IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• незнам пантеро как пускат хората дълги . в края на месеца драгито ще каже че няма да купува нищо той си го каза още миналия месец , гърците ще изберат сиризчето и ще се оака положението - И НАЙ ВЕЧЕ НЯМА ХАМЕРИКАНСКО КУЕ . въпрос на дни е да го изропаме онова ..... да не казвам

ХАМЕРИКАНЦИИИИИ КЪДЕ ВИ Е КУЕТО

ЗНАЧИ ДА ТИ КАЖА ФОНДА МЕНТА МНОГО ГО РАЗБИРАМ

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Проблемът обаче според мен е, че говориш твърде абстрактно, твърде глобално. "Това ще се случи, онова ще се случи по света", "това правителство ще направи това, другото - онова" и няма никакви конкретни цифри, зад които заставаш.
      Проблема зад математическите модели е, че като вкараш боклук на входа излиза боклук на изхода. Много е трудно да вкараш математически модел на човешката психология. Глобалното разсъждение е по-полезно от конкретното. То е като да дадеш риба на човек и да го научиш да лови риба. Има разлика между двете. Тук съм описал мнението си по въпроса. http://dinev.info/%D0%B7%D0%B0%D1%89...%D0%B8-%D0%BA/

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Хващам те също в комплекси, като например "който не е изкарал през 2014 и 2015 г поне 30% е малоумник ". Това са тежки думи и всеки, който ги изрича е редно да застане зад тях. Какво имам предвид - просто дай твое предложение за този сценарий като ни разкриеш портфейла си .
      Когато казах тези думи го направих напълно съзнателно. Беше се събрала една глутница никове, които твърдяха, че съм идиот. Аз съм изкарал повече от 30 процента. След като аз идиота имам над тази граница, то всеки който има по-малко от идиота също е идиот. За съжаление съм само 34 плюс процента за 2014, което го приемем като лошо представяне.
      Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      П.П. Най-вероятно знаеш, че във форума има мнооооооооооооого по-успели хора от теб, които си разкриват портфейлите
      Никога не съм твърдял, че съм най-успелият.

Коментар

• целите от вчера постигнати сега се оглеждаме за ниво 18 100.но дали или ще се види

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Атила, това е мнението ми по въпроса, но като го пуснах преди две седмици ме наредиха здраво. Долу горе съвпада с цитираното.
          дддд, за първи път ще си позволя да коментирам твои мнения, тъй като съм си пийнал

Редовно чета мненията ти и що-годе съм съгласен с тях. Проблемът обаче според мен е, че говориш твърде абстрактно, твърде глобално. "Това ще се случи, онова ще се случи по света", "това правителство ще направи това, другото - онова" и няма никакви конкретни цифри, зад които заставаш.
          Хващам те също в комплекси, като например "който не е изкарал през 2014 и 2015 г поне 30% е малоумник ". Това са тежки думи и всеки, който ги изрича е редно да застане зад тях. Какво имам предвид - просто дай твое предложение за този сценарий като ни разкриеш портфейла си .

