IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Идат по скъпи акции в долари

Цар долар е номер 1

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...ite-za-spadove

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
      каква е тази DRON - 15 милиона лева кап. Това не е за инвеститори а за пинкаджии.
      Ти мани капа от ония дни гледах с 30 000лв можеш да мръднеш цената с 10%

Ако си влезнал с някоя по сериозна цифра и ти се наложи да излезнеш спешно направо ще я пребиеш

Коментар

• каква е тази DRON - 15 милиона лева кап. Това не е за инвеститори а за пинкаджии.
        Last edited by dollarman; 23.07.2023, 23:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
          Иначе подготовката ми за след вторник тече с пълна пара
          Нещо да си играл Акция? Индекс? Обем? Таргет? или пак само празни приказки,

като в Дрона - "След сряда ще бъде интересно" от тогава минаха 10 Сряди и единственото интересно беше че си призна че нямаш Дрон

Или като миналата седмица дето трябваше да почне срива а те избушика кошарата ето ти мнението от тогава

17.07.2023, 11:59
          Корекцията на американските индекси трябва да започне тази седмица
          Или ще е дълбока,или ще е продъжителна
          Не случайно си занулил акаунтите и се подвизаваш само като консултант

Коментар

• И аз понеделник ще опитам да хеджирам по-стабилно.

Байдъвей, един сур означава силен долар. Еврото и особено лирата са безобразно надценени. Последното лично ме ебе, защото дългът ми е в gbp, а кешът в usd и не ми се покрива при този курс.

Коментар

• Иначе подготовката ми за след вторник тече с пълна пара

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman
                Аха, ти да видиш, да не си пропагандист на хонорар да агитираш за компанията по форумите.
                Кой ще купи във форум и то на база на писаниците на някой ? И това ще качи или свали цената ,така ли?Дайте малко по-сериозно

Гледам си фен на Тойота.Верно,велика кола,може би една от най-великите,но като инвестиция не струва.
                От 2006 е само 20%
                17г за 20% .Ми ти инфлацията не може да биеш.Къде си тръгнал да пикаеш срещу вятъра
                Last edited by RUBLA; 23.07.2023, 10:17. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
                  Живи и здрави да са хората, направили пари. А ти ако не можеш да се похвалиш със състояние в седем цифрено число, по-добре не ми дръж такъв тон, че си крайно смешен!
                  Бе и аз се чудя в тоя форум това е нещо като мода Разни кокошкари се мислят за едва ли не милиардери.
                  Специално долармана твърдя,че е един от хората с най-малко умения и разбирания за пазара в темата !
                  Кой купува пробив на 7 годишна подкрепа?

А Мъск е ВЕЛИКАН ! Може би най-великия човек на нашето време.
                  Колкото до Тесла казах ти и преди, че 2022 има мечо поглъщане ,както и бития кон, и големия тренд още от 2010 е чупен !
                  Средносрочно,може да е добра покупка чак около 200

Коментар

• $, и аз смятам, че Черния пише копи пейст глупости, но го прави по културен начин и със свързани изречения.

Отчитай, че Тесла не е съвсем частна компания и там вървят малко по-различни процеси. Компанията вече е нещо като Боинг. В символ на САЩ се превърна, а софтът им е бъкан с вратички за спецслужбите. Налагането на електрокарите не е даже национална, а световна политика. Ето оня ден Форд му дадоха почти безлихвен заем за незнамколкомилиарда да строи заводи за тролеи. Т.е. държавата ти гарантира пазар.

Всичко това обаче има малко значение. Акцията на Тесла беше по-скъпа, когато компанията беше в по-лошо състояние.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman

Аха, ти да видиш, да не си пропагандист на хонорар да агитираш за компанията по форумите. А иначе информацията която пишеш не ми е полезна. Дори няма и да проверявам дали е достоверна, сигурен съм че не е. Но дори и да има нещо вярно не значи че цената ще бъде такава или друга след време. Затва пиши си глупостите и се въздържай от инвестиционни съвети.
                      Личният ми съвет е да намалиш оборотите и да не влизаш с бутонките на хора, които не познаваш. Това помага много както в ежедневието, така и по отношение взимане на решения, свързани с пари. Аз не коментирам нито твоите решения, нито на колегите в стил "ти си глупав, а аз съм умен и ги разбирам нещата", така, че очаквам същото отношение. Нямам проблем някой да ме критикува с аргументи, а ако е прав, а аз не съм, това ще ми от полза. Но разговори в стил "пиши си глупостите", "ей са те поставям на място" не смятам да водя, защото това е ниво на средношколник, учещ в квартално училище.

Коментар

Кое не е така ? Колко е ретурна от акцията от 2021, 2022, 2023. В края на 2020 Тесла влезе в СП500 и тогава какво - нула. Правиш безсмислени прогнози без да имаш реален опит, заблуждаваш хората.
                        Хората тук ми се струват достатъчно интелигентни и не са коментиращите в dir.bg, че да се притеснявам дали ще вземат правилно или неправилно решение. Посочвам защо смятам, че компанията има перспективи за растеж, на какво се основава това мое мнение, а всеки сам преценява дали да вземе решение да влага. Всяко следващо Q при Тесла през последните 3-4 години е растеж - и като продажби, и като финанси. Личното ми мнение е, че в края на десетилетието ще е най-големия производител на автомобили в света с годишни продажби от 10-10.5 милиона автомобили. Между другото, мнозина анализатори посочват и по-голяма бройка, а моята прогноза е консервативна. Ако искаш приемай това мнение, ако искаш недей - живеем в свободна страна

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

Живи и здрави да са хората, направили пари. А ти ако не можеш да се похвалиш със състояние в седем цифрено число, по-добре не ми дръж такъв тон, че си крайно смешен!
                          Кое не е така ? Колко е ретурна от акцията от 2021, 2022, 2023. В края на 2020 Тесла влезе в СП500 и тогава какво - нула. Правиш безсмислени прогнози без да имаш реален опит, заблуждаваш хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

А cherney е толкова заслепен от величието на Тесла, че въобще не може да допусне, че някой може да ги обърне.
                            Допускам и това, напълно възможно е. Всяка една компания може да бъде уязвима и съществува вероятност от несъстоятелност.

Коментар

какъв хоризонт бе Тесльо, от 30 и повече месеца акцията има 0 възвращаемост. Какво ги баламосваш хората че следващите 30 ще са по различни. Хората пари и пари направиха за това време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Точно тъй е, отрезвяването ще дойде неизбежно когато електричките станат повечко. Дори да се постигне масово зареждането да е за 10 минути (което си е само добро пожелание от сегашна гледна точка), то като се наредят 5 ел-возила на опашка и ето ти чакане 50 минути само за да ти дойде реда. Т.е. това със зарядните станции никога не може да работи както сега бензиностанциите. Принципно решение има, и то е без зарядни станции, но е още рано да се коментира. Само че изведнъж може да се окаже, че технологията е прилапана от Стелантис, а Тесла въобще не пее в хора. А cherney е толкова заслепен от величието на Тесла, че въобще не може да допусне, че някой може да ги обърне. Ами може и още как, разбира се не утре или вдруги ден. Но прогнози за Тесла за след 10г не бих правил.
                                При Siemens energy отрезвяването е страхотно

Коментар

Working...
                                X