IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като цяло за мен най-лесната търговия в момента е геополитиката. За мен е повече от очевидно, че вървим към ескалация. Гледам че почти всички са позиционирани за намиране на някакво решение. Аз обаче смятам, че малките шапки са опиянени от лудия си късмет и ще вървят към още по-големи лудости.

При Украйна ситуацията също не върви към приключване. Не виждам как Щатите ще се съгласят на втори Афганистан. Не виждам режимът в Русия ще оцелее, ако се след всички тези усилия се съгласи на замразен конфликт.

Това и деглобализацията и опитите за деиндустриализация на САЩ и пълното нулиране на ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

На пръв поглед наистина е безумно евтино. Тука явно има някъв сериозен проблем външен. Не е просто Гейропа.
      Имам човек с който мога да се чуя за повече инфо и ще ти пиша.

Коментар

• За Аксон според това с което се запознах основните им конкуренти са Моторола и Диджитал Али. Вторите обаче са само в сферата на софтуръра което за мен ги прави сравнително безопасни. Моторола са малко друга бира понеже имат история в полицейския бизнес - камери и кад станции. Факт е също че предлагат значително по евтини пакети - това обаче го правят повече от 5 години и до момента не са успели в значителна степен да отхапят.

Аксон изглежда са построили затворена еко система с пълна интеграция - като започнеш от пистолета, минеш през евидънс.ком и продължиш към проекта им за АИ който има за цел да пише доклади директно на база боди кам. Оказва се че средния полицай в щатите прекарва 30-40% от времето си в писане на доклади. В допълнение развиват дронове за фърс риспондър и наблюдение което си е естествена стъпка за развитие.

Според това което прочетох разходите да превклюичиш са сравнително високи. Дори обаче някой от конкурентите ти да реши да ги покрива трябва да се има предвид че това са правителствени агенции и локални такива който оперират в изключилено чувствителен сектор в който цената не е водещи фактор за взимане на решение. Дисижън мейкъра не е бизнес юнит и тогава целия процес е различен с изместване на фокуса от цена към други фактори.

Аксон Флиит, Аксон Диспатч, Аксон не знам какво си - в различни редит стай ги наричат Апъл на полицейския бизнес.

Според мен това е пазар който е в много начална фаза на развитие и тези младежи имат доста път да извърваят до момента в който можем да кажем че са пораснали. Самия бизнес ще бъде по малко цикличен - при даунтър и ъптърн публичната безпоасност все е важна. Това е добрата новина - лошата е че предивд на фазата със сигурност тази акция може да бъде ролър костър. На тази цена и в тази фаза на пазара изглежда скъпа. Да видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение

Харесва ми начина по-който се аргументираш. Аргументите ти ми се струва, че са валидни. (С изключение на амбицията за пенетрация извън САЩ...интуицията ми подсказва, че дори идеята за чужда компания, която следи в друга държава и обслужва съдебната й система е неприлична. (поне засега)).
          Ще ми е интересно да продължиш нататък. Какви други въпроси още има, чийто отговори са важни?
          Например:
          1.Каква е цената за влизане на конкуренция в този отрасъл. Очевидно е благодарен бизнес и конкуренция ще има. Достатъчно висока ли е цената за влизане за да си защитят позицията?
          2.Кои въобще са компаниите, които съответствуват на тези аргументи. Няма ли сред тях по-разумен избор (може би по-точната фраза е не толкова плашещ чарт)?
          Над 60% от полицията в САЩ използват продукти и услуги на axon. Изглежда че е доминантна на техния пазар. Конкурентите им са с пъти по малък дял, техния хардуер или е по-скъп и трудно се интегрира (моторола), или софтуера им е слаб. По-вероятно е да си останат основния играч, освен ако някое друго име от големите не реши да се пробва в тази област.

Коментар

Асене, това Bollore защо е толкова евтино? Настина ли имат толкова кеш и толкова дълг, колкото показва yahoo.
            На пръв поглед наистина е безумно евтино. Тука явно има някъв сериозен проблем външен. Не е просто Гейропа.

