IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хората и машините ще конвергират в един вид. Хората ще използват импланти и кибернетика, а машините ще интегрират в себе си биологични тъкани.

Това след 50-60 години

Впрочем машините вече управляват света, чрез капиталовите пазари. Алгоритмите са достатъчно мощни да влияят на цените на активите, а те определят огромна част от политическите и икономически процеси на хората.
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Докато машините се опитват да са по-бързи от хората- всичко е наред. Станат ли обаче наистина по-умни сме приключили с трейдинга.
      По различни оценки остават между 10 и 15 години до този момент. Песимистите стигат до 50 години, но някъде около 15 е реалистичният срок.

Коментар

• Според мен трябва да се намали темпа на развитието на IT сектора...
        Все по-близо сме до " Аз Роботът ".....Създават се супер настолни машини и приложения, които са достъпни и разбираеми само за 0.0001 % от населението...
        В началото сме на машинния полуинтелект...С тези темпове на развитие за 10г ще се създаде машина, която ще ни управлява и определя начина на живот ( от генетичното дърво направо в кастата на живота...) . Няма не искам....

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Това е все едно да ми кажеш, че ламповите изчислителни системи са били безмсмислени защото не са били толкова ефективни. Да но само 50 години по-късно имаш в джиесмема си милиарди пъти по-мощни изчислителни процесори. Според товята теория изкъуственият интелект ще остане завинаги статичен в текущото стояние. В действиятелност това е заблуда. Тук прогреса е експонениален и се движи в геометрична прогресия. След 15 години ще бъде направо чудо. Лично аз считам, че професията борсов спекулант има хляб още десет години. След това всеки изкуствен интелект ще ни смазва брутално. Това е поредната професия в която хората ще загубят хляба си.
          Докато машините се опитват да са по-бързи от хората- всичко е наред. Станат ли обаче наистина по-умни сме приключили с трейдинга.

Коментар

• http://allstarcharts.tumblr.com/post...ds-wrong-again

Money is flowing into the US Bonds looking for the yield they aren’t getting elsewhere. Rates around the world are getting destroyed even worse than in the US. So money continues to come in to the US Bond Market. We still haven’t seen any evidence to suggest that this enormous global trend has changed.

Коментар

• Вие сами виждате, дето говорите за трейдинг, HFT вече е тук! И смазва "традиционните". Не е случайно, че вече жив не остана проп по старите фирми. Затова сега правят всичко по силите си с помощта на регулаторно-политическата машина да спрат/смажат/забавят HFT, защото не успяват да се справят. Този сектор привлича най-добрите умове от математиката, информатиката, инженерните науки и просто смазва всички лачени дескове, където са безценните кадри със шарените чорапки. От така наречените куонтс, по старите фирми, всички работят в сферата на ЗАЩИТАТА от HFT, тоест опитват се да се бранят хаха. Представи си какво става като навлезе докрай интернет оф тингс и биг дата!!! Ще имаш достъп до пълен масив данни от всички точки на света и да ги следиш в реално време от облака!
              Custodite sortem vestram

Коментар

Това е все едно да ми кажеш, че ламповите изчислителни системи са били безмсмислени защото не са били толкова ефективни. Да но само 50 години по-късно имаш в джиесмема си милиарди пъти по-мощни изчислителни процесори. Според товята теория изкъуственият интелект ще остане завинаги статичен в текущото стояние. В действиятелност това е заблуда. Тук прогреса е експонениален и се движи в геометрична прогресия. След 15 години ще бъде направо чудо. Лично аз считам, че професията борсов спекулант има хляб още десет години. След това всеки изкуствен интелект ще ни смазва брутално. Това е поредната професия в която хората ще загубят хляба си.
                Отличен пример за разминаването между линейното мислене на хората за бъдещето и реалното експоненциално развитие

Scientist prediction from 1960s of what a 'home computer' will look like in 2004.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                  Е то това е почнало, има си академии колкото щеш в София, за без пари ще те научат да пишеш код, стига да имаш малко мозък.
                  Макар че то и програмирането в един момент може да се окаже заменено от изкуствен интелект, то това е момента в който той почва да се развива сам, експоненциално...
                  Затова са тия страхове, никой не знае какво ще стане, и кога ще стигнем до тая точка.
                  Не още сме далеч. Говоря за момента, в който вече ще е част от масовата медия и култура, че е нужно да го знаеш. Сега ако отидеш да говориш с аверидж джо, особено на запад, а не по гладните страни от източна европа, веднага ще ти заяви, че няма идея и това е за нърдс, а той е божи дар за земята, защото е образован по еди-какво-си от еди-къде-си и съответно си разцъква в офиса 9-5 на ексел и няма грижи. О, каква, изненада предстои!

