IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
    Добре, ама ако е за кажем една година. За след 10 или 30 години какво може да кажеш, кой изобщо може да предположи в какви чудеса ще се видим дотогава.
    Преди 10 години бе 2005. от 2005 г. насам единственото ново са смартфоните и таблетите

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
      Сорри че се включвам малко със закъснение.
      В САЩ ФЕД изкупува ДКЦ, в Европа ЕЦБ дава безплатни пари на банките те пък изкупуват ДЦК с нисък %.
      Също разни пенсионни фондове и банки отново (който са задължени да държат определен % ДЦК) и естествено доходността по тях е близка до 0.
      Никой нормален човек няма да си вкара парите в ДЦК.
      Но пък то и в банката в САЩ или ЗАПАДНА Европа доходността е 1% така че всичко се вързва.
      Аз например като имам депозити в банката който плащат 1% си е все едно съм ги вкарал до ДЦК.
      Но като се има впредвид че официалната инфлациата е близка до 0, всичко се вързва.
      Добре, ама ако е за кажем една година. За след 10 или 30 години какво може да кажеш, кой изобщо може да предположи в какви чудеса ще се видим дотогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
        В САЩ ФЕД изкупува ДКЦ, в Европа ЕЦБ дава безплатни пари на банките те пък изкупуват ДЦК с нисък %.
        Също разни пенсионни фондове и банки отново (който са задължени да държат определен % ДЦК) и естествено доходността по тях е близка до 0.
        Но пък то и в банката в САЩ или ЗАПАДНА Европа доходността е 1% така че всичко се вързва.
        Аз например като имам депозити в банката който плащат 1% си е все едно съм ги вкарал до ДЦК.
        Но като се има впредвид че официалната инфлациата е близка до 0, всичко се вързва.
        Сори Мухо че се включвам късно . Значи нито знам какво е ДКЦ нито 112 , за мен е важно 3581 , 13581 , кви декацета какви бързи помощи . Праиш се на интелегентен, малко , а не си

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Пичове, имам запитване от приятел кой работи в България с Interactivebrokers в момента.
          Аз уж мноу знам а му отговорих уклончиво.
          Да ме светнете кои са брокерите???
          Карол и Булброкерс.
          Едит : Докато рефрешна

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Пичове, имам запитване от приятел кой работи в България с Interactivebrokers в момента.
            булброкерс и карол, може и други да има аз знам тези
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Ей тези петролни акции заскърцаха нагоре по баира...крайно време беше за малко ръст....дано след това да не станем свидетели на последващ спад

Коментар

• Пичове, имам запитване от приятел кой работи в България с Interactivebrokers в момента.
                Да ме светнете кои са брокерите???

Коментар

• ECB

Хахо, ясно е че Драги ще обяви КУ. Аз обаче си мисля, че ако не е това, което пазара очаква Дакса ще се срине. та въпросът е какво точно очаква пазара да се случи като обявена програма (имам предвид количествено и като характеристики). Ако и други имат представа?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Инстинкта за оцеляване на едно общество се базира на неговото развитие, интелигентност, образование...
                    Вродената предразположеност на едно общество към определено поведение се базира на придобитите културни наслоения?!? Мъдър чичка, мъдър...

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      Равновесие, аз не съм специалист по облигациите, но им хвърлям по едно око и ги следя долу-горе. Това като гледам немските, швейцарските, японските... с тези проценти близо до 0 и даже отрицателни направо се чудя кой малоумен ги купува. Предполагам правителствата притискат банките да им ги вземат. Не знам.... Но това е някаква лудост според мен и без да имам някакви претенции за познания в тази област, смятам, че това няма начин рано или късно да не изгърми зверски.

Коментар

• Аз не съм убеден че ще бъде изобщо възможно да се създаде ИИ. Голяма част от интелекта на човека са реално емоции и интуиция. А това не можеш да го програмираш. Всъщност не съм сигурен дали това че не създават ИИ е софтуерен или хардуерен проблем. Ок ще е възможно да се създаде изключително бързо мислещи компютри, но това реално не решава никакви основни проблеми. Ще го направят да разбира глас, да можеш да общуваш с него. Но това реално ще си останат протсо програми. Ок всеки ще може да се изживява като инженер или програмист, но до там. Не можеш да наблъскаш ИИ никъде става дума за емоция или интуиция.

За борсовата търговия. Ами не мисля че ще има кой знае какво голямо отражение. Те и в момента машините влият на пазара, но това всъщност прави пазара по-лесен. Следват тредна до полуда и надуват пазара много яко. По някие време това което правят няма да дава резултат, тези които разчитат на тези алгоритми ще направят една камара загуби. И след това ще тръгнат следващите. Не можеш да научиш компютър как да прави нещо, което самите хора не могат да правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                          Не ми е интересно да се задявам с толкова глупави хора. Обяснявам бавно - НИКОЙ не може да спре прогреса, той е вграден в инстинкта ни за оцеляване. Ако ще и да е биг брадър, то такъв няма, Путя е само подигравателна закачка, той е просто един клептократ. Но и Сталин, Хитлер и подобни не са можели да го спрат, само забавят за известно време, но само на своята териотория.
                          Инстинкта за оцеляване на едно общество се базира на неговото развитие, интелигентност, образование...
                          И точно поради тази причина, обществото може да направи своите прогнози, разчети и планове, до каква степен трябва да развива даден отрасъл, за да не застраши собственото си съществуване....
                          Просто базата трябва да настигне надстройката..... ( надавам се да си ме разбрал, но ти си умно момче а аз пишех бавно....)

Коментар

Твоят мироглед само до путя и антипутя ли се свежда...

Явно си п...а човек....
                            Не ми е интересно да се задявам с толкова глупави хора. Обяснявам бавно - НИКОЙ не може да спре прогреса, той е вграден в инстинкта ни за оцеляване. Ако ще и да е биг брадър, то такъв няма, Путя е само подигравателна закачка, той е просто един клептократ. Но и Сталин, Хитлер и подобни не са можели да го спрат, само забавят за известно време, но само на своята териотория.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                              Готово бе, Путя издава едно декретче и все в порядке.
                              Твоят мироглед само до путя и антипутя ли се свежда...

Явно си п...а човек....

Коментар

Според мен трябва да се намали темпа на развитието на IT сектора...
                                Все по-близо сме до " Аз Роботът ".....Създават се супер настолни машини и приложения, които са достъпни и разбираеми само за 0.0001 % от населението...
                                В началото сме на машинния полуинтелект...С тези темпове на развитие за 10г ще се създаде машина, която ще ни управлява и определя начина на живот ( от генетичното дърво направо в кастата на живота...) . Няма не искам....
                                Готово бе, Путя издава едно декретче и все в порядке.

Коментар

Working...
                                X