IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес ядрените реактори SMR на Петков направиха +40%.
    Той... май не се е появявал скоро тук???

Надявам се, че е жив и здрав...
    Петков, ако четеш - Наздраве!!!

Коментар

• Имаше реакция спрямо числата за спад на консумацията следващите два месеца. Обаче в същия доклад за 2025 се говори за ръст на консумацията. Но в момента нафтата е за внимателен избор. BP и CVE са ми фаворити да повторя. От друга страна обаче... исторически Ексон всъщност захлебва при мечки в нафтовия сектор. Просто чипът ми е да купувам евтино.

... признавам обаче, че може да има голям шок надолу - например от Сауд. Шоковете нагоре все пак си остават по-вероятни - война, руската нафта.
      Last edited by terziеv; 16.10.2024, 12:31.

Коментар

• Още миналия месец се канех да ви привлека вниманието върху акциите на Лореал (OR). Нестле, които държат малко над 20% от акциите на Лореал са принудени да продадат немалка част, за да закрепят собствените си финанси. Миналият месец свалиха цената до 365, но докато умувах дали няма да паднат още, обърнаха и си отидоха на 400.
        Днес са отворили на 346 и малко (чак толкова ниско не съм очаквал, че да сложа една чакаща на 350, примерно). Този път се включих със 7% от портфейла на 364.00. Цена продава - 398.30. Надеждите ми са да се случи до 10-12 дни. Ако не стане, не е проблем и да остана дългосрочен на тази цена. Но не прекалено дълго, до 450.00 най-много.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
          Синтетиката ми изглежда абсолютно неподходяща за високоволатилни акции.

Трудносмилаема, с малък шанс за реализиране на печалба, и без възможности за дивиденти...
          Единствен плюс, че трябва по-малко капитал...

Направо си е перфектна като за масовия американец... дето харесва Мак Доналдс...
          Съни в този случай обаче има "дивиденти" - примерно ако вземеш QYLD от началото на 2023 ако инфото в Интерактив е вярно до момента са платили около 21-22% под формата на дивиденти и отделно инструмента е на +10%. Ясно че е далеч от +50-55% който чист ЕТФ на Насдак е направил до момента.

Интересно ми е какво би станало ако пазара започен мечи тренд - т.е. ок взел си премия от опция обаче в един момент цената е доста под тази на акциите който си купил ако си фонда / макар че доколото разбирам някой от тези фондове не купуват изобщо акции а правят синтетитчна позиция изцяло с опции/. Значи ли това че ти трябват нови постъпления за да продължиш да градиш нова позиция и да взимаш нова премия и ако такива липсват вече не можеш да взимаш премии и респективно дивидентите спират изобщо.

По друга тема - това за ножицата на Терзиев според мен е много прав - петрола го смазаха а нафтодобивните са като пред изстрелване. И тезата за слабата икономика на Китай е несериозна. Тя е "слаба" вече трета година и да се ползва това за опорка ми е странно. По скоро компартията ще завърти машината скоро и ще гледаме втора част. Без да посочват числа направиха +25% а мегдан за числа в Китай колкото искаш.
          Last edited by Assen123; 16.10.2024, 11:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
            Ми дадоха отговора който търсих - да ги оставя акциите и да не се въртя много много в синтетитката защото явно не е удачна за това което аз си мисля че ще стане.
            Браво Асенчо така се прави.Питаш по форуми и разучаваш.С питане и до РИМ се стигало казват .Пък и как иначе да станеш сериозен инвеститор

Коментар

• AGBA
              Short Float: 1.72%
              Short Stock (SLB) Availability: 0

Тук, като не дават акции за шортене, да чакаме ли рън?

Коментар

• Синтетиката ми изглежда абсолютно неподходяща за високоволатилни акции.

Трудносмилаема, с малък шанс за реализиране на печалба, и без възможности за дивиденти...
                Единствен плюс, че трябва по-малко капитал...

Направо си е перфектна като за масовия американец... дето харесва Мак Доналдс...

