IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• От големите май-само фармата дълбае дъното. Ама или не ми харесват, или не ги разбирам кой хап какво. За BMY ми пищя алармата днес на 48,48. Преди време се каних да купувам на 55, сега обаче нещо не ми се види нарисувано. Все някога ще трябва да се спре с тази вакханалия на Бялата мафия. При ограничен ресурс, може да спре златният дъжд.

Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Твоето отигравания за дълъг ДРОН
    и къси ШЕЛИ и NVIDIA

никой не може да ги бие ти си направо в друга галактика никой като тебе не може да даде 7 поредни грешни прогнози
    Ти па, на наследника на Злобара Де Мон и Мунчо Идиота тръгнал да се обяснява. По добре викай в кладенец.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Ще се сетиш.Ама той асенчо не е от най-успешните инвеститори така,че не му обръщай внимание
      Между другото кръгла нула-6000 ги харесва такива шитни с по -60% за два месеца и после поредния фалит
      Останалите ти предложения също са с много въпросителни,но все пак са доста по-добри,особедно GYC
      Твоето отигравания за дълъг ДРОН
      и къси ШЕЛИ и NVIDIA

никой не може да ги бие ти си направо в друга галактика никой като тебе не може да даде 7 поредни грешни прогнози

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Ще се сетиш.Ама той асенчо не е от най-успешните инвеститори така,че не му обръщай внимание
        Между другото кръгла нула-6000 ги харесва такива шитни с по -60% за два месеца и после поредния фалит
        Останалите ти предложения също са с много въпросителни,но все пак са доста по-добри,особедно GYC
        Спомняш ли си UBER и PLTR как бяха на съпротива? Е, пробиха я, защото в тези графики обемът е важен. Сега ги чакам да коригират до 21МА за да добавя още.
        Поздравления за аржентинците, който ги е хванал браво за търпението. Аз мисля да се съсредоточа върху AI , технологиите и урана. Имам още CRWD, COIN, NVDA, от днес и ARM. От европейските GYC и UCG. Уранът го движа чрез CCJ. Най-много ми е PLTR 16.5%, но мисля да го докарам до 25-30% като върне малко. А и въртя CVNA спекулативно, много хубаво се гъне с VCP pattern, надявам се късите да изгърмят.
        Да си пожелаем бул маркета да продължи цялата 2024.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
          Погледнах набързо MAERSK и според мен е "престъпление" да се купува нещо, което при този бул рън е спаднало със 17% само преди няколко сесии. Няма НИКАКВИ признаци за формиране на дъно - като големи обеми например, които да показват ,че фондовете купуват.
          Last edited by petrg5s; 20.11.2023, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
            Свръх печалбите които генерираха след Ковида вече ги няма и дано добре да си си направил сметката защото цената в момента е по висока от пред ковидното равнище, а Европа тепърва ще изпада в рецесия
            Сега пък и отчети ли взе да "разбираш"?
            2 акаунта фалира което говори достатъчно за "експертизата" ти.А Германия отдавана е в рецесия

Коментар

Терзо погледни какво съм ти написал преди 1 годиниа за въглищата - конкретно ставаше въпрос за TGA
              Много добре ти помним глупостите ,но ти дали ги помниш е въпроса

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Еее...тия що не ги каза по-рано, те днеска литнали. Ся де да ги гоним.
                Не са тази година купувани. Излизат в търсачката четирибуквените. Ypf не мога да намеря дали съм го писал, но мисля че беше покрай Екопетрол-а.

Изобщо, с изключение на чилийската бира, от Латам са диви печалбите. Да занулят сега, пак ще съм на плюс. Ccu ми е 12.30 входът.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  Пфу, нали имам LOMA и CRESY та рекох да се правя на инвеститор, да диверсифицирам, да сложа на Екопетрол, а не на YPF. CRESY-то заложено да излети на 12,5 декември месец. Вход 4.79.
                  Еее...тия що не ги каза по-рано, те днеска литнали. Ся де да ги гоним.

Коментар

• Пфу, нали имам LOMA и CRESY та рекох да се правя на инвеститор, да диверсифицирам, да сложа на Екопетрол, а не на YPF. CRESY-то заложено да излети на 12,5 декември месец. Вход 4.79.

Коментар

• Петков, изхождаш от идеята, че една рецесия води до номинален спад на цени. Дори съвременната история на България ти демострира, че това изобщо, ама изобщо не е гарантирано. Отдавна сме в рецесия, но на много места БВП се качва - уж парадокс.

Естествено отделните сектори са различно засегнати. За луксовете и алкохола вече говорихме. Затова пак повтарям, че хазартът с държане на широки индекси е дебилизъм. Това означава сляпо да разчиташ на пенсионните планове на западняците.

Няма да се спирам пак на секторите, за които пиша от години. Няма и въглищен ETF. Обаче да се спори, че кюмюрът е сред успешните игри за последната година е фарс някакъв. Все едно да тръгна да обяснявам, че който е взел Фейс шитнята на 90 долара е сгрешил.

