IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как мислите ще видим ли Тесла под 600$?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Обаче, както видяхме с Кадафи, с Епщайн, с Максуел по-рано, точно това може да го прецака. Едно споменаване на санкции срещу него струва милиарди. Опровержението докарва милиарди. Гнусна работа, ама типично английска.
      Това имах в предвид и аз.Всичко е за днес.Утре ,като се събудим.........,ще разберем.

Коментар

• Абрамович държи Евраз. Едни от най-големите са и са част от FTSE. Той е купил всички до кралицата включително. Обаче, както видяхме с Кадафи, с Епщайн, с Максуел по-рано, точно това може да го прецака. Едно споменаване на санкции срещу него струва милиарди. Опровержението докарва милиарди. Гнусна работа, ама типично английска.

Коментар

• Това е добра новина......вероятно за някой футболни фенове.
          Но от гледна точка на инвестиции ,добрите варианти буквално се не виждат.А тези които дават визия на добри,започват да имат проблеми с надеждността и устойчивостта.
          Аз лично съм доста объркан с днешна дата.При този сценарий на север от нас,буквално всичко може да се счупи.Без изключения.А политиците съм се обедил са майстори на това.
          В тоя ред на мисли,ковид времената бяха далеч по-прогнозируеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
            Никога не е късно нещата да станат ПО-ДОБРИ .
            Така е. Точно си мислиш, че Евраз е утекал у реката и то се оказва грешка на езика.

A Downing Street spokesperson confirmed on Tuesday that UK Prime Minister Boris Johnson “misspoke” when he claimed Chelsea Football Club owner Roman Abramovich was “already facing sanctions.”

Коментар

• Не е баш така. Глобален е проблемът. Отношениета към безплатното споделяне на полезна информация се промени. Причините с много, но за мен мобилният интернет еба мамата на всичко. Търсил съм по ключови думи във форума. Попадал съм на много ценни неща, писани преди много години, а авторите изобщо не са се мяркали откак аз следя. Този конкретно форум/сайт се оказва доста проблематичен, не защото е български, а защото има няколко институциализирани тролове.

Гледам в субстак опитват разни работи. Следя няколко души, без да се обаждам и има ценни неща, обаче много фрагментират пространството, което не е хубаво.

Коментар

• Никога не е късно нещата да станат ПО-ДОБРИ .

Коментар

• то е щото никой не цели да те научи на нещо, а по-скоро да се похвали, да обиди, да се подиграе, да избие някой и друг комплекс.... В чуждите форуми не е чак така - там малко от малко по-смислено се пише и по същество. Тук са дървени философи

Коментар

• Откак борсата ми стана основното занимание, прекалявам със седенето пред компа. Ама вече понапреднах и се оказва, че от един на сто поста мога да науча нещо. От останалите 99 чувствам, че затъпявам.
                    Last edited by terziеv; 23.02.2022, 14:48.

Коментар

• ми аз отдавна ти се чудя, че се обясняваш тук.

Коментар

• Притесняват ме. Но само донякъде. Едно, защото РФ е в силната позиция и сериозни мерки не са вероятни, второ защото държа далеч повече добивачи на суровини извън РФ:

- всякакви въглищари (това въглищата какви пари докараха, още не мога да повярвам)... половината са руски де. През Евраз натоварих голяма позиция в RASP на борсата в Москва.
                        - бразилско и аржентинско агро (стават още за купуване)
                        - метали и металурзи
                        - gdx и отделни малки златари
                        - най-паче американски газ и ТРЪБИ ТРЪБИ ТРЪБИ
                        - добра позиция в Петробраз

Всички изброени би трябвало страшно да спечелят (и аз покрай тях), ако се случи невероятното и Русия бъде изключена от световната търговия. Ще съм на сериозен нетен плюс. Ако RSX дръпне, тогава ще съм направил наистина чудна сделка.

Единственото, което наистина ме притеснява и което реално може да ми докара загуби не е свързано с Русия. Това са позициите ми във Фейсбук, QQQ и дори HOOD. Не ми е работа там по принцип, но ми се сториха бая подценени. Oще са подценени. Там обаче реално няма дъно за разлика от суровините.

Добре е в момента човек да заложи поне с някаква част от парите на Русия и на рублата.

Честно казано мисля да го зарязвам този форум. То самият сайт е тролски и няма чудно, че по форумите вършеят Мунчовци и сие.

===

добавка: сега видях, че щели да санкционират и руските каруцари. Т.е. повече работа за dht, повече дивидент без данък.
                        Last edited by terziеv; 23.02.2022, 13:36.

Коментар

• terzo, не те ли притесняват финансовите санкции срещу Русия? Кво ще ги правиш тия руски активи?

Коментар

• Малеее, HCC утепа рибата. Черното няма спирка!

Коментар

• Това е несериозно. Евраз 6% нагоре, а уж в Лондон щяха да наказват олигарси. Не е болка за умиране, ама се надявах да пласирам няколко дълбоки пута.

Коментар

• Добре се държи пазара, след новините за признаването на републиките. Като че ли ще има временно облекчаване от съществуващата неизвестност. Да си отдъхнат малко играчите. Но не изглежда това да е окончателно решение.

Коментар

Working...
                                X