IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
    За Ritm capital -

Как ги виждаш - минус 20 ли само или да чакам по-драстични понижения?
    Има още 4 дена до края на месеца и ако затвори на тези нива,чупи бичия тренд почнал окт 2022 !!!
    Не се добавя ,когато се чупи близо 2г бичи тренд.Отделно е под голяма и силна съпротива 12.20.
    Краткосрочно над 10.40 вероятно ще отскочи,но големите трендове го дърпат към тест на 9 ,а в последствие и 8.50,което е -21% от текущи нива.
    Отделно големи спадове при тази акция са се случвали и преди март 2020 е паднала с -67.80% ,така че не виждам защо мислиш,че тази,пък и коя да я акция,не може да падне с 20%

Аз не говоря празни приказки,а преди да пиша съм проверил нещата
    Last edited by X_Y; 27.10.2024, 17:52.

Коментар

Погледни не много назад в тази тема и ще видиш още 6 акции, (Лореал няма да го броим, мина и замина, има друга чакаща поръчка за него) които съм обявил в реално време. 3 на лондонската борса и 3 космически в САЩ.
      За едната (BA Bae Systems) вече успя да се изкажеш, но сподели и за останалите 5, моля!
      Видях,че постна няколко много добри сделки,Поздравления за което
      Което е истина, си е истина.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

И тук сте в киреча и тепърва ще потъвате.Явно съм се объркал в преценката която споделих
        За купуване е САМО ако мине над 12.20.Сега ще поемете по едни -20%

Общо взето всеки път като направя по една бърза проверчица за някакви позиции писани последните 2-3 стр.,или излизат позиции ,които не съществуват(основно са в една личност),или яко вътрешна гума или държене на разни Титаници и обичайното "ловене" на падащи ножове ...
        Така, топлия басейн затвори в 24:00 и след като допихме на терасата, дойде време да ти отговоря.

За Ritm capital - както писах по-назад, държа ги от миналата година, октомври месец. Купени на 9.05.
        С добавените онзи ден - средна 9.56. Получени 3 или 4 (не помня точно) дивидента на годишна база над 10%.

Относно бързите ти проверчици:

Погледни не много назад в тази тема и ще видиш още 6 акции, (Лореал няма да го броим, мина и замина, има друга чакаща поръчка за него) които съм обявил в реално време. 3 на лондонската борса и 3 космически в САЩ.

За едната (BA Bae Systems) вече успя да се изкажеш, но сподели и за останалите 5, моля!

Как ги виждаш - минус 20 ли само или да чакам по-драстични понижения?

П. П. Здравей, Кубрат! Радвам се, че си си тук.
        Last edited by Никола20; 27.10.2024, 02:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Все още мисля, че докато пукна, tqqq ще е дало поне 10 000 000 % от настоящите си нива
          къде се затри, френд?
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            .

Но иначе все по-малко ми се занимава. Имаше един колега, дето обясняваше, че осреднява всеки месец в tqqq. Тогава му се присмях, ама от дистанцията на времето се оказва прав и му се извинявам. Не помня кой беше.
            Все още мисля, че докато пукна, tqqq ще е дало поне 10 000 000 % от настоящите си нива

Коментар

Ritm и аз ги харесах и взех миналия октомври. Онзи ден добавих още половина, щото позицията беше малка. А на десет процента дивидент никой не се сърди.
              И тук сте в киреча и тепърва ще потъвате.Явно съм се объркал в преценката която споделих
              За купуване е САМО ако мине над 12.20.Сега ще поемете по едни -20%

Общо взето всеки път като направя по една бърза проверчица за някакви позиции писани последните 2-3 стр.,или излизат позиции ,които не съществуват(основно са в една личност),или яко вътрешна гума или държене на разни Титаници и обичайното "ловене" на падащи ножове и ходене разкрачен като радка после с месеци Нивото не се е променило.Все пак успех на участниците ,поне имат мерак
              Last edited by danetha; 26.10.2024, 16:58.

Коментар

Следващата голяма тенденция, към която AES бързо се присъедини, е възобновяемата енергия. До 2024 г. компанията очаква приблизително половината от производствения й капацитет да бъде свързан с възобновяеми източници на енергия. Точно сега тя е подписала споразумения за изграждане на 5,3 гигавата мощности за възобновяема енергия, от които около една трета в момента са в процес на изграждане.

С други думи - баш като за нас акция.
                За долния пост си прав,но тая акция ще ви изяде главите.
                Млад участник си в темата и не знаеш,но в нея има ясно изразени тенденции.Видиш ли ,че най-активните 3-ма ,4--ма са булиш някъде ПРОДАВАЙ. И обратното.Не се шегувам
                Last edited by mibova; 26.10.2024, 16:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Никола20 гледам ,че си от малкото ориентирани в темата.На тея двамцата по-добре им игнорирай глупостите ,ако искаш да печелиш дългосрочно
                  Колега, всички, включително и ти, пишем мнения. Кой кого и дали ще послуша е въпрос на лична преценка.

