иеж ба чичо иеж
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
michaelis
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеживо здраво майкъле .аз чакам да бият този обем на 1ч дето стой от средата на август на 9040 . тогава може да се окопитят бичаците . този обем мужду другото от 7000 досега си е дъ бест . ама и това 8888 как ми се иска да го чукнат разбираш ли .от 9888 до 8888 са точно илядо . как смятам самооооооооооо страшен съм
Коментар
-
живо здраво майкъле .аз чакам да бият този обем на 1ч дето стой от средата на август на 9040 . тогава може да се окопитят бичаците . този обем мужду другото от 7000 досега си е дъ бест . ама и това 8888 как ми се иска да го чукнат разбираш ли .от 9888 до 8888 са точно илядо . как смятам самооооооооооо страшен съм
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеМайкъле пак сме на тема втора световна. Не каза за комплексите освен зъболекарски кабинет какво да добави зидароф.мухаааааа
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеам то е нещо което случайно попаднах на него, но хубав пример е как може
-дългът ти да е средна хубост;
-да си имаш нормално кеш;
-да си във веригата за доставки на Епъл;
и въпреки това в понеделник да кажеш чаптър 11;
Са интересно би било, ако техничарите кажат, че това е очевидно отдавна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеТози начин ме устройва.
Притеснява ме, че ако не се прояви бавно и естествено в близко бъдеще, може да се сетят да я ръчкат с вдигане на данъци. А това е съвсем друга игра.
Валутните курсове са друго нещо - те действат нашироко и са в състояние да формират инфлационни или дефлационни очаквания. Напрактика тъпите германски селяни от бундесбанк докараха дефлацията в ЕС с тъпата си политика, която не позволява на ЕЦБ да участва във валутна война. 2 годин ицелия свят тъпчеше европа. САЩ си обезценяват долара, Бразилия си обезценява реала, дори и Китай последната година си обезценява юана, само тъпите немски селяндури не могат да схванат че всички те го правят за сметка на ЕС.
Е вече схванаха, ама още се държат като неощипана мома.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеИменно. При един зрял и напълно оценен пазар, като технологиите и биотехнологиите вече има значение печалбата на акция, дивидента, конкурентните предимства спрямо другите.
Това да не можеш да изкараш долар от технологии през 2014 е много лош знак.
Сега по съвсем друг начин стоят нещата при суровините и банките.
Чудя се дали да не специализирам там
Щото не се сещам откъде ще дойде инфлация.
Самичка ли ще се роди или ще я създават премъдрите.
А инфлация ще дойде много лесно. До 2008 г. Китай изнасяше инфлация. Сега изнася дефлация. Ако юана започне да поскъпва към долара и ето ти я инфлация 2013 това беше ситуацията и никой не говореше за дефлация. 2014 юана започна да поевтинява към долара и почна да излиза темата дефлация. Последни три месеца поскъпва към еврото, ще видиш че в европа ще почне да расте инфлацията към края на годината, началото на следващата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеПо медиите правят нещата да изглеждат сложни като ги пълнят с една камара нищо незначещи подробности. В края на краищата това си е бизнес, също както сергия на пазара. Ако тази сергия прави струва на боственика 1,3 лева а ще му донесе 1 лев загуба, то той ще я а махне преди да не му остане нищо.
От както спрях да слушам новини и нещата изведнъж станаха прости и логични. И доста по-спокойни. А не някакви хистерични водещи да крещят, ФЕД, Епъл, Лихви, ISM, PMI, GDP.
Глупости. Всичко опира до това какво има за мен като акционер. Какви пари ще получа аз ако държа една компания 1 -2 -3 години. Другото е шум и нерви.
Това да не можеш да изкараш долар от технологии през 2014 е много лош знак.
Сега по съвсем друг начин стоят нещата при суровините и банките.
Чудя се дали да не специализирам там
Щото не се сещам откъде ще дойде инфлация.
Самичка ли ще се роди или ще я създават премъдрите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеБе не е толкова очевидно.
Напролет са щели да доставят нещо си за умния часовник на Епъл.
Ама ей на, парите на заем не били толкова лесни колкото казват по телевизията.
От както спрях да слушам новини и нещата изведнъж станаха прости и логични. И доста по-спокойни. А не някакви хистерични водещи да крещят, ФЕД, Епъл, Лихви, ISM, PMI, GDP.
Глупости. Всичко опира до това какво има за мен като акционер. Какви пари ще получа аз ако държа една компания 1 -2 -3 години. Другото е шум и нерви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеам то е нещо което случайно попаднах на него, но хубав пример е как може
Коментар
-
ам то е нещо което случайно попаднах на него, но хубав пример е как може
Коментар
Коментар