П.П. Най-вероятно знаеш, че във форума има мнооооооооооооого по-успели хора от теб, които си разкриват портфейлите
          Last edited by 15%; 08.01.2015, 01:14.
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• 77, винаги говориш защо американците бият негрите и никога за Русия. Неоспорим факт е, че руската икономика се срива. Също така е носпоримо, че прилагат системно мерки по възстановяване на социализма в класическата му форма. Времето ще покаже какво ще се случи. За съжаление над Русия пада тежжък и непрогледен мрак. Избраха да се върнат към средновековието. Темата е за NYSE така, че няма да влизам в детайли. В темата за Русия сме го дискутирали много пъти. Просто отговорих на поста на Атила.
            Западното общество също има недъзи, но да ми предлагате като алтернатива руското, където те са десетки пъти по-големи е нагло и цинично.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Атила, това е мнението ми по въпроса, но като го пуснах преди две седмици ме наредиха здраво. Долу горе съвпада с цитираното.
              http://dinev.info/%D0%BA%D0%B0%D0%BA...-%D1%81%D1%81/
              dddd - четох ти статията с интерес.
              Личи си, че я е писал начетен човек-това не е ласкателство.
              Сигурно 90% от четящите тоя форум ще се съгласят с написаното в статията ти и изводите които правиш:-)
              Аз обаче ще опонирам, макар и само на някои твои твърдения и изводи, щото ако се разпростра може да осъмна в писане:-)
              Почвам с извода ти накрая:
              "Икономическото положение в Русия се влошава катастрофално и текущата форма на управление няма да бъде възможна. Трябва да изберат или богато западно общество след дълги години на страдание, или съветски социализъм."
              Целия трети свят би избрал богато западно общество. И ние в БГ-също:-)
              Дори и да кажем след 20 -30 години страдание, само кажи как да страдаме:-)
              Ама богатото западно общество е възможно единствено на гърба на втория и третия свят. Убеди ме в противното моля.
              Гетата по планетата стават все повече-не намаляват-факт
              http://investoracademy.blogspot.com/...g-post_85.html
              Печалбите от глобализираната икономика се концентрират все повече в грубо 1-5% от хората и този процес в сегашната глобална обществена парадигма не може да бъде спрян!!!!
              Така че приятелю замисли се дали не бъркаш фундаментално в изводите си кой е правилния път пред Русия.
              Бъркаш и в това, че в Русия ще изберат или вече са избрали съветски тип социализъм.
              За толкова прости ли ти считаш?????????????????????
              Нима не са имали време и разум да отчетат грешките от първия опит да построят едно по- справедливо общество, където благата се разпределят по-равномерно???
              Аз мисля, че точно това се опитват да направят, и пътя към това минава..... ха.... изненадааааа .....през повече държава, не по-малко, каквато е либералната идея.
              Казваш в статията си цитирам:
              "Петрола-През 1998 година той отбелязва дъно на 9 долара за барел в следствие на което Русия обявява фалит. "
              Това ли е основната причина???
              Нефто-газовата икономика на Русия и не само тя, а цялата им ресурсна икономика от която се печели най-лесно по това време е в ръцете на....олигарситеее..
              Те обаче внасят в хазната 40 ПЪТИ по-малко данъци от това което трябва да внасят. В следствие основно на това -хазната е суха и -фалит.
              Путин го е отчел тоя интересен момент и монополите полека лека взе да ги връща под държавен контрол.....
              Е надявам се на тази база да има ресурсите да изгради едно по-хомогенно от финансова гледна точка общество.
              Щото това е основния световен проблем. И става все по-голям благодарение на "безценните рецепти" за оправяне както на отделни държави, така и на света като цяло на "капацитети" като теб.
              В центъра на Манила-над 20 милионен мегаполис пълен с квартали гета знаеш ли какво наблюдавах? Описвам:
              Голямо перфектно голф игрище в центъра на града. Вътре играят голф 5-6 голфъри и се кефят....
              Около цялото голф игрище има зелена площ широка около 25 -30 метра....
              На тая зелена площ живеят равномерно разпръснати около 1000 ! бездомници.
              Там си спят, хранят се, ходят по естествена нужда, перат се и т.н.
              И докога според теб тея гладните и бездомните само ще гледат през оградата как вътре в игрището голфърите си търкалят топките???
              Как твоята визия за обществено -икономическото развитие на Русия, а предполагам и на света ще разреши растящия антагонизъм който ти описах нагледно с пример от центъра на Манила??????????????
              Санкциите срещу Русия могат да докарат страната до купони -да, съгласен.
              В щатите купони да не би да няма и то не от малко години????
              Аааа, тука темата гледам е NYSE.
              За тези дето са собственици на тая борса купони няма, ама за тези дето търгуват на нея скоро може и да им раздават:-)
              Last edited by 77; 08.01.2015, 00:41.
              Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                много показателна статия:

