If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ърм - още малко върнал шанхаецът, след като аз написах - но това не опровергава (засега) моята прогноза - пропадането срещна храбра съпротива. Дори и да слезе още - няма да е драстическо и няма да е задълго.
Ърм - още малко върнал шанхаецът, след като аз написах - но това не опровергава (засега) моята прогноза - пропадането срещна храбра съпротива. Дори и да слезе още - няма да е драстическо и няма да е задълго.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
само две неща са необясними и правят хаотическото, необяснимото, интересното, магията на пазарите
Тези пазари останаха в миналото, императоров. От 2008 г. насам световни финансови пазари няма. Има административно-командна система. Магията или по-точно мъглата е само в главата ти. Бягай от тези "пазари" докато е време!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Вчера разпродажбите в САЩ бяха заради очакваното вдигане на лихвите. Най-засегнатите компании бяха тези чиито оценки са най-чувствителни към вдигане на лихвите.
Днес между другото фючърсите в САЩ са също нагоре. Насдак е вече 4082 при дъно от 3959. просто си направиха двойно дъно и оформиха фигура за обръщане на тренда.
Не бикове, а овци.
Идат като овци, бегат като овци. Що е то? - Овци.
За да е оправдан подобен спих, то трябва ФЕД да измисли лихви като на КТБ, бог да я прости.
Да - нормално двойно дънце.
Днес един момък-клиент ще си внесе допълнително парички - ще го подуча да заложи на Азия. Частично, то се знае: не повече от 18%.
Хи-хи-хи: за моментът китайските хора подкрепят моето анализ от грозната графика по-долу, която снощи по нощите рисувах: спихът срещна силно дъно на 3000 и след като временно го проби, сега започва могъщ обрат.
Вчера разпродажбите в САЩ бяха заради очакваното вдигане на лихвите. Най-засегнатите компании бяха тези чиито оценки са най-чувствителни към вдигане на лихвите.
Днес между другото фючърсите в САЩ са също нагоре. Насдак е вече 4082 при дъно от 3959. просто си направиха двойно дъно и оформиха фигура за обръщане на тренда.
Хи-хи-хи: за моментът китайските хора подкрепят моето анализ от грозната графика по-долу, която снощи по нощите рисувах: спихът срещна силно дъно на 3000 и след като временно го проби, сега започва могъщ обрат.
Всичко е според както го разказваш, но човекът може да осмисли и анализира всички съществени връзки - само две неща са необясними и правят хаотическото, необяснимото, интересното, магията на пазарите - и те са неконтролируемата заещина и неограничената лакомия.
Иначе е ясно - падането на цената на горивцето е удар върху тия, дето го добиват, но повишава печалбите на тия, дето им се налага да го горят, за да си поддържат бизнесът. А и - докъде още може да падне? Падна от стотачка на 38 зелени (и то поевтиняло зелено). Няма как барелът да стане 5 кинта, нито 10, тогава добиващите го по чисто технически причини ще спрат да го.
Че то бе ясно, че китайската икономика не можеше до безкрайност да расте с по 7-8% на година - това е невъзможно и противоестествено.
Ефектът от забавянето на китайската икономика и девалвацията на юанът вече е преекспониран от пазарите: мисля аз.
То девалвацията на юана всъщност е за да няма голямо забавяне на китайската икономика. В общи лини към 10-15% от продажбите на западни компании са към Китай - така че да 10-15% корекция е дори прекалено силна реакция. Особено с растящи ЕС и САЩ.
Но човек не може да знае всички връзки - винаги има несигурност като чукнеш на едно място къде ще се пукне. Цените на ресурсите са първата косвена жертва. Китай реално уби бичия пазар при суровините - а при допълнително забавяне те едва ли ще се възстановят. Китайските резерви при забавяне на икономиката ще започнат да растат по-бавно или дори да намаляват. което пък означава че покупките от страна на Китай на чужд дълг изведнъж може да се превърнат в продажби - което пък ще тласне нагоре цената на чуждия дълг.
В същото време забавянето на Китай може да доведе до дефлационен натиск върху целия свят - все пак Китай е фабриката на света. така обаче в западния свят ще имаме по-високи лихви - макар и слабо по-високи заради горната причина и в същото време дефлационен момент, ако местното потребление не е тръгнало силно. това пък си е рецепта за забавяне и на запад. Това съчетано с евентуално вдигане на лихвите в САЩ - което изглежда доста вероятно и с поскъпващ долар - коейо още повече вкарва дефлация в Китай и изведнъж света като цяло може да се намери в ситуация с доста по-високи лихви - от тези на които е свикнал последните години и със същата дефлация с която се опитва всячески да се бори.