Коментар

• Асене, това Bollore защо е толкова евтино? Настина ли имат толкова кеш и толкова дълг, колкото показва yahoo.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                От известно време много искам да си намеря нова компания за лонг търм и разглеждайки попаднах на това:

https://investor.axon.com/home

Като се позачете човек и изглежда много интересно с доста потенциал - на прима виста кеш флоуа нещо не ми харесва. Валюейшъна няма да го коментирам - с тези темпове на растеж едно пропускане на очакванията ще бъде брутална разпордажба.

Обаче това което ме втрещи е каква част от приходите им идват от абонаменти за услуги свързани със съдебната система, доказателства, боди камери и прочие. Очевидно се ползват на най-различни нива и имат почти нулева пенетрация отвъд Щатите. Получава се интересен микс от дифенс /пърснал сейфти който така или иначе е актуален с тех компонентата/ Ай, облак или както там се нарича.

Аз твърди вярврам че бъдещето ще е в пълния добре структуриран контрол и в този ред на мисли си мисля че подобна компания звучи интересно с хоризонт +10. Някой да я държи или да му е попадала?
                Харесва ми начина по-който се аргументираш. Аргументите ти ми се струва, че са валидни. (С изключение на амбицията за пенетрация извън САЩ...интуицията ми подсказва, че дори идеята за чужда компания, която следи в друга държава и обслужва съдебната й система е неприлична. (поне засега)).
                Ще ми е интересно да продължиш нататък. Какви други въпроси още има, чийто отговори са важни?
                Например:
                1.Каква е цената за влизане на конкуренция в този отрасъл. Очевидно е благодарен бизнес и конкуренция ще има. Достатъчно висока ли е цената за влизане за да си защитят позицията?
                2.Кои въобще са компаниите, които съответствуват на тези аргументи. Няма ли сред тях по-разумен избор (може би по-точната фраза е не толкова плашещ чарт)?
                Ето няколко за които се сещам на първо четене:
                https://finviz.com/quote.ashx?t=Z&ty=c&ta=1&p=m
                https://finviz.com/quote.ashx?t=DOCU&ty=c&ta=1&p=m
                https://finviz.com/quote.ashx?t=ILMN&ty=c&ta=1&p=m

Коментар

С риск да го обърнем на съботно училище - когато съм продал кеш пут и примерно падежа е след месец. Ако цената слезе под страйка - автоматично на момента ли се конвертира опцията в позиция или всъщност това може да го направи само купувача в някакъв момент преди падежа стига да е под страйка? А аз като продавач на опцията всъщност трябва да изчакам тя да изтече и след падежа или да съм прибрал премията или да съм прибрал премията и да съм с отворена позиция в актива?
                  Асенчо,мислех ,че ти е по-високо нивото.Ако те е слушал човек преди месеци и сега ще каже,това същия ли е.
                  Тема аквариум.

Коментар

• Терзо мерси за блога който сподели преди време на онзи немец - от него ми изкристализира идеята да опитам това с продажбите на пут и кол.

В Япония има една компания с която мисля да пробва това с путовете - 4091 им е кода. Бизнеса ми е познат и не бих имал нищо против да съм дългосрочно в тази фирма.

Доколото четох при тях опциите са Европейски тип, и мисля че са по 100 акции в опция обаче това трябва да го проверя че не съм сигурен да не са като жабарите с техните 500.

Коментар

От известно време много искам да си намеря нова компания за лонг търм и разглеждайки попаднах на това:

https://investor.axon.com/home

Като се позачете човек и изглежда много интересно с доста потенциал - на прима виста кеш флоуа нещо не ми харесва. Валюейшъна няма да го коментирам - с тези темпове на растеж едно пропускане на очакванията ще бъде брутална разпордажба.

