Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не винаги, но почти винаги. (изключваме специалните случаи като някои фондове или дългови игри)
Не си прочел внимателно написаното от мен, а и изчислението не ти е съвсем точно. Смисълът на дивидентните е да реинвестираш именно при ниската цена. Аз не съм предлагал някой да купува BATS на цена $50+, каквато е преди точно 10 г., а предлагам да се купува на ~30, каквато е сега. Отделно не отчиташ данъците, които при BATS са по-ниски.
Все едно сега да ми направиш същото изчисление/сравнение за Nvdia. Отново - най-важна е цената.
===
аз пуснах сметка за Nvdia за 10 години-Защо изобщо някой ще се занимава с Епъл, BRK или Колата?Total Return 13133.67%
С други думи - ребята, давайте малко по-сериозно. Да не окавръчваме темата.
========
да те таковам у флудера
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Не винаги добре изглеждащата дивидентна доходност е ОК
Total Returns на British American Tobacco ( цена + дивиденти):
1 година: -10.12%
5 години: -12.79%
10 години: +7.63
Тоест определено не трябва да се гледа само дивидент.
За сравнение Епъл е +261,5 % за 5 години.
BRKB e +73.77% за 5 години, Кока Кола е +53.95 за 5 години.
Не си прочел внимателно написаното от мен, а и изчислението не ти е съвсем точно. Смисълът на дивидентните е да реинвестираш именно при ниската цена. Аз не съм предлагал някой да купува BATS на цена $50+, каквато е преди точно 10 г., а предлагам да се купува на ~30, каквато е сега. Отделно не отчиташ данъците, които при BATS са по-ниски.
Все едно сега да ми направиш същото изчисление/сравнение за Nvdia. Отново - най-важна е цената.
===
аз пуснах сметка за Nvdia за 10 години-Защо изобщо някой ще се занимава с Епъл, BRK или Колата?Total Return 13133.67%
С други думи - ребята, давайте малко по-сериозно. Да не окавръчваме темата.
========
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Така е ,с;едващите 5 години няма да е 260% ,а ще е 300%Last edited by terziеv; 08.08.2023, 12:50.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Това че Епъл са +260 за 5 години въобще не значи че ще е същото в следващите 5
А това че ВАТ са -10% за последната година може всъщност да е правилният момент за покупка
Гледайки на статистиките по този начин рискуваш да се наденеш на някой връх за дадена компания и с години да си се пързаляш по склона и то без грам дивидент за утеха
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
така беше и с имотите 5-6 години преди 2020, залива неуморно де-що намери(як спам), че не трябва да се купуват имоти и ще падат яко. Сега е пак така, но за разлика от тогава явно е вкарал и пари ...
- Како ма ти първият път по любов или за пари го прави ма
- По любов како то 2лв пари ли са
Коментар
-
А това че ВАТ са -10% за последната година може всъщност да е правилният момент за покупка
Гледайки на статистиките по този начин рискуваш да се наденеш на някой връх за дадена компания и с години да си се пързаляш по склона и то без грам дивидент за утеха
- 3 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Не, ве. Сега е моментът за Nvdia. Бързо, че не останаа.
Тука не ти е имотната тема, а пак си пуснал развалена грамофона плоча. Епъл епъл епъл епъл епъл... вече почвам да мисля, че е психически проблем подобна фиксация.
Коментар
-
BATS са печаливша компания и обслужват дълга без сериозни затруднения. Естествено е да имаш рискова премия, иначе си дръж парите на влог. Естествено, никой не ти казва да играеш ва банк тук. Но едни 10% от капитала спокойно слагаш. Отделно BATS са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ефективни дивидентно за българин.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не, ве. Сега е моментът за Nvdia. Бързо, че не останаа.
Тука не ти е имотната тема, а пак си пуснал развалена грамофона плоча. Епъл епъл епъл епъл епъл... вече почвам да мисля, че е психически проблем подобна фиксация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
шестака клоуна ти говори за усредняване и ти го слушаш......осъзнай се момче ! ......ти си само една стъпка преди фалитаLast edited by 6000; 08.08.2023, 10:00.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
шестака клоуна ти говори за усредняване и ти го слушаш......осъзнай се момче ! ......ти си само една стъпка преди фалита..все пак
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеДа ти кажа смЕтах,смЕтах и ме ми излиза сметката да усреднявам ,под 170 долара
Коментар
Коментар