Някой разбра ли какъв е Black swan event?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
29 септември 2021;
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНе съм си променил мнението за HCC. Според мене ти изтърва върха.
Няма, просто няма такъв борсов неудачник!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСпомням си март месец казвах, че това нещо XOM на $62-3 е за продан, ама...
Явно има някакъв заговор срещу Зайко, защото и COG му е на червено, а въглищата са като влакче в увеселителн парк
Коментар
-
Първоначално изпратено от MoneyМунчо, тея Coterra никога не съм ги чувал, брат. Сигурен ли си, че ги има в "портфейла" ти? Или че дори някога си ги споменавал? Не знам какво пушиш, но... може би това е обяснението защо те трият.
Има някакъв тежък проблем тука. Успокой топката
===
Last edited by X_Y; 04.10.2021, 18:06.
- 1 like
Коментар
-
01.10.2021, 07:31
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПри невероятно изненадващите вчерашни ценови рекорди при газа, много от чисто газовите паднаха сериозно. Аз играх COG, но се опитах и с няколко други. Все пак ценовите нива са вече много нестабилни и мисля, че е време по-скоро за BOIL - KOLD игра
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДа, ако някой твърди, че е само това, тезата наистина слабее.
Същото и с контейнерите. Сигурно е временен проблем да пренаредиш или създадеш достатъчно контейнери, които уж възпрепятстват морската търговия със стоки, но след като го решиш този проблем, дали няма да лъсне проблем с недостатъчен капацитет морски транспорт. Там доколкото си спомням лидерите в Южна Корея бяха почти удушени преди пандемията. И ако има достатъчно капацитет, компаниите дали ще продължават да ползват тези дълги и сложни вериги на доставка или ще се приберат по-назад. Което пък ще доведе, до още нужда от капиталови инвестиции + доста по-висок разход за труд.
...иначе по-нататък видях, какво не съм прочел, извини ме.
Най-общо Грета не се ли върне на училище тази зима, значи сме далеч от признаване на проблема, камо ли от разкаянието.
- 1 like
Коментар
-
"Фабрика за абсолют" не сте чели. А трябва. И ПАК ще повторя, че без осмисляне на термините не бива. Папагалското supply chain disruptions трудно ще доведе до $
Няма НИКАКВИ условия за общ спад на пазарите. Безумие е да гледаш на фондовата борса като отражение на икономиката на САЩ.Last edited by terziеv; 04.10.2021, 17:08.
Коментар
-
Да, ако някой твърди, че е само това, тезата наистина слабее.
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеЩе се пребиеш някъде по тези остри завои.
Иначе си горе долу прав сега.
Трябва да е много заядлив човек за да спори с горното днес.
Може би леко слабее тезата, че инфлацията е временна и че се дължи само на "supply chain disruptions".
Зад този проблем има и други, просто не се виждат зад него все още.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПодължително плъзгане може да има ако настроенията и очакванията са за стагфлация, т.е. това, което Терзуякът поредсказва (ако изобщо някой може да разбере какво предсказва той, защото аз рядко виждам логика в невчесаните "мисли"). Но за сега няма такива очаквания. Има рефлейншън трейд, който е положителен за пазара. Това че хвърлят малко растежа и взимат повече циклични показва очаквания за ръст на икономиките и спадът при растежните ще се компенсира от растеж при цикличните, така че индексите (с изключение на НАСДАК) надали ще паднат.
Псевдо-стагфлацията (псевдо- в смисъл, защото няма много общо със стагфлацията от 70-те) се дължи на supply chain disruptions, до някъде лош късмет с времето в Бразилия, т.е. суша, както и на преминаване към зелени технологии и суровините, които подобен преход ще глътне. За суровините беше добре, че избраха Байдън. Сега да видим дали неговата инфраструктурна програма ще мине, защото републиканците са на контра, а даже и някои умерени демократи.
При този сетъп дългосрочните лихви, включтелно реалната лихва, ще продължат да се дигат и златото определено ще продължи пада и съвсем скоро ще е под $1700. Под $1700 го очаквам до края на годината.
Иначе си горе долу прав сега.
Трябва да е много заядлив човек за да спори с горното днес.
Може би леко слабее тезата, че инфлацията е временна и че се дължи само на "supply chain disruptions".
Зад този проблем има и други, просто не се виждат зад него все още.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениесе дължи на supply chain disruptions
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар