IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Основна разлика с 1917-та, 49-та и т.н, е че тогава още не са били "изобретени" фиатните пари Сега вече за добро или за зло, няма нужда от революции. Сега можеш просто да печаташ пари и да си позволиш да подържаш високи дефицити, които да раздаваш на "нуждаещите се", така че те да не вдигат революции. Разбира се и аз може да съм е състояние на невежество и съответно да бъркам тотално в разсъжденията си...
    Нъц. Фиатни пари винаги е имало, има и ще има. Като шефът реши да намали наполовина метала в парата, като паралелно циркулира хартийка, като ти разпоредят някакво безумно ажио, като плащаш данъци по друг курс... но идеята е такава - измисляш пари, за да раздаваш. Просто едно време са раздавали изключително на войската... Номерът е да не предизвикаш хиперинфлация. Признавам, че засега еврозелките се справят и това ме шашва.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Питам тук именно защото въпросните трудове са пълна фигня.

Разликите с 1917 са в евтината храна и във възрастовата структура на населението. Младите са много малко и никой вече не иска мир, хляб и земя.

За мен лично капиталовият контрол е най-голяма опасност. ОБАЧЕ... САЩ няма да го разрешат вътре в блока, защото изсмукват Европа като с фуния - т.е. трансферите от двете страни на Атлантика не са в опасност, докато оттук им финансираме 401к-то.

Данъците у нас ще ги държат ниски, защото политическата класа е до ушите в имоти и други рентиерски непроизводствени активи. Конфискацията не я виждам по същата причина. Строги ограничения за покупко/продажба по-скоро.

По соца контролираха инфлацията с дефицити, сега ми се струва, че може да го направят с ограничения за харчене. В смисъл - като си малък ти замразяват парите, докато не докажеш, че са твои.

С други думи - вариантът пуканки и кофи не го изключвам. В Дикенсова Англия революция няма.

Всичко според мен сочи към война като единствено решение... но както и ти каза - може да бъркам и затова искам други гледни точки.
      Основна разлика с 1917-та, 49-та и т.н, е че тогава още не са били "изобретени" фиатните пари Сега вече за добро или за зло, няма нужда от революции. Сега можеш просто да печаташ пари и да си позволиш да подържаш високи дефицити, които да раздаваш на "нуждаещите се", така че те да не вдигат революции. Разбира се и аз може да съм е състояние на невежество и съответно да бъркам тотално в разсъжденията си...
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Разликите с 1917 са в евтината храна и във възрастовата структура на населението. Младите са много малко и никой вече не иска мир, хляб и земя.

За мен лично капиталовият контрол е най-голяма опасност. ОБАЧЕ... САЩ няма да го разрешат вътре в блока, защото изсмукват Европа като с фуния - т.е. трансферите от двете страни на Атлантика не са в опасност, докато оттук им финансираме 401к-то.

Данъците у нас ще ги държат ниски, защото политическата класа е до ушите в имоти и други рентиерски непроизводствени активи. Конфискацията не я виждам по същата причина. Строги ограничения за покупко/продажба по-скоро.

По соца контролираха инфлацията с дефицити, сега ми се струва, че може да го направят с ограничения за харчене. В смисъл - като си малък ти замразяват парите, докато не докажеш, че са твои.

С други думи - вариантът пуканки и кофи не го изключвам. В Дикенсова Англия революция няма.

Всичко според мен сочи към война като единствено решение... но както и ти каза - може да бъркам и затова искам други гледни точки.
        Напълно съм съгласен за Дикенсова Англия. Това според мен е второто най-вероятно развитие на нещата. Най-вероятното ми изглеждат някакви капиталови репересии. В моята класация войната е по-назад. По-назад дори от избесване на буржоазията по дърветата на площадите. Разбира се много важна времевата рамка на прогнозата, защото колкото по-голяма става, вероятността за война в нея нараства т.е. първо ще се случи нещо от горните неща и тогава война.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
          Нека danetha да сподели личен опит
          Николайчо,300-те $ в сметката ти при брокера и ипотеката на панелката ти, за актив ли ги смяташ?
          Last edited by danetha; 08.11.2024, 12:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

Това е фундаментален въпрос изследван в много трудове. Наскоро гледах интервю и Петър Шив който изказа мнението, че ако ножа опре до кокала, златото (защото той му е супер фен) просто ще бъде конфислувано от държавата и тези които са мислели, че имат активи няма да имат повече. Та когато хората без активи станат критична маса просто ще спретнат една революциика и ще вземат активите от тези които имат (Русия 1917, България 1949). Нарочно започвам от най-крайния вариант. Има и по-меки - капиталов котрол(Китай), високи данъци(Франция), данъци върху целите активи а не само върху печалбата(в момента се дискутира в САЩ) и др. Практиката е показала (виж Гърция 2010г.), че първо ще се вдигнат данъците на имотите и акцизите на горивата защото най-лесно се контролират (не можеш да си скриеш вилата или апартамента който даваш под наем). Та най-общо искам да кажа, че няма да можеш да пиеш бира и да ядеш пуканки с парите от активите докато другите ровят по кофите. Това си мисля аз. Може и да бъркам брутално.