Путин национализира икономиката на Русия
                Руската държава на практика може да контролира почти всяка частна банка или компания, при това с напълно "пазарни" методи, предупреждават руски експерти, цитирани отDeutsche Welle.
                Държавата вече е основен кредитор на руските банки - те на практика не могат да съществуват без нейните пари. Преките им задължения към Централната банка на Русия отдавна превишават 10% от техните активи. По данни на регулаторния орган от края на декември, става дума за сума от около 7.7 трилиона рубли.
                Формално заеми се отпускат за относително кратки срокове за поддържане на текущата ликвидност. Те обаче постоянно се удължават и на практика стават безсрочни. Директорът на отдела за анализи на "Промсвязьбанк" Николай Кашчеев казва, че спирайки рефинансирането, Централната банка предприема изключително драматична мярка. "Подобни мерки се взимат само когато засегнатата банка няма необходимото обезпечение или когато трябва да бъде поставена под временен надзор и управление от страна на Централната банка", казва той.
                Ако кредиторът е закъсал, се прави опит да бъде оздравен. В този случай Държавната агенция за гарантиране на влоговете става негов собственик или го предава на друга банка-синдик, на която дава преференциален кредит и чиито действия контролира. По тази схема до настоящия момент държавата е вложила в частни кредитни институции над 750 милиарда рубли.
                Освен това съществуват и други държавни структури, на които банките дължат пари. Само Външноикономическа банка, в чиято група влизат "Глобэксбанк" и "Связь-банк", оцелели като частни банки до последната криза, в края на миналата година е държала банкови депозити в други банки за над 240 милиарда рубли. Така към 1 декември 2014 година в частни банки е имало бюджетни депозити от порядъка на 270 милиарда рубли. Да не забравяме и безбройните министерства, учреждения, общини и държавни компании, чиито активи се съхраняват и в частните финансови институции.
                Руската държава все по-често влиза в ролята на спасител на бизнеса, с чието управление не могат да се справят частните предприемачи. Още през лятото спекулантите на Московската борса започнаха да се оплакват, че търговията с акции не върви. В момента в обращение се намират корпоративни акции за 6.4 трилиона рубли. Голяма част от тези ценни книжа са заложени в Централната банка. Тоест, тя се е превърнала в основен владелец на публичния дълг на повечето руски предприятия.
                А който контролира дълга, реално контролира всичко. В условията на сегашната валутна криза кредиторът на практика може по всяко време да изиска предварителното погасяване на задълженията. И ако фирмата не може да се разплати, съдбата ѝ е в ръцете на заемодателите. Както в случая с един от големите металургични концерни "Мечел", който вече се контролира от ВТБ, ВЭБ, Газпромбанк и Сбербанк.
                Когато на една частна банка се отнеме лицензът или ѝ бъдат наложени санкции, синдикът поема както всички дъщерни структури, така и претенциите по всички отпуснати им корпоративни заеми.
                "В кризисни периоди всички държави национализират, изкупуват проблемните активи и спасяват фирмите от банкрут. В такива моменти се активизира Централната банка, пуска се и печатницата за пари", подчертава проф. Яков Миркин, директор на отдела за международни капиталови пазари към Института за световна икономика и международни отношения. "Това е обичайна практика. Но в развитите икономики след кризата средствата се продават обратно на пазара и се вливат отново в частната икономика. В Русия това не стана (при кризата от 2008-2009 - б.ред.), няма да стане и сега. От настоящата криза икономиката ни може да излезе още по-одържавена и централизирана, отколкото беше преди", казва експертът.
                Когато през 20-те години на миналия век реши да въведе НЕП-а, съветската власт наложи на частния бизнес преди всичко административни мерки. Бяха въведени допълнителни ограничения и данъци. Сега за национализирането на определен бизнес е достатъчно държавата просто да спре да кредитира банки, които финансират една или друга частна компания. "Създателите на този механизъм едва ли възнамеряват да го използват по този начин. Малко вероятно е в близко бъдеще да станем свидетели на такъв сценарий. От друга страна доскоро смятахме за невероятно и част от случилото се през последната година", казва Николай Кашчеев.
                Яков Миркин също смята, че случващото се едва ли е резултат от някаква обмислена политика на "мека национализация" - още повече, според него държавната политика в момента не може да се нарече изцяло обмислена. "Запътили сме се не към плановата, командна съветска икономика, а към административната икономика от 30-те години на миналия век. В близко време Русия ще развие разширен модел на държавния капитализъм", обобщава Яков Миркин.
                http://dinev.info/%D0%BA%D0%B0%D0%BA...-%D1%81%D1%81/

Коментар

• айде малко остана наско да бием дънцето на 4080

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                    а аз бих казал че нито 16000 нито 20000 ще видим а нещо по средата
                    Твърде отскоро потече рогът на изобилието за САЩ и не вярвам толкова рано самите
                    американци да го изпиздят,защото един срив на акциите ще направи точно това,поне
                    не тази година. Иначе си прав за нивата ,но по вероятно към по-горната граница,
                    защото обичат кръглите цифри.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                      е вчера като падаха и никой не каза дълго за 20000 .сега първи . съсъсъ
                      другата седмица ще казват и 13 000само гледай

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                        Тази година по-вероятно да видим 20000,отколкото 16000.
                        е вчера като падаха и никой не каза дълго за 20000 .сега първи . съсъсъ

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                          а аз бих казал че нито 16000 нито 20000 ще видим а нещо по средата

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
                            то ако става въпрос и 16 600 е наред другата седмица ама да видим с каква скорост ще стигне до там а за днес има още да се покачва

Коментар

некви напъни пантеро ше ми правят фалшиви пробиви на трендлинии айде марш към 16985,310
                              тоз гап на 17358 кой ще го пълни , баба ми ли или дедо ми
                              то ако става въпрос и 16 600 е наред другата седмица ама да видим с каква скорост ще стигне до там а за днес има още да се покачва

Коментар

обаче тоя зехтин нещо обърна от утре по бендзиностанциите почва да се дига със страшна сила
                                Няма да е лошо да върне 10-15% и после пак надолу

Коментар

Working...
                                X