IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нова позиция - Freehold. През къси путове. Канадка с дялове в нафтодобив. На тази цена де факто си избивам марджина само от дивидента.

Късите колци за Гейпал отиват на 94 / падеж на народните будители

Коментар

• От известно време много искам да си намеря нова компания за лонг търм и разглеждайки попаднах на това:

https://investor.axon.com/home

Като се позачете човек и изглежда много интересно с доста потенциал - на прима виста кеш флоуа нещо не ми харесва. Валюейшъна няма да го коментирам - с тези темпове на растеж едно пропускане на очакванията ще бъде брутална разпордажба.

Обаче това което ме втрещи е каква част от приходите им идват от абонаменти за услуги свързани със съдебната система, доказателства, боди камери и прочие. Очевидно се ползват на най-различни нива и имат почти нулева пенетрация отвъд Щатите. Получава се интересен микс от дифенс /пърснал сейфти който така или иначе е актуален с тех компонентата/ Ай, облак или както там се нарича.

Аз твърди вярврам че бъдещето ще е в пълния добре структуриран контрол и в този ред на мисли си мисля че подобна компания звучи интересно с хоризонт +10. Някой да я държи или да му е попадала?

Коментар

• Инак отвъд техническата ми неграмотност - вчера пазарих малко в Хермес. Нивата са високи, сектора в момента е недолюбван от пресата и анализаторите, но в моята глава пасва със сценари при който жълтите ще завъртят колелото. Днес след реакцията на очета на Есилор също купих, тук не бях добавял повече от година.

Само си стискам палци да не залитне тук пазара покрай тази виртуална мета реалност а да продължат да си правят лещи и слънчеви очила и по малко да влизат във вестниците. Да не стане като с Ново Нордиск - преди някой да му дойде на акъл че може да си свали шкембето си правиха кротко диабетични лекарства и си растяха бавно, но напоително.

Сега вече ходи да отделиш пазара на дебелариуми от този на хората с реални проблеми и успех с определяне дали ценовото ниво е добро или не. Отделно рисковете за съдебна веселба нараства значително тук. Те така или иначе са на масата за фармата но то с тия инжекции за слабеене по който обаче не е истина колко народ буквално е полудял. Сега няма да си кривя душата - най-вероятно ако ги видя на - 40% ще помисля за вход /в зависимост от ситуацията/.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
          Тетрис благодарско - за всеки случай направих и превод.

Терзо постнал си нещо, но аз поне не мога да видя освен че е безплатно . Не съм имал много досег със съпорта до сега. Мисля веднъж говорих с едно момиче което беше даже нашенка и после когато правиха видео интервюто покрай него звънях че се бях набрал незнаейки какво става.

Не знам сигурно може и аз нещо да бъркам - до сега не бях продавал пут. Мислех че е достатъчно примерно ако пута е на страйк 60 да имам 6к свободни в акаунта. Може би трябва да са повече ако имат буфер или нещо подобно?
          Задели и за комисионните, друго няма. Cash account не може да има naked опции. Действай смело

Коментар

• Нищо не бъркаш. Съобщението, което си получил е обикновена грешка.

иначе... https://forum.investor.bg/forum/%D1%...B8%D0%BB%D0%BE

Няма да казвам какъв % от портфейла са ми paas / ag / hl. Страх ме е да не ме обвинят, че мамя и се самоизтъквам безсрамно.

... За всеки случай продавам някой колец.

Коментар

• Тетрис благодарско - за всеки случай направих и превод.

Терзо постнал си нещо, но аз поне не мога да видя освен че е безплатно . Не съм имал много досег със съпорта до сега. Мисля веднъж говорих с едно момиче което беше даже нашенка и после когато правиха видео интервюто покрай него звънях че се бях набрал незнаейки какво става.

Не знам сигурно може и аз нещо да бъркам - до сега не бях продавал пут. Мислех че е достатъчно примерно ако пута е на страйк 60 да имам 6к свободни в акаунта. Може би трябва да са повече ако имат буфер или нещо подобно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                Привет - реших да споделя може някой да е имал същото преживяване:

След разговор със съпорта ми обясниха че нямало проблем само искали да ми сигнализират че ако по някъква причина отида на минус можело да се наложи да ликвидират позиция. Не ми стана много ясно каква може да е тази причина като имам само дълги позиции в няколко инструмента и някоя и друга опция. /бай кол, бай пут в две компании/ Имам и сел пут в Тотал обаче е покрит с нужния кеш. И отгоре остава нещо в бай паур като ликвидност.

