IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нямате прдстава

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Тоя дето ги изкара тези работи май нещо им имаше зъб. те и другите са същите иначе - естествено че ще гледат да вземат достатъчно такси с минимум работа и така че клиента да е доволен горе долу.
    Нямате представа какви кинти правят тези момчета.

Особенно сега в тази ситуация . Например германските облигации.... нямате представа... или еврото и японската йена.

Само два момента в които ми казаха какво правят с еврото ми донесоха повече пари от колкото съм им дал. Дори да ми загубят всичките няма да ми е жал.

Прави сте че не им пука особенно и ги интересува таксата и екшъна....но те притежават такава сила че могат да направят каквото си искат в даден момент освен ако предполагам някой друг голям не играе срещу тях не знам,..,,не че им знам игрите но от време на време разбирам нещо.

Казвам ви, до това което съм се докосвол...не казвам знам а докосвал...мога да ви уверя че играта е мнгоо яка.

Коментар

• ....

Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
      Абе верно ли е, че при тях имейлите започвали с
      "Dear Muppet, " продължавали с кратък коментар в стил "boy that was one shitty deal we sold you"
      И накраяя завършвали с искреното:
      "Thank you for your fees"
      )))

Почти не получавам мейли. Аз частен клиент на Голдман и имам високо рисков акаунт какаъвто исках. Избрах си конкретен трейдър който ми управлява парите. Освен акции и облигации те търгуват и инструменти които не са достъпни за нас. . Таксата за управление е 2 %.
      Честно казано парите които сам им дал да ми управляват са малка част от тези които управлявам аз и най ползеното за мен ми е че мога да си говоря с някой от време на време от кухнята на нещата. Към момернта ми е било доста полезно финансово. Още не е минала година от както съм им клиент = ще видим какво ще направят...засега са добре нещата. Аз нямам право да им се бъркам или те да ме уведомяват какво купуват или продават. Но мога да следя какъв портфейл има трейдъра който управлява моите и на още n на брой негови клиенти. Това за мен е информация която дори да загубят част от парите ми на мен мие полезна.

Коментар

• ....

И тяхната цел, както може би и твоята цел е на всяко тримесечие ти да си на плюс. те си прибират таксата - ти си прибираш печалбите. Така обаче тяхната мотивация се превръща минимум волатилност на тримесечна основа, което обаче означава че по-скоро ще са готови да жертват печалби, отколкото да рискуват волатилност. Ако тове и твоято цел си е ок.

Мен обаче волатилност както казах не ме плаши. Предпочитам да не пропускам печалби, а не да се предпазвам за някаква евентуална волатилност. защото също така съм убеден че не предвиждат мечи пазари. най-много някоя корекция 10-15%. А то на 10% корекция аз ако излеза 10% преди върха и влеза 10% след дъното - че да избягам волатилност и ще съм загубил 10% доходност. това ако го повторя 3 пъти за 10 години и по-добре да не се заминавам с акции. дългосрочната ми доходност ще е горе долу като да стоя в облигации.
        Ако знаеш къде е върха и къде е дъното.....

На всички целта е да правят пари.
        Но за да парвиш наистина пари е най важно да не губиш пари.

Аз искам да не губя пари , да купувам евтино и да продавам скъпо. И към това се придържам. Не ме притеснява че няма да спечеля в определен период от време.

Към момента години наред моята проста стратегия за мен си работи и аз съм доволен до толкова че не ми е интересен собствения ми друг бизнес от който също печеля.

Голдман преди сравнително скоро време ги наех само с една цел не толкова ме интересуваше колко пари ще ми направят колкото какъв портфейл и защо ще ми направят. Към мокмента имам 14.8 % доходност от работата им. Беше по едно време около 17 % от началото на годината. Доста по зле е от моята реализирана печалба от началото на годината от около 37 % .

Аз не търгувам всеки ден...не ме интересува техническия анализ...и моите пари са дълги.

Воалитността при сравнително ясен пазар е супер. Но да не бъркаме воалитността със сериозна корекция и както за незнам си кой път казвам притеснява ме към момента не корекцията а резултатите от нея защото както си стоите спокойни може да стане нещо доста сериозно и дали съм глупав или не не знам аз не искам да съм част от това.

Не съм алчен и мога да си стоя почти нищо да не правя и 1 година дори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
          Ти се шегуваш, това са приказки за лека нощ. Просто така нареченият scapegoat. Между другото нали знаеш за кво е арестуван?? Укриване на данъци
          Не го ли арестуваха за манипулиране на пазара с оферти. Макар че и на мен не ми бе ясно как ще го осъдят за това че е слагал оферти. Изглеждаше супер безумно обвинение.

