If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма смисъл да седите пред мониторите да се морите. Няма да има отсега още големи движения. Залагайте лимитирани поръчки където мислите че ви е добре и чакайте. Аз затворих почти всички къси на SP500 днес но освен Газпром нищо друго не ме огрява досега.
Влакът тръгва, ама за гара юг. Изглежда, че продължилия 13г бичи пазар приключи. Не вярвам в близките години да видим нови върхове, S&P500 визирам. До къде ще е срута? Всичко зависи до каква степен ще успеят да раздухат паника, та да уплашат дребните риби. От няколко дена се забелязваше в щатските медии масирана пропаганда за създаване на паника. А както съм писал и преди, фундамент за голям срут просто няма. Критичното е ефективната лихва на ФЕД да надмине 5%, тогава на мода пак ще излезе срочния влог и акциите ще пострадат. Само, че това няма как да стане, щото щатския говермент е един от най-големите длъжници и според анализаторите вдигане на лихвата само с 1% ще ги принуди да орязват харчове за да плащат лихвите т.е. $ трилионната програма на демократите отива на кино. Ще е повече пушилка и вой да уплашат гаргите, отколкото реално вдигане на лихвите.
Но пък като гледам как налитат да купуват швейцарския франк, нещата са екстремно зле и в Европа, вероятно заради възможната война в Украйна. Нещата хич не са розови и за БГ, да не забравяме че като членки на НАТО сме врагове на Русия и при война току виж Путин ни запратил един наръч ракети към София.
33700 е реалната подкрепа на ДАУ ,седмична графика.С две думи НЕ ТРЯБВА да затваря седмична свещ под това ниво.Иначе....довиждане на всичко
Но ,мисля че сряда ФЕД ще смени сантимента
...
Но....от друга гледна точка ,американците могат да използват конфликта в Украйна да направят някаквъв резет.Даже може всичко да си е по план
Да, и аз четох че имало някакъв начин при война да се изтриват дългове, но не ми е ясен механизма. Сутринта пък четох, че баба Йелън казала, че има начин да се намали инфлацията, само дето не казала "как". Нещо мътят, ама не мога да схвана играта.
...
Товарете, бре! Три минути останаа и влака тръгва.
Влакът тръгва, ама за гара юг. Изглежда, че продължилия 13г бичи пазар приключи. Не вярвам в близките години да видим нови върхове, S&P500 визирам. До къде ще е срута? Всичко зависи до каква степен ще успеят да раздухат паника, та да уплашат дребните риби. От няколко дена се забелязваше в щатските медии масирана пропаганда за създаване на паника. А както съм писал и преди, фундамент за голям срут просто няма. Критичното е ефективната лихва на ФЕД да надмине 5%, тогава на мода пак ще излезе срочния влог и акциите ще пострадат. Само, че това няма как да стане, щото щатския говермент е един от най-големите длъжници и според анализаторите вдигане на лихвата само с 1% ще ги принуди да орязват харчове за да плащат лихвите т.е. $ трилионната програма на демократите отива на кино. Ще е повече пушилка и вой да уплашат гаргите, отколкото реално вдигане на лихвите.
Но пък като гледам как налитат да купуват швейцарския франк, нещата са екстремно зле и в Европа, вероятно заради възможната война в Украйна. Нещата хич не са розови и за БГ, да не забравяме че като членки на НАТО сме врагове на Русия и при война току виж Путин ни запратил един наръч ракети към София.
33700 е реалната подкрепа на ДАУ ,седмична графика.С две думи НЕ ТРЯБВА да затваря седмична свещ под това ниво.Иначе....довиждане на всичко
Но ,мисля че сряда ФЕД ще смени сантимента
Борсите са изнервени - има висок риск от навлизане на Русия в Украйна . По начина по който борсите падат и от съобщенията на Американското посолство в Украйна за изтеглянето на семействата и не-важните дипломати от посолството, както и препоръката за НЕпътуване към Русия - нещата хич не са на добре. Възможно е рискът наистина да се случи. Следващите 2 седмици ще са критични! Путин използва газa като карта, която с приключването на зимата ще бъде изиграна. Т.е. има срок от 2 седмици, максимум 3, да реши какво ще прави!
Надявам се Русия да не взлезе в Украйна, но това не е сигурно. Няма нищо по-страшно за борсите от война!!!
Разбрахте ли сега защо сриват маркета? Защото се навъдиха прекалено много безработни, които печелят лесни пари от борсите, а за икономиката няма кой да работи. Искат да ги наритат да бачкат. Умно. А когато вече сривът е налице нищо чудно да се откажат от дигане на лихвите, щото са наясно, че и от тях полза няма да има. Егати гаврата. Ама си го заслужаваме в крайна сметка.
Коментар