радиоточката е дисидент в сравнение с тебе.

Коментар

Working...
                                X