IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

NVDA се готви за нов скок. Жална им майка на шортаджиите, които не вдяват ,че в началото на бул маркет акциите са най-силни. Да, изглеждат разтегнати, обаче Петря5 няма да го огрее корекция повече от 8-10% и после пак ъп-ъп до над 6000. Единствено не ясно дали ще е бързо движение до върха /в рамките до края на годината/ или нормален бичи пазар 1.5-2г.
    П.С. Биткойн всеки момент ще направи скокче до 40-45К. Златото май достигна дъно и скоро ще се включи в купона. Петролът не е ясен, макар засега да има добри сигнали. Без препоръки
    Златото ще зацикли при силен бичи тренд и ускорение на глобалната икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG
      Не помня как точно ги "даваха", но ако пристигнат като кеш в сметката ти - догодина ще дължиш 20$ лично на Румбата Спецов.
      Но е много по-вероятно да ги получиш под формата на техни акции (2.нещо-си * текущата цена 86$).
      Пък после ако решиш ги държиш, ако не - ги продаваш...
      Вчера спорих nradev ,то не спорих ами питах понеже той е счетоводител и той смята че не се дължи данък 10% при сделка с облигации в евро купени от Елана ДЦК на Белгия а от Елана ми казаха че дължа 10% данък капиталова

Коментар

NVDA се готви за нов скок. Жална им майка на шортаджиите, които не вдяват ,че в началото на бул маркет акциите са най-силни. Да, изглеждат разтегнати, обаче Петря5 няма да го огрее корекция повече от 8-10% и после пак ъп-ъп до над 6000. Единствено не ясно дали ще е бързо движение до върха /в рамките до края на годината/ или нормален бичи пазар 1.5-2г.
        П.С. Биткойн всеки момент ще направи скокче до 40-45К. Златото май достигна дъно и скоро ще се включи в купона. Петролът не е ясен, макар засега да има добри сигнали. Без препоръки
        Nvidia в момента ми се струва най-рискова ,така мисля мое мнение ,ако извадиш реалния бизнес потенциал към днешна дата спрямо очакванията които я надуха и потенциала за бизнес ,реални печалби пак към днешна дата няма да останеш доволен ,все пак се замисли над думичката "цените на акциите и манията около AI"-мания е огромен червен светофар

Коментар

Петър5 е доволен и на 1% та да ходи да се фали колко познава иначе парите не го вълнуват щото е на демо както стана ясно вчера

Обаче след изцепката с Дрона вече не смее кьорава прогноза да даде и само ходи та пита вие какво мислите

Коментар

Имам някои алтернативи ама ще ги запазя засега. Ного скъпи нвидията - > 30 пъти сейлс.
            Last edited by dollarman; 12.07.2023, 12:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
              еНвидията какво ще я правим? Ще ѝ скъсяваме ли шортите?

Коментар

• Някой знае ли ако изпратя линк за препоръка на друг човек за Интерактив тия 200 долара ,облагат ли се като печалба ?
                Предполагам да ,или как се водят като перо?

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Не забравяй,че аз не съм като ватенката и сие да говоря празни приказки.
                  Ръста е 49% и малко,но го закръглих на 50 за по-лесно възприемане
                  Тебе те видяхме кога некоя акцята потъне се кълнеш във всичко мило че не си я докосвал даже

Иначе всички други яко си ги бил разцепил - Ама на демото

Click image for larger version

Name:	Untitled1.jpg
Views:	12
Size:	13.1 КБ
ID:	4089557

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Тъй-тъй. Целият пазар и въобще цялата световна финансова система се върти около твоята евентуална покупка за 1000 долара.

Ако си толкоз дългосрочен, няма причина да се вторачваш толкова в дневната графика.
                    Така е прав си ,сори за спама

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                      Ръста и е 40%
                      Не забравяй,че аз не съм като ватенката и сие да говоря празни приказки.
                      Ръста е 49% и малко,но го закръглих на 50 за по-лесно възприемане

https://i.imgur.com/EFjuKZ4.png

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Мисля следващия път да купя широки индекси ,да си знаете че може и да ги анулират после след моите покупки и да спрат да съществуват ,това очаквам след тази фиеста
                        Тъй-тъй. Целият пазар и въобще цялата световна финансова система се върти около твоята евентуална покупка за 1000 долара.

Ако си толкоз дългосрочен, няма причина да се вторачваш толкова в дневната графика.

Коментар

Не само Nvidia ,целия шум около AI не е подплатен с печалби все още няма здрав фундамент ,няма ясн регулация ,в един момент могат да кажат стоп това е опасно за нас ,например ,един два проблемни казуса със сигурността и AI акцията отива в блатото

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Каврък аз като ти казвам,че имаш повече талант от половината списващи тук,ти не вярваш.
                            Много добре си схванал един от съветите !
                            Но както ти казах и преди,сгреши в най-важното нещо в търговията, тайминга ! Ако позволиш критика,разбира се

А ябълката рисува много грозни неща ,казвам ти
                            50% ръст има за 6-месечието.Виж кога е правила такива,и какво следва после
                            Провери и в гугъл и какво става с акции с ръст 50% за 6 месеца
                            Напиши си домашното !
                            Ръста и е 40% ,пак казвам нямам време и нерви да продавам ,да дебна и да се излагам за загуби от 50 -100 евро например ,извадих си поуки за тайминга ,имало е доста такива ралита последните 5-6 години ,за тези акции и тази компания но тренда е устойчив ,мен ме интересува тренда а не кратките загуби ,сега Тата почва да прави завод в Индия за новите им айфони ,Индия е новия Китай ,отделно отвориха магазин в най голямото приложение в Китай ,и още други неща има .Това е засега .
                            Критика приемам ,заяждания на дребно не бих
                            Но пък има и друго в един такъв момента пазара е непредвидим може да чакаш и да купиш пак на по ниски нива но и по-високи от тия дето сис и мислил че са високи ,както дойде ,сега повече следя цените за да знам кое ,колко струва сега и дали може да е изгодно след да кажем няколко месеца

Коментар

Същата картина 1 към 1 с ябълката ,но тук % са по -големи,логически после ще пада и с повече %
                              Голям балон пред пукане,но може и да е чак септември

Коментар

• еНвидията какво ще я правим? Ще ѝ скъсяваме ли шортите?

Коментар

Working...
                                X