If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Те това не знам колко е показателно, но никога не съм го виждал на 0
money.cnn.com/data/fear-and-greed/
Спада още не е нищо особено. 2008 мисля че си бях правил един принт скрийн с десетина пазара всичките с по -10% и надолу в рамките на един ден. За съжаление като ми изгърмя харда и се загуби - но още си го спомням живо Мисля че е единствения момент в който бях близо до паник атака.
Това ясно. Но ти каза, че с едното хеджираш другото?!... Знаеш ли изобщо, какво означава "хедж"?
Това не е този хедж за който си мислиш. Просто така го наричат без реално да е хедж в чистия смисъл. Просто с него се гони относителна стойност, а не абсолютна.
Когато заемаш къса позиция в американски и дълга позиция в английски да кажем - ти залагаш че американската икономика ще расте по-бързо от английската. Няма значение дали расте с 2% или с 4% въпроса е да расте по-бързо от английската.
Това ясно. Но ти каза, че с едното хеджираш другото?!... Знаеш ли изобщо, какво означава "хедж"?
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Ма тва е тъпо бе балансов... Все едно да скъсиш евро/долар с 1:10 лост и да удължиш лев/долар с 1:5 лост и да се хвалиш че си познал посоката с по-големия лост... Тъпо е откъдето и да го погледнеш... Да кипи безсмислен труд...
Не е същото. При валутите постоянно имаш арбитраж. При облигациите нямаш. Когато заемаш къса позиция в американски и дълга позиция в английски да кажем - ти залагаш че американската икономика ще расте по-бързо от английската. Няма значение дали расте с 2% или с 4% въпроса е да расте по-бързо от английската. А ако заемаш нехеджирана позиция реално залагаш че американската икономика ще расте повече от някакво абсолютно число. Например аз като залагах че ще стане 4% лихвата залагах че растежа през следващите години ще е над 2%. Аз и в момента мисля че този залог е правилен, но шибаните американци са се по...рали от страх и си калкулират растеж от 1%.
Не е така. Защото когато използваш яко ливъридж малка разлика в скоростта на движение ти носи значителни печалби ако си прав.
Ма тва е тъпо бе балансов... Все едно да скъсиш евро/долар с 1:10 лост и да удължиш лев/долар с 1:5 лост и да се хвалиш че си познал посоката с по-големия лост... Тъпо е откъдето и да го погледнеш... Да кипи безсмислен труд...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар