IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
    Каката беше фен на Бил Акман и PSTH, но го затварят. Поне връща парите https://www.marketwatch.com/story/pe...?mod=home-page
    Такива ги прави и Стенли Друкенмилър 2010.

    . Интересно е че по върховете всичкиот кеш е набит. Ако останал някъкъв се набива в началото на корекцията като всички си мислят че ще продължи както преди . А когато дойдат дъната нема нема кеш или положението е толкова безперспетивно и мечо че почити никой не се включва и даже някои се отказват. Не знам дедо Бъфет с големиот кеш дали пазари по- сериозно или и той се пази за понататък. Мисля че повечето пазарни учасници ще пропуснат дъното.

    Да видим кои пазар първи ще обърне. Криптото ,акциите , златото или еврото.
    Според мен първо ще обърне крипо пазара като най волатилен , той и първи здава багажа по сериозно.
    Еврото вероятно ще направи фалшив по- сериозен пробив на паритета и тогава ще влезе в някъкъв бичи тренд за година две. Има и сценарии пазара да почне да се възтановява и при относително силен долар в по дългосрочен план при първоначално заслабване на долара. Според мен предстои кореция на долара в по краткосрочно.
    Last edited by Майстора233; 12.07.2022, 19:54.

    Коментар


    • Каката беше фен на Бил Акман и PSTH, но го затварят. Поне връща парите https://www.marketwatch.com/story/pe...?mod=home-page

      Коментар


      • Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

        Ще му дойде и на това времето. Но аз залагам, че поне няколко месеца ФЕД ще държи здраво кур/с/а на затягането. Long TLT и още по-сочния EDV
        ?!? Бондовете трябва да падат при затягане

        Коментар


        • Пазара е много сложен, очакваше се да е така, но чак пък да ми изтрие на хартия над половината от трейдинг профита за годината не съм очаквал. Хубавото е е че вчера и днес като по чудо все пак успявам да взема кинти от трейд, но портфолиото е в киреча. Сложил съм си каската и това е. Има и кеш. Имаше един съфорумец който казваше "Бруталното рали тепърва предстои"

          Може би излизат големи пари влезли много ниско през 2020 година защото преди да поемат надолу доста от наблюдаваните позиции се изпълняват доста бидове с що годе сносен обем след което се хързулват надолу. Никакъв фундамент не работи, индексите Russel2000 и SPX много слабо корелират.... Решили са този път да изтрият акаунтите на бая народ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            Ще ви фърля един бисер, па ако сакате го заровете у кочината:

            METC

            Инцидентът е без жертви (т.е. няма да има искове), мината е сравнително малка, въглищата са горивото на бъдещето. Става за дълго, става и за бърза игра.
            Ще му дойде и на това времето. Но аз залагам, че поне няколко месеца ФЕД ще държи здраво кур/с/а на затягането. Long TLT и още по-сочния EDV

            Коментар


            • И двете. Малко акции директно с идея да продам къси колци ако/когато отскочи. Премиите са доста добри, но за още по-добри трябва движение нагоре. Отделно малко повечко бичи кредитни спредове на 7,5/5 за малко кеш на момента.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                Ще ви фърля един бисер, па ако сакате го заровете у кочината:

                METC

                Инцидентът е без жертви (т.е. няма да има искове), мината е сравнително малка, въглищата са горивото на бъдещето. Става за дълго, става и за бърза игра.
                Не е лошо това като идея - финансите изглеждат ок, нямат много дълг. Как го ловиш това - директно с акции с къс стоп или опция?

                Коментар


                • Ще ви фърля един бисер, па ако сакате го заровете у кочината:

                  METC

                  Инцидентът е без жертви (т.е. няма да има искове), мината е сравнително малка, въглищата са горивото на бъдещето. Става за дълго, става и за бърза игра.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от jujo_si Разгледай мнение
                    Здравейте мой приятел от Канада е купил акции в Сбербанк преди войната, сега акциите му са блокирани. Има ли някакъв начин да ги управлява в момента? Купуил е