Коментар

Те тези алгоритми сега са назад с материала. Това което идва след 5-10 години... ще бъде гейм оувър. Роботите ще управляват света, чрез капиталовите пазари. Човешкият мозък може да съществува само в 3 измерения физически, и еволюирал с много различни цели. При алгосите това, което се задава е n-измерна система конкретно създаде само и единствено за трейдинг...
            дву мерно, три мерно н мерно. Няма значение. Никоя машина няма да може да предсказва бъдещето. За супер бърз трейдинг ще стават все по-добри, ама за нищо повече.
            Ако всичките машини вземат да мислят еднакво - което няма как да не се получи защото всеки ще си оценява неговата според някакъв бенчмарк. та като вземат да мислят еднакво и ще почнат да надуват балони и да предизвикват сривове - точно това което очаквам. И човек просто може да се носи по тренда им. Това което винаги е ставало. А ако не мислят еднакво - е то тогава все едно че не са машини.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Аз направо се чудя за какво го арестуват този човек. ми пуснали машини срещу него и той пуснал машина срещу тях. Ама той играл нечестно пък другите били честни. Кво му е честното да си движиш цената според това което само някоя друга машина може да прави. Силно се надявам да го оправдаят и "Играта на машините" да стане честна игра. Тогава такива безумни движения ще има че за ден човек ще може да си оправя живота Или да се разори де
              Ти се шегуваш, това са приказки за лека нощ. Просто така нареченият scapegoat. Между другото нали знаеш за кво е арестуван?? Укриване на данъци
              Custodite sortem vestram

Коментар

Е те това доста си го намаляват и заради всякакви други изисквания и регулации. Но не съм убеден че машините ще свършат много добра работа. Ей го онзи индиец ли пакистанец ли дето търгува от дивана на майка си и прецака машините. Те този са го хванали - имал лош късмет да манипулира машините при флаш краш. Ама ей такива ще се пръкнат много. Аз за какво не се бутам в дей трейдинг или краткосрочни спекули. Ама като видя че са подхванали някой тренд идиотските алгоритми що да не се пусна по-него
                Те тези алгоритми сега са назад с материала. Това което идва след 5-10 години... ще бъде гейм оувър. Роботите ще управляват света, чрез капиталовите пазари. Човешкият мозък може да съществува само в 3 измерения физически, и еволюирал с много различни цели. При алгосите това, което се задава е n-измерна виртуална система конкретно създадена само и единствено за трейдинг...
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Аз направо се чудя за какво го арестуват този човек. ми пуснали машини срещу него и той пуснал машина срещу тях. Ама той играл нечестно пък другите били честни. Кво му е честното да си движиш цената според това което само някоя друга машина може да прави. Силно се надявам да го оправдаят и "Играта на машините" да стане честна игра. Тогава такива безумни движения ще има че за ден човек ще може да си оправя живота Или да се разори де

Коментар

Между другото, много от тарикатите скоро ще трябва да си търсят нова работа, защото алгосите ще им изглозгат кокалите. Да си чувал за човек дилър на екуити на развитите пазари? Вече няма такова животно.... скоро FICC.....
                    Е те това доста си го намаляват и заради всякакви други изисквания и регулации. Но не съм убеден че машините ще свършат много добра работа. Ей го онзи индиец ли пакистанец ли дето търгува от дивана на майка си и прецака машините. Те този са го хванали - имал лош късмет да манипулира машините при флаш краш. Ама ей такива ще се пръкнат много. Аз за какво не се бутам в дей трейдинг или краткосрочни спекули. Ама като видя че са подхванали някой тренд идиотските алгоритми що да не се пусна по-него

Коментар

• Между другото, много от тарикатите скоро ще трябва да си търсят нова работа, защото алгосите ще им изглозгат кокалите. Да си чувал за човек дилър на екуити на развитите пазари? Вече няма такова животно.... скоро FICC.....
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• голямата истина за живота

Еми по-добре хората да си плащат таксите и да не си губят парите от това да решат че сами могат по-добре и да профукат за няколко месеца това което са събирали години или дори поколения.
                        Не случайно е казано, че докат има балъци, ще има и тарикати. Няма съвпадение, пирамидата е непреходен символ...
                        Custodite sortem vestram

Коментар

На мен точно няма кой и да ми каже нещо, което да ме изненада. Всичките номера съм ги виждал...
                          Еми по-добре хората да си плащат таксите и да не си губят парите от това да решат че сами могат по-добре и да профукат за няколко месеца това което са събирали години или дори поколения.

Коментар

Тоя дето ги изкара тези работи май нещо им имаше зъб. те и другите са същите иначе - естествено че ще гледат да вземат достатъчно такси с минимум работа и така че клиента да е доволен горе долу.
                            На мен точно няма кой и да ми каже нещо, което да ме изненада. Всичките номера съм ги виждал...
                            Custodite sortem vestram

Коментар

"Dear Muppet, " продължавали с кратък коментар в стил "boy that was one shitty deal we sold you"

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Управляват част от парите ми.
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X