IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Това ми хареса:

Съвсем сериозно тука (почти навсякъде всъщност) се обсъждаше как ежемесечното купуване на широк индекс е удачна инвестиция... защото пазарите са винаги нагоре.
    Терзо - в интерес на истината /емпирична такава/ подобна стратегия е печеливша за хоризонт от 25 години на всеки един мейджър пазар с капитализация над 2 трилиона.

В този ред на мисли истината е че докато имаме този модел на капитализъм това е най-простата стратегия която може да се следва от човек който няма желание, капацитет, време и нерви да се дзвери в графики и анализ на данни. Разбира се винаги има каунтър парти риск т.е. и това не е толкова лесна стратегия или пък безрискова - особено ако се нашиеш в нещо "синтетитчно".

За феновете на подобни стратегии бих препоръчал да имат поне 2 доставчика - в Европа бих заложил на Пиктет - стоят настрана от инвестиционно банкиране и се фокусират в чист уелт мениджмънт. В Щатите бих се спрял на Вангард.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение

Много резон има в такова отиграване.Някак си идва в повече този безпочвен оптимизъм.Не знам само дали няма да сложат някаква черешка на тортата.За завършек.
      И да сложат не е проблем, но до момента демонстрират фалшив пробив + напън над него който е чист подарък за вход на мечок като мен. Очаквам като отвори борсата в 16:30 да пробват над 4100, но не ми се рискува за 5-10 фигури да пропусна такива сладки нива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
        Проба късо Сипи от текущи нива - 4093,5
        Много резон има в такова отиграване.Някак си идва в повече този безпочвен оптимизъм.Не знам само дали няма да сложат някаква черешка на тортата.За завършек.

Коментар

• Проба късо Сипи от текущи нива - 4093,5

Коментар

• Това ми хареса:

"It is absolutely fascinating to me that I have people who come to me who are starting to think about being made a managing director in an investment bank who started in this business in 2010 or 2011, and so they’ve never really seen an environment where money hasn’t essentially been free or very, very cheap,” Harding-Jones said at the Financial Times Global Banking Summit on Tuesday.
            Съвсем сериозно тука (почти навсякъде всъщност) се обсъждаше как ежемесечното купуване на широк индекс е удачна инвестиция... защото пазарите са винаги нагоре.

Коментар

Сега таргета е много да се внимава, защото плонжа който направи има всички наченки на фалшив пробив. Ама това между нас си Идеята на шипа е да подстрекават дребните риби да купуват очаквайки ръст, докато големите продават на порции. После ще има опа. Още не мога да кажа с точност дали между 4050-4100 или малко нагоре. Но горе-долу в тоя диапазон.

Иначе относно FTSE-то, браво! Смени брокера и потръгна. Явно е на късмет Сега както казваш, че си натрупал запас и очакваш спад. Може спокойно да си опънеш една къса и да държиш. Мисля, че момента лека-полека назрява. Не трябва да сме алчни, че ще изтървем дивеча.
              Още играя и с 212, сърце не ми даваше да затворя на загуба акаунта, ако бях прехвърлил всичко в FXCM щях да имам малко по добър резултат, но пък моралното удоволетворение си струваше. Иначе все щеше да ме гложди че съм затворил на загуба там.

СП го гледах само за ориентир на FTSE-то и не го играех но сега като направи 130 пункта за един час ще го дебна утре да влезна късо ако може да даде едни поне 30 пункта на връщане

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Егати и плонжа направи СП в 92-та минута да ти спаси прогнозата че ще има пробив до края на месеца

Тия дни го ракъртих FTSE-то на късо при покачващ се пазар. Играх за спадове след пикове и се получи много добре, а няколко пъти го хванах и на покачване дълго та покрих щетата от миналата седмца

Какъв ти е таргета сега за СП, май с лекота ще стигне 4300 до Коледа и едва ли ще има съществени спадове

Сега таргета е много да се внимава, защото плонжа който направи има всички наченки на фалшив пробив. Ама това между нас си Идеята на шипа е да подстрекават дребните риби да купуват очаквайки ръст, докато големите продават на порции. После ще има опа. Още не мога да кажа с точност дали между 4050-4100 или малко нагоре. Но горе-долу в тоя диапазон.

Иначе относно FTSE-то, браво! Смени брокера и потръгна. Явно е на късмет Сега както казваш, че си натрупал запас и очакваш спад. Може спокойно да си опънеш една къса и да държиш. Мисля, че момента лека-полека назрява. Не трябва да сме алчни, че ще изтървем дивеча.

Коментар

Ще пробият върха, ама да видим с ква сила ще върви нагоре. Ако загуби скорост. Директно опъваме късото без притеснения.
                  Егати и плонжа направи СП в 92-та минута да ти спаси прогнозата че ще има пробив до края на месеца

Тия дни го ракъртих FTSE-то на късо при покачващ се пазар. Играх за спадове след пикове и се получи много добре, а няколко пъти го хванах и на покачване дълго та покрих щетата от миналата седмца

Какъв ти е таргета сега за СП, май с лекота ще стигне 4300 до Коледа и едва ли ще има съществени спадове

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

е, сега я овапцвахме, щом тарикатите го препоръчват, значи яко ще падне,
                    тоест ще си продат техните закупени на ниско петролни активи и акции.
                    Наратива е,че ЕС ще постави фиксирани цени от понеделник на руският нефт за ЕС.
                    Спекулира се, че и Китай можело да разхлаби Ковид мерките.
                    Ще изчакам поне седмица, докато се разсее дима,
                    така или иначе цените са високи на всички енергоносители, а и Пауъл стои зад ъгъла със 0.75%
                    Явно имат в повече за продаване та набират купувачи, вероятно сега е момента да се купува злато

Следващото вдигане със сигурност няма да е .75% което ще доведе до още по голямо предколедно рали

Коментар

• 18:05 | 30 ноември 2022 JP Morgan: Време е да се купува петрол
                      е, сега я овапцвахме, щом тарикатите го препоръчват, значи яко ще падне,
                      тоест ще си продат техните закупени на ниско петролни активи и акции.
                      Наратива е,че ЕС ще постави фиксирани цени от понеделник на руският нефт за ЕС.
                      Спекулира се, че и Китай можело да разхлаби Ковид мерките.
                      Ще изчакам поне седмица, докато се разсее дима,
                      така или иначе цените са високи на всички енергоносители, а и Пауъл стои зад ъгъла със 0.75%

Коментар

• Според втората фигура ембаргото на руския петрол е от 5 септемри.На 26 септември е постигнат таван от 83.4 долара.
                        https://www.bruegel.org/dataset/russ...de-oil-tracker

Коментар

• Време е. Полека hibs мисля да почвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Е , Другари да ми отговорите.

Колко е била цената на PBR .
                            При стъпване длъжност на Лула и оттегляне от властта .
                            Дивидентът застрашават, майна.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Май поради цялата несигурност какво ще правят в бъдеще след победата на Лула.

Е , Другари да ми отговорите.

Колко е била цената на PBR .
                              При стъпване длъжност на Лула и оттегляне от властта .

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                В случая е покрит. Бая съм обяснявал за позицията си в Петробраз. Продадох колци за половината. Определено днес щеше да е по-изгодно, но предвид отрицателната цена на придобиване, 15 долара не е зле.

...

има риск с PBR, но не е по-голям отколкото при евронафтата.
                                bid/ask Jan/20/2023 15C 0.06/0.10 май не е голяма премията, която ще получиш

Коментар

Working...
                                X