Обаче това което ме втрещи е каква част от приходите им идват от абонаменти за услуги свързани със съдебната система, доказателства, боди камери и прочие. Очевидно се ползват на най-различни нива и имат почти нулева пенетрация отвъд Щатите. Получава се интересен микс от дифенс /пърснал сейфти който така или иначе е актуален с тех компонентата/ Ай, облак или както там се нарича.

Аз твърди вярврам че бъдещето ще е в пълния добре структуриран контрол и в този ред на мисли си мисля че подобна компания звучи интересно с хоризонт +10. Някой да я държи или да му е попадала?
                      Интересно наистина, впечатляващ растеж. Много високи отношения, но те са спрямо миналите финансови показатели, явно вярват че растежа ще се запази и в бъдеще. Една корекция към 400 и може да се замисля за 400/500 bull call януари 26.

Коментар

• Fru в Торонто. Къси путове на 14, които влязоха в парите. 7,9% месечен дивидент със стабилна перспектива. Лихвата по заема ми е под 6%. Канадски долари. Същите игри можеш и в Токио да ги правиш, ако намираш добра информация за компаниите.

...

Продаваш опции - нямаш никакъв контрол кога и дали; купуваш - ти решаваш дали и кога да ги упражниш. Единствено, ако играеш директно индексите, правилата са други.

Сега се сетих, че веднъж ми разгониха фамилията като ми упражниха едни опции, останали извън парите с няколко цента - канадските ковид маски. Май чак в неделя разбрах и в понеделник се оправих. Имаше леко неприятно движение, но не загубих много. Проблемът беше, че си изгризах ноктите.
                        ​​​​
                        Last edited by terziеv; 19.10.2024, 19:21.

Коментар

С риск да го обърнем на съботно училище - когато съм продал кеш пут и примерно падежа е след месец. Ако цената слезе под страйка - автоматично на момента ли се конвертира опцията в позиция или всъщност това може да го направи само купувача в някакъв момент преди падежа стига да е под страйка? А аз като продавач на опцията всъщност трябва да изчакам тя да изтече и след падежа или да съм прибрал премията или да съм прибрал премията и да съм с отворена позиция в актива?

Аналогично какво се случва при кавърд кол - продал си кол опция, имаш акциите като дълга позиция и си прибрал премията. Ако опцията мине страй прайс преди падеж значи ли това че веднага акциите ти заминават или отново се чака падеж или активация на опцията от страна на купувача?
                          Вероятност да се изпълни преди изтичането нараства ако опцията отиде deep itm (extrinsic value почти няма) (важи и за CSP и CC). Иначе до деня на изтичането на опцията 99.9% няма да се изпълни предварително. Също трябва да се вземе в предвид дали е American или European style. Това вероятно отговаря и на двата ти въпроса.
                          Last edited by tetris12; 19.10.2024, 18:39.

Коментар

• С риск да го обърнем на съботно училище - когато съм продал кеш пут и примерно падежа е след месец. Ако цената слезе под страйка - автоматично на момента ли се конвертира опцията в позиция или всъщност това може да го направи само купувача в някакъв момент преди падежа стига да е под страйка? А аз като продавач на опцията всъщност трябва да изчакам тя да изтече и след падежа или да съм прибрал премията или да съм прибрал премията и да съм с отворена позиция в актива?

Аналогично какво се случва при кавърд кол - продал си кол опция, имаш акциите като дълга позиция и си прибрал премията. Ако опцията мине страй прайс преди падеж значи ли това че веднага акциите ти заминават или отново се чака падеж или активация на опцията от страна на купувача?
                            Last edited by Assen123; 19.10.2024, 17:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Е, при опциите има ли дивидент???
                              Късите пут са се изпълнили, сега има позиция.

Коментар

Нова позиция - Freehold. През къси путове. Канадка с дялове в нафтодобив. На тази цена де факто си избивам марджина само от дивидента.
                                Е, при опциите има ли дивидент???

Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                                ...
                                При тази динамика на технологии, политики, кризи, войни... да плнираш да държиш нещо 10 г. ми звучи направо пагубно... А и на тази цена си е абсолютен балон...

Коментар

Working...
                                X