If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Шопа отишъл на зоологическа градина ... гледал гледал Жирафа, мусил се, сумтял и накрая казал: "Е па няма такова животно!".
Гледал hemilio DAX-а, гледал, гледал сумтял се, мусил се и накрая казал: "Няма такъв филм само нагоре,няма!!!"
А защо не коментираш/погледнеш нещата от малко по друг ъгъл.
На 3 год. база дакса е само с 6-7% по доходен от наша софка.
На годишна - почти двойно по малко от нас.
А ний се стягаме за 500-600 на първо време. И тук държава няма....
Кое е по надуто и подходящо за шортене според тебе ?
може и да съм пристрастен,но въобще не ми се занимава с наща Софка,и да, и дума не може да става да ми сравняваш Софка с Дакса!
по въпроса дали Дакса е надценен,много може да се спори,но при положение,че далеч по-стегната икономиката от преди кризата нямаше такива нива,на всичкото отгоре Германия сега няма правителство!!!!!
На какво отгоре???????
2 дни излизат само лоши новини за икономиката им!!!!!!!
Аз съм малко-по дългосрочен играч,не се стремя да хвана 100-те пункта за деня
Дакса не е коригирал от от както беше на 5000 пункта-до 9000 сметни колко процента са това!
Няма такъв филм само нагоре,няма!!!
нека ме прескочи 200-300 пункта не е проблем,трябва си корекция обаче!
Не е препоръка!!!
хубав ден и успешна търговия.
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
тук като почне да курегира ще видим 100 пункта спад за една сесия.... въпроса е да хванем движението...
Насдак е претеглен с пазарната капитализация, а големите компании Епъл, Майкрософт, Интел са с ПЕ 13. Гугъл е с 29. И реално голяма част от надценяването в насдак идва само от 10-15 компании. Аз за това и не бих шортил самия индекс. Ако само епъл скочи с 20% това е достатъчно да нулира спада от 20% на 10 те най-скъпи.
Ти къде слагаш нашата борса изобщо в А група? нашата борса има смисъл само ако играеш с 5000 лева. Ако искаш да играеш с 50 000+ примерно какъв х..й ще го дириш там. И тръгнал сравнения да прави с нея и дакса. Иначе си прав, че има доста по-зле от дакса но ако ми твърдиш, че немската икономика сега е по-добре отколкото 2007-2008г значи не си у ред нещо. Как тогава дакса е на рекорд?
и аз тъй мисля
хубави новини-дакса расте!
лоши новини-дакса расте!
надценяват се алчните прасета,ще боли много.
А защо не коментираш/погледнеш нещата от малко по друг ъгъл.
На 3 год. база дакса е само с 6-7% по доходен от наша софка.
На годишна - почти двойно по малко от нас.
А ний се стягаме за 500-600 на първо време. И тук държава няма....
Кое е по надуто и подходящо за шортене според тебе ?
не е само насдак, всичко е безобразно подуто с оглед на положението в момента
не мога да се съглася с това. Всъщност за основните компании дори и в Насдак ми се струва дори че са евтини. За това и не бих шортил индекса. Но някой популярни макар и не толкова големи имена са вече в стратосферата
Като гледам май лудата крава е хванала всички не само американците. Вчера и днес лоши новини за немската икономика а DAX на 9000. Боже, колко мъка ще има по тоя свят
и аз тъй мисля
хубави новини-дакса расте!
лоши новини-дакса расте!
надценяват се алчните прасета,ще боли много.
осреднявам си за последно позицията в дакса и ще си чакам,ако ме прескочи ще довнасям
дългосрочен съм и съм хеджиран (това инфо е за злобните малки хорица )
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Като гледам май лудата крава е хванала всички не само американците. Вчера и днес лоши новини за немската икономика а DAX на 9000. Боже, колко мъка ще има по тоя свят
Коментар