Коментар

Пичуви, няма да се хваля, щото няма нужда от очевидни неща. Друго нещо продължава да ме мъчи - какво се случва с хората без активи? Ситуацията вече придобива страховити мащаби. Инвестираме в гилотини или в пасти?
              Това е фундаментален въпрос изследван в много трудове. Наскоро гледах интервю и Петър Шив който изказа мнението, че ако ножа опре до кокала, златото (защото той му е супер фен) просто ще бъде конфислувано от държавата и тези които са мислели, че имат активи няма да имат повече. Та когато хората без активи станат критична маса просто ще спретнат една революциика и ще вземат активите от тези които имат (Русия 1917, България 1949). Нарочно започвам от най-крайния вариант. Има и по-меки - капиталов котрол(Китай), високи данъци(Франция), данъци върху целите активи а не само върху печалбата(в момента се дискутира в САЩ) и др. Практиката е показала (виж Гърция 2010г.), че първо ще се вдигнат данъците на имотите и акцизите на горивата защото най-лесно се контролират (не можеш да си скриеш вилата или апартамента който даваш под наем). Та най-общо искам да кажа, че няма да можеш да пиеш бира и да ядеш пуканки с парите от активите докато другите ровят по кофите. Това си мисля аз. Може и да бъркам брутално.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                За Аксон според това с което се запознах основните им конкуренти са Моторола и Диджитал Али. Вторите обаче са само в сферата на софтуръра което за мен ги прави сравнително безопасни. Моторола са малко друга бира понеже имат история в полицейския бизнес - камери и кад станции. Факт е също че предлагат значително по евтини пакети - това обаче го правят повече от 5 години и до момента не са успели в значителна степен да отхапят.

Аксон изглежда са построили затворена еко система с пълна интеграция - като започнеш от пистолета, минеш през евидънс.ком и продължиш към проекта им за АИ който има за цел да пише доклади директно на база боди кам. Оказва се че средния полицай в щатите прекарва 30-40% от времето си в писане на доклади. В допълнение развиват дронове за фърс риспондър и наблюдение което си е естествена стъпка за развитие.

Според това което прочетох разходите да превклюичиш са сравнително високи. Дори обаче някой от конкурентите ти да реши да ги покрива трябва да се има предвид че това са правителствени агенции и локални такива който оперират в изключилено чувствителен сектор в който цената не е водещи фактор за взимане на решение. Дисижън мейкъра не е бизнес юнит и тогава целия процес е различен с изместване на фокуса от цена към други фактори.

Аксон Флиит, Аксон Диспатч, Аксон не знам какво си - в различни редит стай ги наричат Апъл на полицейския бизнес.

Според мен това е пазар който е в много начална фаза на развитие и тези младежи имат доста път да извърваят до момента в който можем да кажем че са пораснали. Самия бизнес ще бъде по малко цикличен - при даунтър и ъптърн публичната безпоасност все е важна. Това е добрата новина - лошата е че предивд на фазата със сигурност тази акция може да бъде ролър костър. На тази цена и в тази фаза на пазара изглежда скъпа. Да видим.
                След още продължително задълбаване вече съм на 99% че това ще ми е следващия Хермес. Сега започва голямото чакане - след новия отчет на премаркета са на +14%.

Стратегията е проста - на корекция от 20% започвам да влизам, ако такава липса на първия сплит когато и да е той. Може и да не толкова далеч в бъдещето. Америкаците като цяло не обичат високи цени на акции а това на +500 долара мисля че попада в тази категория.

Коментар

Пичуви, няма да се хваля, щото няма нужда от очевидни неща. Друго нещо продължава да ме мъчи - какво се случва с хората без активи? Ситуацията вече придобива страховити мащаби. Инвестираме в гилотини или в пасти?
                  Нека danetha да сподели личен опит

Коментар

• Пичуви, няма да се хваля, щото няма нужда от очевидни неща. Друго нещо продължава да ме мъчи - какво се случва с хората без активи? Ситуацията вече придобива страховити мащаби. Инвестираме в гилотини или в пасти?

Коментар

• Някой разпродава храната и прекали... ама ме е шубе да не си разваля серията.

Коментар

По принцип си прав, ама дори лайното може да бъде добрата сделка, ако е на подходяща цена.
                        На каква цена ги купуваш?

Съдържанието на цял външен кенеф мога да ти предложа за продан!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Само УСА му е майката. Там са ми 50% от инвестициите. 30% са в БГ и останалото е в румънски ДЦК.
                          По принцип си прав, ама дори лайното може да бъде добрата сделка, ако е на подходяща цена.

Коментар

Ще пропусна значи. Най-много някой спред да опитам.

Като цяло аспирините няма да фалират, ама немците спасяват с национализация и им дреме за мижавия капиталов пазар у Франкфурт. Още ми държи от Унипер.
                            Само УСА му е майката. Там са ми 50% от инвестициите. 30% са в БГ и останалото е в румънски ДЦК.
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Ще пропусна значи. Най-много някой спред да опитам.

Като цяло аспирините няма да фалират, ама немците спасяват с национализация и им дреме за мижавия капиталов пазар у Франкфурт. Още ми държи от Унипер.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Е, те само той и тя са нови, ама много ексцентричност е нужна там. Ако за тях става дума, де.
                                Другите може да не са нови, но поне изглеждат като живи, при това на някаква промоция спрямо обичайно безобразните им цени. Може и isrg за цвят и "диверсификация", но той е без промоция.

Коментар

Working...
                                X