If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За такъв кратък период всичко е възможно. Моя хоризонт е от шест месеца нагоре. Не ми се стои постоянно пред монитора че да ловя супер краткосрочни движения.
ми имам weekly target и така
ина4е лонг терм сам topic like food and bevergaes, water, etc.
За такъв кратък период всичко е възможно. Моя хоризонт е от шест месеца нагоре. Не ми се стои постоянно пред монитора че да ловя супер краткосрочни движения.
Само с едно съм съгласен и то не напълно. Лонг съм на хонг конг поради същата причина.
Германските лихви доста скочиха, не бих разчитал че това ще се запази при КИ в действие. Но ако беше шорт на американските щях да се съглася.
Руските компании са хазарт. Така че предполагам че при тях връщане към средното си действа. Т.е. по-скоро надолу отколкото нагоре.
Петрола не виждам защо да расте.
На петробрас съм къс макар и с дългосрочни опции.
Желязната руда ще ходи още много в киреча - тук най-лошото още не се е случило. Китай все още забавят постепенно инфраструктурните си проекти.
just to add: I am daily- weekly trader
всико го отигравам с опции. :
1 month horizon: бих погледнал Sixt (ста4ките на влаковете в германиа), HeiddelberCement strike 75. Infinion 13 EUR strike, Nordex still a story but high vola
za руснаците zависи. Norilsk е супер компани сас супер дивиден, силна баибак програма, лукоил супер дивиденд.
Long Sberbnak, Norilsk up to 21 USD, Lukoil (Russia). Gazprom (long/short daily)
Long iron ore producers (Rio, Vale, BHP)
Long Chinese banks (Hong Kong vs. Mainland discount!!!)
Long oil related companies
Long Petrobas (short squeez)
For more, allocate 10m USD to my fund
Само с едно съм съгласен и то не напълно. Лонг съм на хонг конг поради същата причина.
Германските лихви доста скочиха, не бих разчитал че това ще се запази при КИ в действие. Но ако беше шорт на американските щях да се съглася.
Руските компании са хазарт. Така че предполагам че при тях връщане към средното си действа. Т.е. по-скоро надолу отколкото нагоре.
Петрола не виждам защо да расте.
На петробрас съм къс макар и с дългосрочни опции.
Желязната руда ще ходи още много в киреча - тук най-лошото още не се е случило. Китай все още забавят постепенно инфраструктурните си проекти.
Епа да, кво са 600млрд долара за страна като Русия.
Имам спомен, че в определен момент търсих Лукойл, но нямаше Московска борса.
То и сега е далавера да пазаруваш в долари.
Коментар