IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ако видиш дадена компания на графика -графиката страхотно показва каква е компанията ,исторически -ако графиката е плавна що годе имаме стабилност в растежа ,но ако графиката е на като апарат в интензивното отделение ...без коментар,сега дали дадена компания утре няма да фалира това важи за всички бизнеси ,тук говорим за избор и за стабилност на растежа и цялата картинка ,това е
    Аз от рисунки не разбирам. И с музиката съм така. Та ето ти една плавна графика за съчинение.

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-08-08 130605.jpg
Views:	1
Size:	16.3 КБ
ID:	4101851

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не винаги, но почти винаги. (изключваме специалните случаи като някои фондове или дългови игри)

Не си прочел внимателно написаното от мен, а и изчислението не ти е съвсем точно. Смисълът на дивидентните е да реинвестираш именно при ниската цена. Аз не съм предлагал някой да купува BATS на цена $50+, каквато е преди точно 10 г., а предлагам да се купува на ~30, каквато е сега. Отделно не отчиташ данъците, които при BATS са по-ниски.

Все едно сега да ми направиш същото изчисление/сравнение за Nvdia. Отново - най-важна е цената.

===

аз пуснах сметка за Nvdia за 10 години-
      Защо изобщо някой ще се занимава с Епъл, BRK или Колата?

С други думи - ребята, давайте малко по-сериозно. Да не окавръчваме темата.

========

да те таковам у флудера
      Ако видиш дадена компания на графика -графиката страхотно показва каква е компанията ,исторически -ако графиката е плавна що годе имаме стабилност в растежа ,но ако графиката е на като апарат в интензивното отделение ...без коментар,сега дали дадена компания утре няма да фалира това важи за всички бизнеси ,тук говорим за избор и за стабилност на растежа и цялата картинка ,това е

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Не винаги добре изглеждащата дивидентна доходност е ОК

Total Returns на British American Tobacco ( цена + дивиденти):

1 година: -10.12%
        5 години: -12.79%
        10 години: +7.63

Тоест определено не трябва да се гледа само дивидент.

За сравнение Епъл е +261,5 % за 5 години.
        BRKB e +73.77% за 5 години, Кока Кола е +53.95 за 5 години.
        Не винаги, но почти винаги. (изключваме специалните случаи като някои фондове или дългови игри)

Не си прочел внимателно написаното от мен, а и изчислението не ти е съвсем точно. Смисълът на дивидентните е да реинвестираш именно при ниската цена. Аз не съм предлагал някой да купува BATS на цена $50+, каквато е преди точно 10 г., а предлагам да се купува на ~30, каквато е сега. Отделно не отчиташ данъците, които при BATS са по-ниски.

Все едно сега да ми направиш същото изчисление/сравнение за Nvdia. Отново - най-важна е цената.

===

аз пуснах сметка за Nvdia за 10 години-
        Защо изобщо някой ще се занимава с Епъл, BRK или Колата?

С други думи - ребята, давайте малко по-сериозно. Да не окавръчваме темата.

========

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Така е ,с;едващите 5 години няма да е 260% ,а ще е 300%
        да те таковам у флудера
        Last edited by terziеv; 08.08.2023, 12:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Това че Епъл са +260 за 5 години въобще не значи че ще е същото в следващите 5

А това че ВАТ са -10% за последната година може всъщност да е правилният момент за покупка

Гледайки на статистиките по този начин рискуваш да се наденеш на някой връх за дадена компания и с години да си се пързаляш по склона и то без грам дивидент за утеха
          Така е ,с;едващите 5 години няма да е 260% ,а ще е 300%

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

така беше и с имотите 5-6 години преди 2020, залива неуморно де-що намери(як спам), че не трябва да се купуват имоти и ще падат яко. Сега е пак така, но за разлика от тогава явно е вкарал и пари ...
            Две ромки си говорят и едната вика

- Како ма ти първият път по любов или за пари го прави ма
            - По любов како то 2лв пари ли са

Коментар

Това че Епъл са +260 за 5 години въобще не значи че ще е същото в следващите 5

А това че ВАТ са -10% за последната година може всъщност да е правилният момент за покупка

Гледайки на статистиките по този начин рискуваш да се наденеш на някой връх за дадена компания и с години да си се пързаляш по склона и то без грам дивидент за утеха

Коментар

Така е има си бизнеси и бизнеси ,хората гледат днеска,утре да изкарат някой долар ,и не спят ,всеки има различен поглед над нещата

Коментар

Не, ве. Сега е моментът за Nvdia. Бързо, че не останаа.

Тука не ти е имотната тема, а пак си пуснал развалена грамофона плоча. Епъл епъл епъл епъл епъл... вече почвам да мисля, че е психически проблем подобна фиксация.
                  Eпъл е поне по разбираемо ,иначе хората четат само за колци и разни криптирани фрази с начало...по средата я има нещо я не и на финала ..каквото дойде

Коментар

BATS са печаливша компания и обслужват дълга без сериозни затруднения. Естествено е да имаш рискова премия, иначе си дръж парите на влог. Естествено, никой не ти казва да играеш ва банк тук. Но едни 10% от капитала спокойно слагаш. Отделно BATS са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ефективни дивидентно за българин.

Коментар

Тука не ти е имотната тема, а пак си пуснал развалена грамофона плоча. Епъл епъл епъл епъл епъл... вече почвам да мисля, че е психически проблем подобна фиксация.
                      така беше и с имотите 5-6 години преди 2020, залива неуморно де-що намери(як спам), че не трябва да се купуват имоти и ще падат яко. Сега е пак така, но за разлика от тогава явно е вкарал и пари ...

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

шестака клоуна ти говори за усредняване и ти го слушаш......осъзнай се момче ! ......ти си само една стъпка преди фалита
                        Пепи ходи в Шелито намерили са ти работа като учител по рисуване в основно училище да учиш децата как се рисуват елхи
                        Last edited by 6000; 08.08.2023, 10:00.

Коментар

https://finance-yahoo-com.cdn.amppro...221513294.html

Купувайте че прозореца е тесен

Коментар

• https://finance-yahoo-com.cdn.amppro...221513294.html

Купувайте че прозореца е тесен

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

шестака клоуна ти говори за усредняване и ти го слушаш......осъзнай се момче ! ......ти си само една стъпка преди фалита
                              Тука повечето ги излових че много лъжат,едно говорят друго правят,така че слушам себе си .Сега дали ще фалират?...Едва ли ...Това не са акции на кварталната бакалийка ..все пак

Коментар

Да ти кажа смЕтах,смЕтах и ме ми излиза сметката да усреднявам ,под 170 долара

Коментар

Working...
                                X