Акунта ми е изцяло кеш без маржин.

Отделно имам дълга позиция пак в Тотал ако това има някъкво значение. Уж не би трябвало...

Excess Liquidity: ALERT: Your account, while currently margin compliant, maintains qualifying equity (i.e., Equity with Loan Value) with a Margin Cushion level less than 10% above that which is required. Please note that we do not issue margin calls. If the current Margin Cushion erodes and your account is no longer margin compliant, it will be subject to forced position liquidations. To ensure continued compliance, please consider depositing additional funds to increase equity and/or closing or hedging positions to lessen margin exposure. In addition, please be aware that funds in transit or subject to a credit hold are not considered when liquidating positions.
                Не се притеснявай, това е стандартно предупреждение. Щом си в cash account не можеш да отидеш на минус. Гледай да имаш поне 150 като excess liquidity за да ти покриват абонаментите за реални котировки.

Коментар

• БЕЗПЛАТНО!

===

Асене, грешка е това. Заради опциите. От съпорта принципно са идиоти.

Коментар

• Привет - реших да споделя може някой да е имал същото преживяване:

След разговор със съпорта ми обясниха че нямало проблем само искали да ми сигнализират че ако по някъква причина отида на минус можело да се наложи да ликвидират позиция. Не ми стана много ясно каква може да е тази причина като имам само дълги позиции в няколко инструмента и някоя и друга опция. /бай кол, бай пут в две компании/ Имам и сел пут в Тотал обаче е покрит с нужния кеш. И отгоре остава нещо в бай паур като ликвидност.

Акунта ми е изцяло кеш без маржин.

Отделно имам дълга позиция пак в Тотал ако това има някъкво значение. Уж не би трябвало...

Excess Liquidity: ALERT: Your account, while currently margin compliant, maintains qualifying equity (i.e., Equity with Loan Value) with a Margin Cushion level less than 10% above that which is required. Please note that we do not issue margin calls. If the current Margin Cushion erodes and your account is no longer margin compliant, it will be subject to forced position liquidations. To ensure continued compliance, please consider depositing additional funds to increase equity and/or closing or hedging positions to lessen margin exposure. In addition, please be aware that funds in transit or subject to a credit hold are not considered when liquidating positions.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                      [ATTACH=CONFIG]n4217194[/ATTACH]

Ден за продажби. Отървах се от френския кетъринг Elior (кода е същия) @3.84. Падат се точно 15% от покупната ми цена...през март 2022.

А съвсем преди 5 минути и LW Lamb Weston @75.50. Вчера се чудих дали да не ги оставя за още някой месец, но новинта, която е довела до скока днес нещо не ми хареса. Търсех 15, получих 22%. Доволен.
                      Бива. Според мене тук си прав да разтоварваш. Гледай да намериш обаче къде да ги мушнеш, че тия няма да мирясат докато не докарат двуцифрена инфлация.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	LW-stock-bought.jpg
Views:	1
Size:	87.2 КБ
ID:	4217194

Ден за продажби. Отървах се от френския кетъринг Elior (кода е същия) @3.84. Падат се точно 15% от покупната ми цена...през март 2022.

А съвсем преди 5 минути и LW Lamb Weston @75.50. Вчера се чудих дали да не ги оставя за още някой месец, но новинта, която е довела до скока днес нещо не ми хареса. Търсех 15, получих 22%. Доволен.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Какво да се появява да слуша демо глупости.Петков не е полски свирач да кисне тук и да чака да копира някаква сделка
                          той може и да не е
                          но ти със сигурност си
                          препоръка е

Коментар

• Това, дето идва, ще направи Париж-Дакар да изглежда като картинг.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
                              Днес ядрените реактори SMR на Петков направиха +40%.
                              Той... май не се е появявал скоро тук???
                              Какво да се появява да слуша демо глупости.Петков не е полски свирач да кисне тук и да чака да копира някаква сделка

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
                                Днес ядрените реактори SMR на Петков направиха +40%.
                                Той... май не се е появявал скоро тук???

Надявам се, че е жив и здрав...
                                Петков, ако четеш - Наздраве!!!
                                Мани, мани. А аз така и не го купих тоя LAC, а му обикалях като лешояд.

Коментар

Working...
                                X