IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Момци, някой купува ли вече USO/USL/BNO и др. подобни или чакате олиото да падне до 40$? Longterm ще върне до 65-70$, ако канадците и шистаците глътнат вода, а те вече гълтат, заради нерентабилността (различна по смисъл за всеки един).Ако прекалено много компании бъдат принудени да замразят/спрат добива и инвестициите може от свръхпроизводство на 1,5-2млн барела/ден да отидем на дефицит. Вие как ги виждате нещата?
    Аз взех UCO днес

    Коментар


    • що не се радвате бе

      Коментар


      • а това лошо казиното пусна новинка за обръщане

        Bill Gross Says the Good Times Are Over

        Коментар


        • дали ще стигнем 17 358, моето любимо бинго число

          баси 17358 се пада точно на тренлинииката . Уникален съм

          зехтина добре добре
          Last edited by the architect; 06.01.2015, 18:30.

          Коментар


          • Ръъъъст

            Коментар


            • а днес дау на нива от 17 100 ще го бъде ли

              Коментар


              • Поради тази причина пък - че бягството от местна валута през депозити има толкова катастрофални последици първото нещо коетовсяка централна банка прави за защита е вдигане на лихвата. Ако чуждите пазари са отворени за местни фирми това обикновено помага, или поне помага достатъчно че да не се предизвиква банкова паника. ако обаче чуждите пазари са затворени то натиска от другия канал - на нормалните търговски отношения ще продължи да обезценява бързо местната валута. което пък ще доведе пак до паника.

                Аз за това съм толкова категоричен че русия ще фалира. ако се запази настоящето напрежение между запада и русия това е на 100% сигурно. Единствения въпрос е кога.

                Коментар


                • тези проблеми с рублата обаче са малкия проблем. Във всяка държава има два типа пари - богатство и доходи. В държавите със стабилни валути хората си държат богатството в местна валута. В държавите с обезценяваща се валута обаче в даден момент се започна доларизация. Т.е. наличната чужда валута почва да се търгува не само за плащане на разходи и дългове, но и с цел съхранение на богатсвото. За разлика от България обаче където така и така половината спестявания са в чужда валута - ако не и повечето, то в Русия населението масово държи спестяванията си в рубли.

                  това прави възможна валутна паника и масово обръщане на богатството от рубли в чужда валута. А богатсвото е винаги много по-значимо от нормалните външно търговски сделки. Когато се започне масов такъв процес ефектите стават страшни. Много вероятни са банкови паники, масови фалити на банки, и хипер инфлация.

                  тъй като пък за да се задоволи търсенето на рубли, които ще се теглят от банките се налага да се печатат нови рубли. Парите в обръщение са три типа- наличните хартиени пари, разплащателните сметки и депозитите. В момента в който почне банкова паника това води до обръщане на депозити в налични пари. Но реално срещу депозити няма налични пари. Поради тази причина централната банка се налага да печата пари за да могат банките дза ги взимат от нея и да ги дават на хората които си искат парите. А това свръх печатане на пари води до хипер инфлация.

                  Ако започне масово бягство от рублеви депози с други думи и масово теглене на пари от банките Руската централна банка има два избора. Или да не снабди банките с ликвидност в рубли - и те да фалират, което да срине цялата икономика. Или да ги снабди с ликвидност и да причини хипер инфлация. което да срине цялата икономика.

                  Поради тази причина и ако в населението се вкоренят очаквания че местната валута ще се срива изхода е само един. Срив на икономиката.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                    1. Е как никога , тези пресни трилиони долари не оказват ли влияние?
                    2. Не се ли мъчи и ЕЦБ в същата насока?
                    3. Как така "ще купи всяко евро", като ЕЗоната е е несравнимо по-могъща от тях?
                    4. Да де, но Русия е огромна страна и може да поиска да купува франкове. Кой ще насмогне според теб - Русия да продава резерви и да купува франкове или Швейцария да печата? Давид срещу Гулиат.... Не съм русофил, същото се отнася за САЩ, Япония и т.н.
                    Ами оказват влияние - то за това и никой не им оспорва курса, защото ако обърне 100 трилиона евро, Швейцария ще има почти 100 трилиона евро, а той ще има 120 трилиона франка които ще се обезценят тотално за нула време. курса е ограничен само към поскъпване, не и към поевтиняване.

                    Мъчи се - не гледаш ли курса евро долар Ама те обезценяват еврото само с приказки, така че както върви в една посока така и може да тръгне в обратната.