Коментар

• Мерси Тетрис - бройката я имам обаче са купени в Германия и не ми дава да има опции на тях. А и не бих продавал опции за нещо което мисля да държа дългосрочно. Направих подобно нещо с акции на Ени - но там не очаквам да направим удвояване или повече.

Статията която постна в допълнение на това:

https://www.thestreet.com/etffocus/h...e-how-its-done

Ми дадоха отговора който търсих - да ги оставя акциите и да не се въртя много много в синтетитката защото явно не е удачна за това което аз си мисля че ще стане.

Наздраве

Коментар

В кой аспект главницата ерозира - ако правилно разбирам продукта на база премиите от опциите който продават се генерира някъква доходност която се изплаща регулярно в допълниение с потенциалното нарастване /ако има такова/.

Понеже не мога да разбера точно механизма вътре, не мога да си представя до каква степен подобен фонд би се движил в унисон с актива.

Простичко казано ако приемем сценарии с увеличаване на капа на Тесла Х 5 има ли вариант този инструмент да направи Х 1 или Х 2 или да не мръдне изобщо? Или ако има девиация то тя няма да бъде в такива чутовни размери?

Имам позиця в Тесла - обикновенни акции и се замислих дали подобен фонд не е възможност за допълнителна експозция към Тесла с доходноста от месечните плащания.
                    Ако имаш поне 100 броя нищо не те спира да продаваш от време на време СС

https://www.nasdaq.com/articles/are-...ood-investment

Коментар

• В кой аспект главницата ерозира - ако правилно разбирам продукта на база премиите от опциите който продават се генерира някъква доходност която се изплаща регулярно в допълниение с потенциалното нарастване /ако има такова/.

Понеже не мога да разбера точно механизма вътре, не мога да си представя до каква степен подобен фонд би се движил в унисон с актива.

Простичко казано ако приемем сценарии с увеличаване на капа на Тесла Х 5 има ли вариант този инструмент да направи Х 1 или Х 2 или да не мръдне изобщо? Или ако има девиация то тя няма да бъде в такива чутовни размери?

Имам позиця в Тесла - обикновенни акции и се замислих дали подобен фонд не е възможност за допълнителна експозция към Тесла с доходноста от месечните плащания.

Коментар

Някой купува ли това?

https://incomeshares.com/en/etps/inc...-options-etp/#

Колегите с повече опит могат ли да споделят основната цел на този инструмент е само прихода на месечна база или всъщност ще е комбинация от прихода от опциите + потенциално поскъпване на референтния актив - в този случай акциите на Тесла?

Поздрави,
                        В този тип etf главницата ерозира, не са подходящи в дългосрочен хоризонт, вероятността от underperformance спрямо sp500 е висока.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                          не подценявай данчето
                          най-мощния антииндикатор в целия форум
                          Контра индикатор се казва радке.Завърши 8 клас, колко хора ти казваме.

И не аз си продадох панела 2021 преди ръна и среброто 2023 пак преди ръна.От теб радке,от теб по-голям контра индикатор НЯМА жено
                          Last edited by danetha; 15.10.2024, 19:47.

Коментар

• Някой купува ли това?

https://incomeshares.com/en/etps/inc...-options-etp/#

Колегите с повече опит могат ли да споделят основната цел на този инструмент е само прихода на месечна база или всъщност ще е комбинация от прихода от опциите + потенциално поскъпване на референтния актив - в този случай акциите на Тесла?

Поздрави,

Коментар

• Катеренето ще е най-стръмно при крипто, както винаги. MSTR така хубаво се изстреля, за разлика от провала TSLA. Е, може и NVDA да дотътри до 200. Китайските акции също си заслужават, но ги чакам да си направят корекцията

Коментар

• АБЕЕЕЕЕЕ ЕВРЕЙСКИ ПЛЯМПАЧИ НАЛИ КУПУВАХТЕ ПЕТРОЛА И ЕВРОТО ЗА 300

НЕЩО НЕ ГОВОРИТЕ ПО ТАЯ ТЕМА

ХЯХЯХЯХЯХЯХЯ
                                Last edited by the architect; 15.10.2024, 02:11.

Коментар

Working...
                                X