Иначе си прав напълно за изводите си, и тези трендове са вече тук.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    Водещият момент тук е именно,че все още програмирането е рядко умение, и много от иначе високо квалифицираните специалисти в други области не са способни да разберат неговите възможности в тяхната сфера. Ще дойде обаче момент, в който на политиците преследвани от тълпи безработни ще им светне лампата, и програмирането ще бъде включено поне на ниво разбиране редом с аритметиката и четенето в първите години на училище. Тогава ще настанат интересни времена на пазара на труда и в икономиката.
                    Е то това е почнало, има си академии колкото щеш в София, за без пари ще те научат да пишеш код, стига да имаш малко мозък.
                    Макар че то и програмирането в един момент може да се окаже заменено от изкуствен интелект, то това е момента в който той почва да се развива сам, експоненциално...
                    Затова са тия страхове, никой не знае какво ще стане, и кога ще стигнем до тая точка.

Коментар

• Водещият момент тук е именно,че все още програмирането е рядко умение, и много от иначе високо квалифицираните специалисти в други области не са способни да разберат неговите възможности в тяхната сфера. Ще дойде обаче момент, в който на политиците преследвани от тълпи безработни ще им светне лампата, и програмирането ще бъде включено поне на ниво разбиране редом с аритметиката и четенето в първите години на училище. Тогава ще настанат интересни времена на пазара на труда и в икономиката.
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Точно за услугите пък съвсем не е прав равновесието. Мога да дам конкретно пример със себе си, без да искам да изпадам в конкретика, имам вътрешно наблюдение от компания световен лидер в индустрията си в сектора на услугите, и то не в България. Ами мога спокойно да прогнозирам, че очаквам около 75% от служителите и да бъдат уволнени в следващите 5 години най-много. Говорим за 10ки хиляди хора, в момента високо платени, които ще останат без работа. И да, става въпрос за оптимизация и автоматизация на съществуващи процеси, както и създаване на нови такива. Нещо повече, дори тези около 25% от щата които очаквам да останат като бройка, няма да са същите хора, а други с доста по-различен профил като умения. Ще останеш поразен колко примитивни и неефикасни са много от процесите дори в такава водеща компания. Смятай какво остава в глобален мащаб. Има хора, които просто сами нямат идея все още колко са излишни.
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Аз не вярвам в изкуствения интелект. Според мен това е по-скоро теоретична конструкция отколкото нещо, което реално може да бъде достигнато.

IBM имат от две години, мисля, софтуер който се справя на ниво супер интелигентен човек. Още не е стигнал ниво на изкуствен интелект, но е много по-напред от всичко друго измислено. И знаеш ли за какво го използват - за нищо. Не могат да му намерят приложение. Имат някакви идеи, но нещата не потръгват.
                          ИИ е вече тук и се използва на много места където не подозираш. Гугъл е най-очевидния пример. Има и ИИ технологии, все още рудиментарни които се изпозват за маркетингови похвати, за семантични анализи на огромни масиви на данни, които могат да изкарат финансово заключение, което иначе би коствали седмици труд на финансови стажанти. И като сложим в сметката експоненциалното развитие...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Аз не вярвам в изкуствения интелект. Според мен това е по-скоро теоретична конструкция отколкото нещо, което реално може да бъде достигнато.

IBM имат от две години, мисля, софтуер който се справя на ниво супер интелигентен човек. Още не е стигнал ниво на изкуствен интелект, но е много по-напред от всичко друго измислено. И знаеш ли за какво го използват - за нищо. Не могат да му намерят приложение. Имат някакви идеи, но нещата не потръгват.

Коментар

С BobyB сме доста близки като възгледи. Равновесие пропуска влиянието на изкуственият интелект. Реално погледнато в рамките на 15 години може да бъдат подменени 80 процента от хората работещи в услугите с изкуствен интелект и роботи. Следва въпроса как ще стигат пари до хората за да харчат след като няма нужда да работят. Или ще се свие икономиката или трябва да се намери друг източник на доходи различен от работа. От това по-дефлационно влияние не знам дали има. Идеята да се раздават пари не на банки а директно на калпак е доста добра, защото така биха стигнали до крайно потребление. На пръв поглед това е единственият вариант за избягване на дефлацията. За съжаление ще има голяма съпротива от крайно десни икономисти. За тях идеологията и чувстовто за справедливост са по-важни от здравият разум.
                              Със сигурност в следващите 15 години ще видим огромни социални трансформации в обществото и икономическият модел няма как да не бъде засегнат. През 2008 се запознах с идеите на Рей Курцвейл и не мога да отрека, че е повлиял много силно на мисленето ми. Възприемам го като луд гений. В едно е прав, след даден ппериод от време не могат да се дават никакви прогнози. Изкуственият интелект ще превъзхожда човешкият десетки хиляди пъти и света какъвто го познаваме ще изчезне.
                              То затова Елън Мъск и други вече започнаха да говорят за заплахата от ИИ. На самия Курцвайл теорията е че ние ще се слеем някак или нещо подобно оптимистично. Нещо като симбиоза. Предпложения много.
                              Но така или иначе никой не може да спре този процес. Никой не е успявал да спре технологичния възход, той е просто част от еволюцията.

Впрочем Курцвайл е на 67 мисля и пие витамини с шепи и здравословни храни защото е изчислил че след около 10 години ще достигнем точката при която всяка година средната продължителност на живота се увеличава с една година

Коментар

• Аз не вярвам в изкуствения интелект. Според мен това е по-скоро теоретична конструкция отколкото нещо, което реално може да бъде достигнато.

Коментар

Working...
                                X