                    Ще купи всяко евро, което им предложат, защото може да напечата неограничено количество франкове. То никой не им предлага чак толкова поради точка 1.

                    Ако Русия предложи евро ще купи франкове колкото може. Ако Русия предложи рубли, то това ще обезцени рублата към франка. Резервите на Русия не са в рубли - защото рублата никой не я признава за резервна валута. Т.е. валута в котяо централните банки си държат резервите. резервите на русия са в долари и евро, които тя не може да печата и реално са ограничени.

                    държави чиято валута е призната от света за резервна валута имат комфорта да си финансират задълженията в своя валута. За това например дълга на САЩ, Швейцария, Англия или на Япония не е проблем. Те буквално могат и го правят да си издават дълг, с който да си финансират бюджета като в същото време си печатат местна валута с която да купуват този дълг. Тя Швейцария няма дълг де, но това е друг въпрос. Ограничението на това печатане е че могат да го правят до там до където не застрашават статута на резеврна валута на валутата си.

                    Рублата не е резеврна валута както казах. Поради тази причина русия трябва да купува резервни валути за да си плаща дълговете. Както държавните - които в същност са малки, но и фирмените - които далеч не са толкова малки. А в момента никой не иска да дава назаем долари на руските фирми - но не и на руската държава - такава санкция още не са наложили, но могат да го направят. По този начин тъй каторуските фирми не могат да се финансират навън с долари те трябва да ги купуват в Русия. Което пък води до обезценка на рублата.

                    Тази обезценка щеше да бъде по смекчена ако приходите във валута на руските фирми бяха достатъчни за да покриват задълженията на руските фирми в чужда валута. Но износа на Русия на нефт и газ е към 100 милиарда долара на година - и това при високите цени на петрола. Но от Русия на година бягат по 120 милиарда долара и в същото време имат да връщат по още 100 милиарда долара дълг в чужда валута. Разликата в момента се поема от руската централна банка - от нейните резерви.

                    но петрола падна на половина. Това сваля и приходите на руските фирми в долари наполовина. което означава че разликата се вдига още 50 милиарда на година. И рублата веднага се срива защото занчава че търсенето на долари от руските фирми ще се качи, а предлагането на долари в Русия постоянно се свива - както казах резервите са ограничени. Те са най-грубо към 350 милиарда, но не могат да ги използват всичките. Трябва задължително да има едни 150-200 милиарда да покриват друг внос.

                    По този начин реалните резерви на руската централна банка непокриват и половин година изтичане на капитали както пряко, така и през плащане на дългове. И това го знаят както руските фирми, така и руските банки така и голяма част от спекулантите. И когато знаеш че някакъв ресурс ще е наличен само следващите 6 месеца - максимум година ако стане някакво чудо това което правиш ако ти трябва е да плащаш все по-скъпо и по-скъпо за него.

                    Т.е. рублата е обречена на спад. руската централна банка може дазабавя този процес. може да причинява волатилност и така да се опитва да плаши спекуланти. но процеса е необратим докато цената напетрола не почне да се вдига или докато не паднат санкциите. И двете неща в момента изглеждат малко вероятни.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      1. САЩ никога не интервенира на валутния пазар.
                      2. С еврозоната историята на еврото е по-кратка но и там нещата стоят по същия начин.
                      3. Швейцария не иска да си обезценява франка, но действа по същия начин. Тя не работи за оскъпяването на франка, просто казва че ако франка достигне 1,20 тя ще купи всяко евро което някой и предложи срещу новонапечатани пари.
                      4. Русия от друга страна се бори да спре обезценка на рублата. Това е много по трудно защото тя няма право да печата долари. А това че може да печата рубли никак не и помага. Те хората там искат долари.
                      1. Е как никога , тези пресни трилиони долари не оказват ли влияние?
                      2. Не се ли мъчи и ЕЦБ в същата насока?
                      3. Как така "ще купи всяко евро", като ЕЗоната е е несравнимо по-могъща от тях? На всеки "нов франк" от Швейцария, ЕЦБ може да напечата 300 примерно...
                      4. Да де, но Русия е огромна страна и може да поиска да купува франкове, а не долари. Кой ще насмогне според теб - Русия да продава резерви и да купува франкове или Швейцария да печата? Давид срещу Гулиат.... Не съм русофил, същото се отнася за САЩ, Япония и т.н.
                      Last edited by 15%; 06.01.2015, 02:22.
                      Пътека се прави камък по камък!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Равния, малко извън темата, но наистина ми е любопитно мнението ти относно стар мой въпрос:

                        Не търгувам форекс, но един въпрос ме мъчи и ще съм благодарен, ако някой може да помогне: Как така държави като САЩ, Япония, Русия и др. все се борят за валутата си и не успяват никога напълно, а малка страна като Швейцария успя с 1 изречение? Казаха /преди не помня колко време/, че Еврото ще е 1,20 франка и цял свят капитулира. Никой не смее и не прави опити /или поне така изглежда / да го бутне този курс . Как обяснявате този за мен феномен?
                        САЩ никога не интервенира на валутния пазар. Така че е трудно да се каже че се борят за валутата си. С еврозоната историята на еврото е по-кратка но и там нещата стоят по същия начин. Япония интервенираше преди за да си обезценява йената, А сега действа като САЩ - печата пари и срещу тях купуваш новоиздаден или стар твой дълг. Швейцария не иска да си обезценява франка, но действа по същия начин. Тя не работи за оскъпяването на франка, просто казва че ако франка достигне 1,20 тя ще купи всяко евро което някой и предложи срещу новонапечатани пари.

                        Русия от друга страна се бори да спре обезценка на рублата. Това е много по трудно защото тя няма право да печата долари. А това че може да печата рубли никак не и помага. Те хората там искат долари.

                        А на швейцария не можеш да го бутнеш курса - т.е. да оскъпиш франка. ШЦБ просто ще натисне няколко бутона ще измисли, напълно без разходи и усилия ако трябва и 100 трилиона нови франка и ще ги продаде на някой.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Я върне, я не върне. Не се влиза в нищо преди нещата да почват да стават по-добре. За какъв да се набива някой някаде където нещата още се влошават.
                          Равния, малко извън темата, но наистина ми е любопитно мнението ти относно стар мой въпрос:

                          Не търгувам форекс, но един въпрос ме мъчи и ще съм благодарен, ако някой може да помогне: Как така държави като САЩ, Япония, Русия и др. все се борят за валутата си и не успяват никога напълно, а малка страна като Швейцария успя с 1 изречение? Казаха /преди не помня колко време/, че Еврото ще е 1,20 франка и цял свят капитулира. Никой не смее и не прави опити /или поне така изглежда / да го бутне този курс . Как обяснявате този за мен феномен?
                          Пътека се прави камък по камък!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Момци, някой купува ли вече USO/USL/BNO и др. подобни или чакате олиото да падне до 40$? Longterm ще върне до 65-70$, ако канадците и шистаците глътнат вода, а те вече гълтат, заради нерентабилността (различна по смисъл за всеки един).Ако прекалено много компании бъдат принудени да замразят/спрат добива и инвестициите може от свръхпроизводство на 1,5-2млн барела/ден да отидем на дефицит. Вие как ги виждате нещата?
                            Я върне, я не върне. Не се влиза в нищо преди нещата да почват да стават по-добре. За какъв да се набива някой някаде където нещата още се влошават.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                              Ако не получат маджин кол би следвало да станат равни на нула, което борсата няма да го позволи защото има минимална цена от $0.01 например.
                              Но има и друга подробнoст - цената на акцията се поддържа близо до активите на фонда от големи играчи които търгуват с блокове от 50000 акции. Те сигурно биха се отказали да предоставят ликвидност и тогава превес ще имат дребни инвеститори, които може и да не са разбрали, че фонда е фалирал и да продължават да си играят на монополи с него.
                              Имам няколко въпроса:
                              1. Как този ЕТФ е оцелял от 11.2008 г. без да фалира?
                              2. С колко % петролът е надолу от тогава?
                              3. Защо заклеймяваш инвестиралите в него като "играчи на монополи" ?
                              4. Дали пък не се правят сплитове?

                              П.П. Предното мнение го изтрих предвид часа и невъзможността си, за да бъда по-градивен
                              Last edited by 15%; 06.01.2015, 01:54.
                              Пътека се прави камък по камък!

                              Коментар


                              • Момци, някой купува ли вече USO/USL/BNO и др. подобни или чакате олиото да падне до 40$? Longterm ще върне до 65-70$, ако канадците и шистаците глътнат вода, а те вече гълтат, заради нерентабилността (различна по смисъл за всеки един).Ако прекалено много компании бъдат принудени да замразят/спрат добива и инвестициите може от свръхпроизводство на 1,5-2млн барела/ден да отидем на дефицит. Вие как ги виждате нещата?

                                Коментар

                                Working...
                                X