                    Sberbank of Russia. ADR (SBRCY) на NYSE
                    едва ли ... брокера му е от западния блок - нищо не може да направи докато войната не свърши. Интерактив брокерс пуснаха следното съобщение.. поради санкциите не могат да се купуват никакви руски активи, можеш само да ги продадеш .. ама какъв е смисъла да продадеш нещо с 50-90% дискаунт .. Сбербанк ако не е помощa от държавата ще фалират .. изключени са от SWIFT никой нормален човек не би работил с тази банка докато това не отпадне ... ама путин ще налее милиарди из дружествата, все пак не иска някой сърдит помешчик да го гръмне до де си пият водката заедно.. Най-странното за мене е че както има санкции и забрана от страна на путин, Norilsk Nickel си запазиха АДР те на NYSE и даже тоя месец ще платят 1.89 американски долара дивидент ( няма да са рубли) .. та така някой другари комуняги са над законите, за съжаление и у нас е така ....

                    Коментар


                    • Здравейте мой приятел от Канада е купил акции в Сбербанк преди войната, сега акциите му са блокирани. Има ли някакъв начин да ги управлява в момента? Купуил е

                      Sberbank of Russia. ADR (SBRCY) на NYSE
                      Last edited by jujo_si; 09.07.2022, 20:26.

                      Коментар


                      • Още един интересен пазар който има страхотен потенциал. Става дума за пазара на лекарства за диабет и затлъстяване. Индустрия която процъфтява последните 20 години. Очакванията до 2030 е пазара да расте с CAGR мин. 6%. Залежаването, затлъстяването, индустриалната храна са фактори който ще помогнат за растежа тук.

                        Когато говорим за този пазар има поне за мен само две имена - НОВО Нордиск и Ели Лили. Лично аз бих предпочел НОВО /поради по солидния баланс/ и все пак водеща позиция. Нямат спад в приходите последните 5 години, смешно ниско ниво на дълг. При тях риска е че 70% от приходите им са свързани с този сегмент - те. доста тясна специализация за фарма компания. Това разбира се им помага когато перспективите пред бизнеса са положителни.

                        Лошото е че и акцията им не прави корекции и текущо е на доста високи нива и корекция може да се случи във всеки един момент.

                        Коментар


                        • Все повече случаи на маймунска шарка, SIGA.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Нищо не разбирам, признавам си. Обаче не е ли енергоемко?
                            По-скоро не, тук ключово е да имаш изградена инфраструктурата. Пазара текущо се оценява на около 90-100 млрд. годишно и се очаква да има CAGR от 6% в следващите 10 години. Като приложение около 18-20% от този пазар се реазлизира във фармацията. Азия носи около 1/3 от приходите.

                            Разбира се не съм още прекарвал рецесия с тази компания за да видим какво ще се случи, но предвид микса от приложения има леко дефенсив компонента. И най-важното е че за разлика от нефтения който е доста политизиран - този не е.

                            Коментар


                            • Нищо не разбирам, признавам си. Обаче не е ли енергоемко?

                              Коментар


                              • Идея пак за нещо дългосрочно. Специфичен пазар - индустриални газове. За разлика от нефтения където имаме повече от дузина играчи този е много интересен пример за олигопол разпределен между има няма 3 компании. AIR LIQUIDE е 2рата най-голяма компания в света която се занимава с този бизнес. Ситуирана е във Франция, има солиден баланс с приемливо ниво на дълг предвид индустрията в която оперира. Стартира преди 100ина години като семеен бизнес.

                                Що се отнася до приходи и растеж - не е ИТ компания, но пазара на индустриални газове е прекрасно диверсифициран - въпросните имат приложение в голяма гама от отрасли - като започенеш от електроника, минеш през хранителната индустрия и спреш на фармацевтичната.

                                Това е бизнес с много високи прагове за навлизане на конкуренти, сравнително стабилни търсене - особено във фармацията и не на последно място много слабо податлив на технологични дисруптивни модели.

                                Най-сладката част с тази компания дивидентната политика която освен доста приличен годишен дивидент е допълнена и от даване на допълнителни акции през определен период от време. Последно го направиха тази година - преди това мисля беше или 18 или 19та. Самата компания е регистрирана като посредник и можеш да си отвориш директно акаунт през тях - доста удобно ако си с дългосрочен хоризонт.

                                В момента са на около 15% под върха и макар да е агресивно ниско като процентна корекция - аз бих влязъл. Така или иначе на мен въпросната компания ми формира най-голямата единична позиция текущо в портфолиото.

                                Коментар

                                Working...
                                X