Коментар

• Не знам как го виждате aes да е зле. Тука сравняваме електрогенераторни компании, а не с пазара изобщо. Иначе всички щяхме да сме 100% във въглища - виж баланса на BTU. Правих сравнение със Southern и First Energy, защото там държа отдавна и следя по-отблизо.

Рискът, който видях е главно фокусът върху гей източници, но се надявам да е преекспониран. Прекалената географска разпръснатост може да е и плюс и минус. Зависи от прекалено много неща за моя акъл - включително USD нивата.

Обаче съм напълно съгласен, че в момента електрогенерацията по принцип е ужасно надценена - загубих доста от ранно разтоварване. В същото време не смятам, че скоро ще имаме пукане тука.

И накрая - аз нямам компетенциите за детайлно проучване на отчетите. Пък и при сегашния пазар го смятам за напълно загубено време, освен при наистина малки компании.

... И никой не ме е подвел. Аз съм натиснал копчето, ако се прецакам си е за моя сметка. Точно затова започвам супер надребно, но определено ще товаря. Особено при ръст на широкия пазар, а стагнация при aes.

....

Концепцията накратко - имаме бум на електрогенерацията. Aes не участва в този бум въпреки по-добрите финансови показатели от лидерите в сектора. Ерго, в сравнителен план е подценена. Компанията има гарантирани дългосрочни договори и по никакъв начин не е заплашена от ликвидна криза краткосрочно.

Но иначе все по-малко ми се занимава. Имаше един колега, дето обясняваше, че осреднява всеки месец в tqqq. Тогава му се присмях, ама от дистанцията на времето се оказва прав и му се извинявам. Не помня кой беше.
                    Last edited by terziеv; 26.10.2024, 12:24.

Коментар

Изглежда, че аз съм го подвел. Ако е така, съжалявам, защото моята позиция е съвсем спекулативна. Написал съм го.
                      Ники не ми обръщай внимание - това е което виждам на прима виста. Имам хронична нетърпимост към компании който не генерират печалба.

Аз лично нямам съмнение че и на Терзиев позицията е спекулативна Просто ми стана интересно какво той вижда зад тази компания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                        Терзиев това АЕС изглежда много зле на хартия - задлъжнели са, печалба йок. Кеш флоу никакъв го няма. Обикновенно не купуваш такива или поне от това дето си споделял съм мятал едно око на финансите и тук ме хвърли в шах. Каква ти е концепцията зад покупката?
                        Като всички utility компании имат голям дълг. Хвалят се че са 2ри снабдители на чиста енергия за центрове за данни на гугъл, амазон и MS. Като пада цената стават атрактивни, плащат дивидент, едва ли ще имат впечатляващ ръст на приходите, но сравнително стабилен бизнес, малък марджин, ако финансирането се обърка ще изпаднат в ликвидна криза. За да печелят трябва да има кой да им купува тока, до тогава би трябвало да са добре. Малко размисли от моя страна, Терзо може да каже повече.

Коментар

Терзиев това АЕС изглежда много зле на хартия - задлъжнели са, печалба йок. Кеш флоу никакъв го няма. Обикновенно не купуваш такива или поне от това дето си споделял съм мятал едно око на финансите и тук ме хвърли в шах. Каква ти е концепцията зад покупката?
                          Изглежда, че аз съм го подвел. Ако е така, съжалявам, защото моята позиция е съвсем спекулативна. Написал съм го.

Коментар

• Терзиев това АЕС изглежда много зле на хартия - задлъжнели са, печалба йок. Кеш флоу никакъв го няма. Обикновенно не купуваш такива или поне от това дето си споделял съм мятал едно око на финансите и тук ме хвърли в шах. Каква ти е концепцията зад покупката?

Коментар

Така е, явно. Понеже следя NESN в Европа, мислех, че щатският код е neste. Чак се учудих, че Терзиев се връзва на сухо мляко и шоколади, ама спомена Европа, та затова...
                              Никола20 гледам ,че си от малкото ориентирани в темата.На тея двамцата по-добре им игнорирай глупостите ,ако искаш да печелиш дългосрочно

Коментар

Ники мисля че говорите за различни фирми - Терзиев се точи на финландските рафинерии на Несте а ти се облизваш на шоколадите.

За мен правилното време за влизане в Нестле е никога - това е един безумен конгломерат на който трудно може да му хванеш спатийте. На милка пазара има по интересни заглавия - поне лично мнение.

Терзиев скандинавците са тежко промити с пропаганда - ако ти се скача на рафинерия не е ли по добре ОМВ
                                Така е, явно. Понеже следя NESN в Европа, мислех, че щатският код е neste. Чак се учудих, че Терзиев се връзва на сухо мляко и шоколади, ама спомена Европа, та затова...

Коментар

Working...
                                X