If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не мога да разбера движенията на еврото. В нормална ситуация би трябвало да е паднало много. Но някой го вдига постоянно. Хич не ми харесва тази работа.
Не мога да разбера движенията на еврото. В нормална ситуация би трябвало да е паднало много. Но някой го вдига постоянно. Хич не ми харесва тази работа.
ако има страх и има растеж - купувай
има страх няма растеж - стой настрани
Няма страх има растеж - чакай страх и купувай
Няма страх и няма растеж - продавай.
Остава само да разбереш правилно кога е страха и разстежа и всичко е ок.
Всичко ще расте. В близките няколко години америка ще пада...за европа нищо още не се знае със сигурност но австралия ще расте...както и япония след известно време. Китай - страшно надолу.
Това ще ми е стратегията тази година но все още не съм заел позиции с изключение на къси на щатите.
Стратегията ми ще е:
Къс на Америка
Дълъг на Австралия и Япония
Къс на Китай
Европа - ще реша след Гърция
За Бразилия ?
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Защо Австралия? Те не разчитат ли основно на суровини, а пазара им е доста мечи напоследък. Какво друго имат което да расте сега?
Всичко ще расте. В близките няколко години америка ще пада...за европа нищо още не се знае със сигурност но австралия ще расте...както и япония след известно време. Китай - страшно надолу.
Това ще ми е стратегията тази година но все още не съм заел позиции с изключение на къси на щатите.
Стратегията ми ще е:
Къс на Америка
Дълъг на Австралия и Япония
Къс на Китай
Европа - ще реша след Гърция
ема фирми като Норилск, Gazprom и Новатек са слоабо zависими от раzвитиата в самата Русиа. Финансират се в рубли, SGA в рубли, most of the cost items в рубли и имат sovereign financial support as big tax payers.
инкоме в долари при никел дефицит и подобрваст се оил
Ресурсни компании, една от тях квази държавна в държава чиято икономика потъва - не мерси
Бях чел някъде че дългосрочната зависимост между RTS и петрола е 1/16. В момента е точно там. RTS става скъп над 20 и евтин около 10. Или с други думи трябват 40% спад че да влеза в Русия чисто спекулативно - поради огромно количество страх.
Няма растеж. Ако не им падаше икономиката щях да съм там.
ема фирми като Норилск, Gazprom и Новатек са слоабо zависими от раzвитиата в самата Русиа. Финансират се в рубли, SGA в рубли, most of the cost items в рубли и имат sovereign financial support as big tax payers.
инкоме в долари при никел дефицит и подобрваст се оил
сто не си в русиа тогава, един от наи добрите паzари таzи година?
Novatek (LNG is marketed years ahead), Lukoil etc?
както каzах 500 милиарда беz иzтеглени последните три месеца, и дфаултите се ка4ват. достата4но е един да повле4е. тоzи пат нема да са страни, а компании.
паzар не раzли4ава в страни, а саzдава crisis of confidence kоита обхваста вси4ко.
добар пример e Noble Group
Аз гледам нещата по по-прост начин,
Аз всъщност харесвам ЕМ, но без ресурсните компании. Оценките там са евтини, дивидентите добри, и пак като се махне Русия и Бразилия които страдат заради ресурсите останалите всъщност растят доста добре като икономики. Има някакъв страх в момента че вдигането на лихвите може да предизвика нещо като азиатската криза, но това ми изглежда доста слабо вероятно. В ЕМ няма горещи пари от пет години поне, а без горещи пари няма как да горещите пари да изчезнат.
както каzах 500 милиарда беz иzтеглени последните три месеца, и дфаултите се ка4ват. достата4но е един да повле4е. тоzи пат нема да са страни, а компании.
паzар не раzли4ава в страни, а саzдава crisis of confidence kоита обхваста вси4ко.
Аз всъщност харесвам ЕМ, но без ресурсните компании. Оценките там са евтини, дивидентите добри, и пак като се махне Русия и Бразилия които страдат заради ресурсите останалите всъщност растят доста добре като икономики. Има някакъв страх в момента че вдигането на лихвите може да предизвика нещо като азиатската криза, но това ми изглежда доста слабо вероятно. В ЕМ няма горещи пари от пет години поне, а без горещи пари няма как да горещите пари да изчезнат.
Коментар