IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Добре обосновано само ако може по често Мъск да минава през психиатър или психолог може би е по коректно да се каже Донякъде важи и за Марк Зукърбърг
    Ей голям хейт за Тесла там трябва топки мен ми е любимата най голям профит направих при нея миналата година.
    Гледай там овошките и стига хейти

Коментар

Добре обосновано само ако може по често Мъск да минава през психиатър или психолог може би е по коректно да се каже Донякъде важи и за Марк Зукърбърг
      Той не е съвсем на центъра, това е ясно. Но често подобни хора мислят мащабно и движат прогреса. Но да имаш на 19 юли earning date на Тесла, инвеститорите да чакат резултатите и съответния коментар на CEO-то, а изпълнителния директор да стои в Туитър и да пуска туит, цитирам "Като пръдна, мога да напомпам автомобилна гума" е малко ....... прекалено. Но той е такъв, какъвто е

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

Около акциите на Тесла винаги е имало нездрав хайп и това е доста дразнещо, защото почти винаги компанията е надценена на фондовия пазар. Епъл струва 3.5 пъти повече от Тесла към настоящия момент, но има 7.5 пъти net income на Тесла за 2022г., така, че заключения относно това, че цената на Тесла е надута са съвсем на място. Иначе всяко следващо тримесечие отчетите на Тесла са по-добри в сравнение с предходното, а компанията на практика няма дълг и разполага с кешови резерви над 20 млрд. долара. С Тесла всичко е наред, но хайпа около компанията е излишен и води до абсурдни към днешна дата ценови нива за акция.

Коментар

Мъск щял да намалява цените на консервите си още ,виж за ел колите ценовите войни са на масата но за Айфони от как са създадени за намаление на цени и промоции не съм чувал нито виждал .
          Още веднъж се доказва колко е нестабилна тази компания Тесла и акциите и

https://www.investor.bg/a/554-lifest...cheta-na-tesla
          Около акциите на Тесла винаги е имало нездрав хайп и това е доста дразнещо, защото почти винаги компанията е надценена на фондовия пазар. Епъл струва 3.5 пъти повече от Тесла към настоящия момент, но има 7.5 пъти net income на Тесла за 2022г., така, че заключения относно това, че цената на Тесла е надута са съвсем на място. Иначе всяко следващо тримесечие отчетите на Тесла са по-добри в сравнение с предходното, а компанията на практика няма дълг и разполага с кешови резерви над 20 млрд. долара. С Тесла всичко е наред, но хайпа около компанията е излишен и води до абсурдни към днешна дата ценови нива за акция.

Коментар

• тесли месли, ябълки дръжки - купувам комодитис тука

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Пиши му на бай Илон!

Питай го сега тия 20 млрд. загуба по Фифо ли ги е сметнал или по Евъридж метода?
              Абе твоята методика ме кефи ще му кажа да си записва и да чете форума белким малко се осефери.

Коментар

Мъск щял да намалява цените на консервите си още ,виж за ел колите ценовите войни са на масата но за Айфони от как са създадени за намаление на цени и промоции не съм чувал нито виждал. Още веднъж се доказва колко е нестабилна тази компания Тесла и акциите и

Пиши му на бай Илон!

Питай го сега тия 20 млрд. загуба по Фифо ли ги е сметнал или по Евъридж метода?

Коментар

Хмм... и кат' си говорим за гущера - май ше има йош едан пут: Юдри, бай Джероме!

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...vat-ikonomisti
                  Мъск щял да намалява цените на консервите си още ,виж за ел колите ценовите войни са на масата но за Айфони от как са създадени за намаление на цени и промоции не съм чувал нито виждал .
                  Още веднъж се доказва колко е нестабилна тази компания Тесла и акциите и

Коментар

• Хмм... и кат' си говорим за гущера - май ше има йош едан пут: Юдри, бай Джероме!

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...vat-ikonomisti

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Той също ги предпочита, но е решил да играе шах с големи батковци,защото от 5г. държане на депозит, си е изчислил чудовищната загуба на стойност на кеша. Това няма да доведе до нищо, което да го удовлетвори. Като знам, колко го е шубе от загуби, NYSE, му е най-голямата греда, която би могъл да избере..аз там имам само една позиция, но на принципа,купих и забравих за години.
                      Плана е друг .

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
                        Колега, кажи за гущера, ще пада ли, продаде ли, да купуваме ли,
                        знам че ти е слабост,
                        ама краварите са се навели и руснака (БРИКС) идва със разкопчани гащи ....
                        Говорим за хоризонт от 12 месеца.
                        Амчи той е кат' на коча мъдете бре, мУнче младо-голобрадо! - Клати се, ама не пада.

Ти усредняваш ли? https://www.24chasa.bg/biznes/article/14933362

Коментар

Еми ето де уж математиката е точна наука само че при средния метод губя от печалбата си защото просто при средна цена ми се качва цената на първата акция а аз не съм платил толкова за нея .Дори сега не мога да видя платената цена за първата цяла акция на Гугъл защото тя просто вече е усреднена ,не знам ако сменя метода дали ще се промени и цената .
                          При теб виждаш ли да кажем купил си 5 акции на 100 долара после 5 на 150 долара след като няма усредняване как се визуализират на един ред 5 броя с цена 100 долара и на втори ред 5 броя на цена 150 долара или по друг начин ?
                          Реално при средния метод се качва цената на продобитите вече акции на по ниска цена ,ако има купени на по висока .Така маржа пада + наново трябва да наваксваш.Така е реално.Коректно е печалбите на акциите на по ниска цена да не се пипат,новите акции купени на по висока цена те са си отделна инвестиция с друга дата и т н.Така смятам аз по пътя на логиката
                          Гугъл падна малко, защо не добавиш, а си обременяваш главата с ненужни терзания?

Коментар

Еми ето де уж математиката е точна наука само че при средния метод губя от печалбата си защото просто при средна цена ми се качва цената на първата акция а аз не съм платил толкова за нея .Дори сега не мога да видя платената цена за първата цяла акция на Гугъл защото тя просто вече е усреднена ,не знам ако сменя метода дали ще се промени и цената .
                            Математиката е точна наука и нищо не губиш заради нея. Ако нямаш продажби, размерът на печалбата няма връзка с метода на изчисляване. Нереализираната печалба е равна на евентуалната продажна цена, умножена по броя акции, и намалена със сумата на покупките (с отчитане на комисионите).
                            Дали сумирането се прави "сделка1 + сделка2 + ..." или се смята среднопретеглена цена, която после се умножава по общия брой акции, е все тая.
                            Като толкова искаш да си видиш отделните покупки на каква цена са станали, пусни си едно извлечение (account statement) за съответния период и ще ти даде всички сделки, барабар с комисионите.

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                            Реално при средния метод се качва цената на продобитите вече акции на по ниска цена ,ако има купени на по висока .
                            Обръщал си внимание какво се случва с акциите, купени на цена по-висока от средната?

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                            Така маржа пада + наново трябва да наваксваш.Така е реално.Коректно е печалбите на акциите на по ниска цена да не се пипат,новите акции купени на по висока цена те са си отделна инвестиция с друга дата и т н.Така смятам аз по пътя на логиката
                            Опитваш се да измислиш някакви нови финанси и някаква нова математика. Нищо де, като направиш 500-600 сделки, ще разбереш защо нещата се правят по начина, по който се правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

знам че ти е слабост,
                              +1

Коментар

Ако си купил 1 акция за 100$
                                знам че ти е слабост,
                                Last edited by Бедният брoкер; 20.07.2023, 23:52.

Коментар

Working...
                                X