И ако тези лоши сценарии се развият за по-дълъг период и изведнъж попадаме в хипотезата световната икономика да влезе в японски тип стагнация. С дефлация, без растеж или с анемичен растеж, но за разлика от япония и с високи лихви - тъй като светът вече е доста задлъжнял. А японския пазар не е мръднал особено за целия този период
Че то бе ясно, че китайската икономика не можеше до безкрайност да расте с по 7-8% на година - това е невъзможно и противоестествено.
Ефектът от забавянето на китайската икономика и девалвацията на юанът вече е преекспониран от пазарите: мисля аз. Но това е нормално - паниката е проява на ирационалство - нима оная бамка - дето фалира Осма - Братята Льохмани, бе най-важното нещо на света? Че аз дори не знаех дотогава, че има такава идиотска льохманска бамка.
Никакъв повод не е. Просто на хората не можеш да им обясниш какво е това PMI и защо има значение.
За това като се обяснява историята казват че китай забавя и след това казват че пазара им се срива. Всъщност дори избягват да правят връзка между двете, защото Китай забавя от година, макар и по-бавно от сега, а пазара им правеше върхове след върхове за същия период.
Ето и днес Китай се срива а Хонг Конг расте. Стимулите на китайската централна банка нямат значение за китайския пазар - имат значение само за другите азиатски пазари. За Хонг конг особено.
Китайския пазар няма ама абсолютно никакво значение. това което бе китайско и задейства продажбите бе китайския PMI от петък който показваше контракция на икономиката. И то доста солидна контракция. Днес Китай предприе мерки да стимулира икономиката и затова европейците скочиха. очевидно китайците не искат да оставят на чисто пазарни сили икономиката си а са готови да действат.
Индексите в китай винаги са били без значение, само китай като икономика има значение.
Има значение - не като причина, а като повод.
Китайския пазар няма ама абсолютно никакво значение. това което бе китайско и задейства продажбите бе китайския PMI от петък който показваше контракция на икономиката. И то доста солидна контракция. Днес Китай предприе мерки да стимулира икономиката и затова европейците скочиха. очевидно китайците не искат да оставят на чисто пазарни сили икономиката си а са готови да действат.
Индексите в китай винаги са били без значение, само китай като икономика има значение.
Аз мисля, че е време китайските хора да се вземат в рачички - това пропадане при тях може би е време да срещне някакво дъно, ами че те изгубиха 25% за седмица само. И то не че икономиката им се е прецакала, но само защото е забавила растежът си, което е нормално - не отричам - че бе станало балоняк, но е време да спре да пропада, поне не и с такъв темп.
Чакам и намеса на главните хора там - обещаха да инвестират нови 100 МБ и май свалиха и лихвите, тоест време е самият Китай да обърне трендът или поне да стабилизира малко.
Ако утре не се продънят още надолу или поне ако паднат с малко, това ще окуражи останалите азиатски хора, които днес с неочаквана храбост се опълчиха на поредното китайско продънване. Само сериозен спад в Азия може осезаемо да тласне Европа обратно надолу, а ако Европа се стабилизира - и американците ще обърнат още утре.
Вчера се видя, че има някакво дъно, което и в Европа и в Америка трудно ще бъде пробито - и ние усетихме това дъно. Не отричам, че при сериозен спих в Китай, дъното в нормалните пазари може да се продъни, но надали има време за това: защото Шанхаецът е вече на 3000 пункта, ако дублира загубата за последните дни, ще удари 2000, което би било 5-годишно дъно - т.е. като имаме предвид ръстът на икономиката им за тия години, ниво от 2000 е абсурдно - ако бъде достигнато, всичкото инвеститор на света ако трябва пеш ще хукне към Поднебесното империя !!!
Тоест - дори при продължаващ катастрофически спих в Китай, другите пазари трябва да издържат само 2-3 дни. Оттам дори ФЕД да вдигнат лихвите - то вече ще е отчетено от пазарите.
Вий как мислите.
знам че пазарите те тормозят като ги гледаш - когато растят, но ти самоотвержено продължаваш и продължаваш да си причиняваш тази мъка - за това го правя
Коментар