От тези, които следя, в момента най-нарисуван е офшорният добив. Rig Val borr do

Btu чака катализатор, който няма как да избяга. Златарите са подценени, но и там е на по-несигурно изчакване. За урана не съм сигурен. Няма да продавам обаче. Global Atomic изклюваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        [ATTACH=CONFIG]n4130545[/ATTACH]

И това за "нормалните нива" не е вярно. Не можеш след близо 100% инфлация за периода да искаш пак по 2 хил. Просто ще изпофалират, ще скрапират и за късметлиите с по-добър баланс ще изгрее ярко слънце.

Същата работа и с миньорите. Златото е на връх, ама разходите са маматаситрака.

... а и продължавам да обяснявам, че въглищата са настоящето и бъдещето. Освен това миньорите ВЕЧЕ донесоха и ще носят още много добри пари. BTU остава без пари.
                        Терзо погледни какво съм ти написал преди 1 годиниа за въглищата - конкретно ставаше въпрос за TGA

на 28-ми Октомври са били 13,65 долара, а днес са 6,60 паднали са на половина точно както съм ти го написал въглищата угаснаха

Както угаснаха и контейнерите за които преди това се беше наточил

И за твоя инфомация със все всичката инфлация за която говориш в момента превоза е по евтин от преди ковида па кое нормално кое не незнам

Коментар

• Оставам с впечатление, че сега масово се налита на fixed income инструменти. Залозите са, че април-май догодина ФЕД ще започне да намалява лихвите, ама тогава ще е вече късно за покупка, бондове и трежърита ще са скъпи вече. Кипърският ми брокер ми изпратил мейл, че заради големият интерес пускат CFD върху някакъв fixed income ETF, можеш да си само дълъг и с положителен суап (лихва) всеки ден. Аз си имам малко HYG, това е върху бондовете на mid-cap компании и има повечко движения, те са най-чувствителни на новини. Няма да пазарувам повече и съм готов бързо да бягам, щото ми се струва че е рано да се слага тигана. Много вероятно ми се вижда догодина инфлацията пак да се ускори и ФЕД да трябва да продължи с повишенията. Тогава акциите също ще се сурнат, ще има много измамени камилчета дето са повярвали в "кратката рецесийка".
                          Важното е да се следи какво се случва и да се реагира бързо, друго решение не виждам.

Коментар

Още преди година като почнаха да падат цените на превозите му казах на Терзо да бяха от летящите гемии на него не му се верваше
                            Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-11-18 230329.jpg
Views:	1
Size:	34.8 КБ
ID:	4130545

И това за "нормалните нива" не е вярно. Не можеш след близо 100% инфлация за периода да искаш пак по 2 хил. Просто ще изпофалират, ще скрапират и за късметлиите с по-добър баланс ще изгрее ярко слънце.

Същата работа и с миньорите. Златото е на връх, ама разходите са маматаситрака.

... а и продължавам да обяснявам, че въглищата са настоящето и бъдещето. Освен това миньорите ВЕЧЕ донесоха и ще носят още много добри пари. BTU остава без пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Гемията
                              е потънала на 60 процента от върха. Докато индексите са доста близо да олтайм хай.
                              За да се държи така акцията има причина.А не говорим за акция свързана със сурвинният цикъл където нещата могат също да седят различно.

При дъна на индексите се купуват тези които най - много отскачат и тези които не правят нови дъна докато индексите правят.

А не се прави обратното
                              .
                              Акцията вероятно ще потегли на горе но въпроса е кога и от каква цена и при корекциите на индексите дали няма пак да прави нови дъна.
                              Гемията въобще не е потънала просто заради увеличените доставки след Ковида гемията се движеше над водата

Сега просто се връща към нормалното си състояние и цените се връщат към нивата от преди ковида

За тези дето са нямали поглед върху транспорта да поясня един контейнер от Китай до София от средна цена 2000 долара стигна цена 14 000 - Сега цената пак е близка до 2000 долара и е нормално и Маерск да се върне на нивата от преди ковида

А който иска нека да чака пак да стане 14000 долара транспорта на един контейнер

Още преди година като почнаха да падат цените на превозите му казах на Терзо да бяха от летящите гемии на него не му се верваше
                              Last edited by 6000; 18.11.2023, 22:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                                Погледнах набързо MAERSK и според мен е "престъпление" да се купува нещо, което при този бул рън е спаднало със 17% само преди няколко сесии. Няма НИКАКВИ признаци за формиране на дъно - като големи обеми например, които да показват ,че фондовете купуват. Значи ако се търси нещо пребито, по-добре да се насочите към Biotech /XBI/. Други дъноподобни, но вече с ясни признаци за растеж са CVNA, GYC... и много други. Имам от споменатите, не е препоръка за покупко-продажби.
                                Колкото до ралито очаквам да продължи до януари. Яростно и бясно се купува. И всъщност възможно е цялата 2024 да е така, защото мечия пазар продължи ТВЪРДЕ много време.
                                Гемията
                                е потънала на 60 процента от върха. Докато индексите са доста близо да олтайм хай.
                                За да се държи така акцията има причина.А не говорим за акция свързана със сурвинният цикъл където нещата могат също да седят различно.

При дъна на индексите се купуват тези които най - много отскачат и тези които не правят нови дъна докато индексите правят.

А не се прави обратното
                                .
                                Акцията вероятно ще потегли на горе но въпроса е кога и от каква цена и при корекциите на индексите дали няма пак да прави нови дъна.
                                Last edited by Майстора233; 18.11.2023, 21:20.

Коментар

Working...
                                X