Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗащото банките са с ниски ПЕ та. А и технологиите които са в Дау са пак с ниски ПЕ та.
Иначе пак - циклични растят, дефанзивни падат. но в ДАУ все пак са големи и малко на брой компании и секторното им представяне е доста непълно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеПросто ми прави впечатление, че средното п/е на падащите към момента в Дау е 26 а на покачващите се е 16, обикновено няма пряка корелация, иначе би било твърде лесно
Иначе пак - циклични растят, дефанзивни падат. но в ДАУ все пак са големи и малко на брой компании и секторното им представяне е доста непълно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе може да се каже и това. Реално всички сектори са засегнати, а най-силно тези които са най-силно зависими от едно евентуално вдигане на лихвените проценти. Все едно дали от това че имат повече дълг или защото дават по-високи дивиденти като ютилитис, телекоми и дивидентни акции като фармацията и потребителските стоки. Но в същото време падат и тези които са свързани с ръста в Китай, като ресурсните компании. Най-добре се представят тези които ще спечелят от по-стръмната крива на лихвите - като банките или тези които ще спечелят от ръста на икономиката като индустриалните стоки. Технологиите са по принцип силно цикличен отрасъл, но очевидно в него има и повече горещи пари и затова и реагира малко странно.
Личното ми мнение е че в момента пазара минава в процес на изчакване, намаляват се експозиции да се види какво ще последва. От тук може да последва отново влизане, ако пазара се спре и тръгне нагоре или да се продължи с разпродажби. Пазара вече силно взима под внимание постепенното повишаване на лихвите и се опитва да се позиционира според това. А всяко по рязко препозициониране си води до широк спад. Колко ще е дълбок този спад е съвсем друг въпрос и е почти изцяло въпрос на психология на участниците, а не толкова на фундамент. И поради това и мисля че е невъзможно да се предвиди дали и колко ще падне от тук нататък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеПадат тези с високите п/е, ако не е нервен поне е не е в романтичен период
Личното ми мнение е че в момента пазара минава в процес на изчакване, намаляват се експозиции да се види какво ще последва. От тук може да последва отново влизане, ако пазара се спре и тръгне нагоре или да се продължи с разпродажби. Пазара вече силно взима под внимание постепенното повишаване на лихвите и се опитва да се позиционира според това. А всяко по рязко препозициониране си води до широк спад. Колко ще е дълбок този спад е съвсем друг въпрос и е почти изцяло въпрос на психология на участниците, а не толкова на фундамент. И поради това и мисля че е невъзможно да се предвиди дали и колко ще падне от тук нататък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗа момента такова няма доказателства за подобно нещо. Това което се вижда е че пазара е нервен. Колко нервен още не е сигурно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеДа ви е честито-началото на края на тренда,еле на Хахото
Ми то не може индекса да върви само нагоре трябва отвреме навреме и да пада малко.
П.С. Използвайте момента да разтоварите късите, щото есента следват нови върхове...
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеДа ви е честито-началото на края на тренда,еле на Хахото
Коментар
Коментар