И в корабната компания ли ти казаха, че O, MDU и STOR ще бият AAPL?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТерзу̀, ти си най-великият! И с O, MDU и STOR биеш AAPL от май 2020 до сега Доволен ли си сега? Че гледам нещо вече и параноята те е треснала
Не се имам за най-великия. Познанията ми за енергийния сектор са от прекарана година и половина шофьор/склададжия в малка корабна/транспортна компания. За това съм сериозен. Гордея се със себе си, че слушах какво се говореше в офиса.
Коментар
-
Терзу̀, ти си най-великият! И с O, MDU и STOR биеш AAPL от май 2020 до сега Доволен ли си сега? Че гледам нещо вече и параноята те е треснала
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИзлагаш се с този "разговор с приятел". Истински се забавлявам и се чудя дали ще стигнем все някога до дъното при тебе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДа, да. Това ми е ясно. Подхвърлят се тикъри и неясни, многозначителни подмятания, за да може после по-лесно да се правят изхвърляния post factum. Странна дейност и не е ясно какъв точно е смисъла... а се влага толкова много енергия и драма в това.
Плюс, че всичко е с нула анализ по същество. Което прави цялото това нещо досадно, поне за мене.
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДългосрочният тренд за надолу е за приходите и печалбите на петролките, като XOM например. Освен ако не се преориентират към други бизнеси
Връх обявиха за консумацията на петрола. Иначе цената си зависи от търсенето и предлагането
За цената на петрола глeдах преди два-три месеца прогнози на IAE за нещо от сорта на $55-65 за 2022-2024. Т.е. движение настрани
Tekila стягаш ли куфарите за Китай
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТова всъщност е за т.нар. break even или 5-Year Treasury Constant Maturity Securities, което показва инфлационните очаквания
Според мене ще има кратък ифлационен спайк, ама не драматичен (примерно 3.5% инфлация максимум и то за кратък период от по-малко от година) и после инфлацията пак ще се укроти. В момента и дългосрочните инфлационни очаквания си остават много ниски. А за златото това е по-важното, какви са дългосрочните инфлационни очаквания и лихви
Затова като стане дума за злато гледам предимно 10YR, а не толкова fed funds rate или дори 5-годишните constant maturity облигации
Money писа в/във NYSE
in Чужди капиталови пазари
25.09.2021, 08:03 Следвам
Проблемът отчасти е със supply chain disruption-ите, които ще отшумят. Иначе дългосрочно има два фактора, както казваш. Забавянето в Китай и преминаване към нова инфраструктура, а предполагам и подновямане на старата. Едното ще дърпа надолу, другото нагоре...
Ако това със суровините си го отиграл още от миналата година по това време сега можеш да прибереш тлъстите печалби. Някои от суровинето ще последват дървения материал. Със сигурност при въглищата това е временно качване. При други суровини вероятно ще има супер цикъл.
Виж по-малко | Към коментара
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДа, да. Това ми е ясно. Подхвърлят се тикъри и неясни, многозначителни подмятания, за да може после по-лесно да се правят изхвърляния post factum. Странна дейност и не е ясно какъв точно е смисъла... а се влага толкова много енергия и драма в това.
Плюс, че всичко е с нула анализ по същество. Което прави цялото това нещо досадно, поне за мене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеА, чакай, грешка. 26 май 2020 е било. Но резултатът пак е трагичен...
Ми явно компанията има значение, защото шитките и при спих да ги вземеш пак са по-зле
Коментар
-
Да, да. Това ми е ясно. Подхвърлят се тикъри и неясни, многозначителни подмятания, за да може после по-лесно да се правят изхвърляния post factum. Странна дейност и не е ясно какъв точно е смисъла... а се влага толкова много енергия и драма в това.
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеТой затова избягва да пише на какви цени взима, а само избрява, даже влиза после и редактира със задна датаLast edited by Money; 09.10.2021, 14:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Той затова избягва да пише на какви цени взима, а само избрява, даже влиза после и редактира със задна дата
Осъзнаваш ли колко си жалък да го пишеш това в онлайн форум, където се отбелязва всяка редакция и се пазят версиите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДатата е датата на поста ти, която сам цитираш.
Другият вариант е да видим кога си казал, че взимаш и пак да сравним, ама със същата дата и за Епъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДатата е датата на поста ти, която сам цитираш.
Другият вариант е да видим кога си казал, че взимаш и пак да сравним, ама със същата дата и за Епъл
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Откъде пък я извади точно тази дата??? В нито един пост не я споменавахме досега. Защо не 2 февруари например? Обикновено се изчислява ytd или на периоди от по месец, тримесечие, шестмесечие, година и т.н.Какво има да говорим изобщо. Калкулатор имаш ли?Annualized Return APPL 15.14% WELL 53.04%
===
добавка: дейността във форума в момента е да те гавря, докато не спреш с лъжите. Амбициран съм и имам време.
Освен във фантазиите ти може би
- 1 like
Коментар
-
Датата е датата на поста ти, която сам цитираш.
- 38,681 posts
- Харесвам 0
- terziеv писа в/във NYSE
in Чужди капиталови пазари
26.05.2020, 09:39 Следвам
Днес ще е някаква вакханалия. Късите да му мислят. Само някой твит, че изхвърлят китайците от борсите, може да повлияе негативно.
На имейла получих доклад, че миналата седмица шефовете в AM, MDU, ALK, O и STOR са купили акции на компаниите си. За STOR и O е по-сериозен обемът. BABA върви добре в Хонконг.
Имам една питанка за опциите. Имам малко WELL взет преди около седмица на 38,9. Сега е 47.8. Взимам put опции, валидни до 18 септември. Дали е добре като хоризонт? Позицията е само 1800 долара. Колко горе долу бихте платили за тези опции, за да има смисъл. Това при положение, че смятам WELL за подценен и вероятно ще удари 50+. Рискът от фалит е наистина минимален. Сорка, ако е тъп въпросът.
Виж по-малко | Към коментара
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение26.05.2020, 09:39
На имейла получих доклад, че миналата седмица шефовете в AM, MDU, ALK, O и STOR са купили акции на компаниите си. За STOR и O е по-сериозен обемът. BABA върви добре в Хонконг.
Май всички от изброените бият Епъл.
НО пък всички знаем че такъв виден талант като теб ги взима тия акции, дори на по ниска цена от дъното което правят, та в твоите фантазии може всичко
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМежду другото можеш ли да обясниш как всички от изброените бият Епъл? Как O, STOR, WELL, BABA или MDU бият Епъл от 26 май тази година насам? Или от 15 април 2020, когато ти дойде в NYSE. Или от друга някоя дата преди това?
Не казвам, че лъжеш. Не. Това е когнитивен дисонас, чуване на гласове или нещо друго...Какво има да говорим изобщо. Калкулатор имаш ли?Annualized Return APPL 15.14% WELL 53.04%
===
добавка: дейността във форума в момента е да те гавря, докато не спреш с лъжите. Амбициран съм и имам време.
Коментар
Коментар