Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнениеВнимавай с късите да не станеш като дантелата дето гледал че баланса на ФЕД се бил свивал и вече втора година чака големото мяу
Щатският дълг се увеличава с по 1 трилион на всеки няколко месеца и е въпрос на време купувачите да им свършат парите след което ФЕД ще се включи отново на пълна сила
Същото съответно важи и за ЕУ щото почне ли ФЕД да купува ще почнат и
Би ли отговорил,защо не ти се получиха нещата и какъв познавач на пазара може да е човек с 330% обратна прогноза
https://i.imgur.com/3ifNPIo.jpgLast edited by danetha; 09.11.2024, 13:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Дайте инструменит за потенциално къс залог на Еуро финансов и УС финансов - може би някой ЕТФ?
Щатският дълг се увеличава с по 1 трилион на всеки няколко месеца и е въпрос на време купувачите да им свършат парите след което ФЕД ще се включи отново на пълна сила
Същото съответно важи и за ЕУ щото почне ли ФЕД да купува ще почнат и те
Горното не значи че няма да видим някоя прилична корекция с 20% за да оправдаят следващото наливане
Както много пъти съм писал всяка империя последните 2000г е завършила удавена в собствените си дългове и сега няма да е по различно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Този полицейския Епъл /Аксон/ ми изцъкли очите вчера - 28% за деня. Трябва да си повтарям всеки път като отварям платформата старата максима "И най-добрата акция в света и идва времето когато се разпродава на 50%" за да не направя някоя чутовна глупост.
На фона на общата еуфория ми се се струва че един сектор в момента повтаря поговорката че по време на торнадо и магарето лети, но това не го прави орел. Финансовия сектор ми изглежда готов и с начало на потенциален сур. Последните 3 години се нагледахме на доста сериозни ръстове, особено в Европа на един сегмент който не ми изглежда перспективен до степента в която расте. Имам чувството че консолидирането е това което му помогна най-много и в по малка степен лихвения наратив.
След автомобилото където беше ясно че имаме тежък дисрапшън / в тоя ред на мисли не бих държал и 1 акция на нищо от традиционните коли/ следващия който ще киква бавно е банкирането. Ако сме прави че фокуса се измества към задоволяване на потребности в комбинация с редуциране на собствеността като такава просто ритейл банкирането ще претърпи страшна промяна. В добавка навиците на новите потребители не се връзват с банката като една тежка и тромава институция.
Дайте инструменит за потенциално къс залог на Еуро финансов и УС финансов - може би някой ЕТФ?
- 1 like
Коментар
-
Трябва да преосмисля използването на CC. За сега съм с пропуснати ползи от близо 3к само за тази седмица, другата кой знае какво ще е, но тогава изтичат и ще се изпълнят. Като тегля чертата, май използването СС не е допринесло съществено в развитието на портфолито ми, даже обратното, ограничило е ръста с няколко процента като цяло.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Или които имат завършен 8ми клас. Мисля, че това е вторият или третият урок по история тогава.
Ама кво да говорим. Жената 6.00 диплома в гимназия. После най-високото възможно образование... и вчера се оказа, че изобщо не знае какво е система уравнения.
... аз и го обясних. Четворкаджията, дето въртя геврека, наместо да учи вишу.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Никола ето най-изписваните илачи в Щатите:
https://www.visualcapitalist.com/ran...dollars-spent/
Под номер 10 - Санофи - не знам да имат нещо перспективно в пайплайна, но все пак са номер 1 във ваксините. Току виж изригнали по някое време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение
Нормално е да не знаеш. Тези работи ги знаят само тези които имат време да гледат "Стани богат".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
За мен решението е там някъде в менталният свят, за който за съжаление малко се говори, нито пък се изучава в училищата. Погледни този форум например. Колко хора искат да общуват с цел да помогнат на себе си и останалите и колко влизат и търсят чужди грешки, за докажат че те са по-по-най, или пък за да се успокояват от чуждите провали? Ама докато в училищата им пълнят главите с ненужна информация, вместо да се дискутират въпроси, като "Колко му е достатъчно на човек?" или "какво е свобода?" и т.н. не вярвам да видим промяна от това положение...
В някои хора тези мисли идват от книги, от хора, които уважава, без да са задължително роднини, понякога и от учители, които не просто чакат да им свършат часовете и да се отърват от малките досадници.
Любопитно е, че човек имайки все повече, успява да осъзнае, че му е нужно съвсем малко. И че щастието наистина не е в парите, но и че не е задължително парите да покваряват и да развалят човека.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение
Нормално е да не знаеш. Тези работи ги знаят само тези които имат време да гледат "Стани богат".
Ама кво да говорим. Жената 6.00 диплома в гимназия. После най-високото възможно образование... и вчера се оказа, че изобщо не знае какво е система уравнения.
... аз и го обясних. Четворкаджията, дето въртя геврека, наместо да учи вишу.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИскате акцийки.
Айде фъдък от мен - Astra Zeneca. Тука даже няма интрига. Все едно рибаа с динамит я ловиш
Знаеш ли за някое перспективно тяхно лекарство? Съществуващо или в процес на разработка.
Ако е обещаваща разработка, Байер съвсем скоро изгубиха към 10-на процента точно заради фаза 3 на нещо, от което очакваха 5 млрд и не оправда очакванията.
Коментар
Коментар