If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Именно Повечето читави компании, които бих искал да притежавам са на р/е над 20. Не смятам че е удачно да нося риск за 5-6% евентуална доходност. Това за мен означава че са много надценени и затова съм на 100% кеш докато не открия нещо което да си струва риска.
Май само Самсунг ти отговаря на критериите, но не съм сигурен, че искаш да си в него
Именно Повечето читави компании, които бих искал да притежавам са на р/е над 20. Не смятам че е удачно да нося риск за 5-6% евентуална доходност. Това за мен означава че са много надценени и затова съм на 100% кеш докато не открия нещо което да си струва риска.
GILD +AAPL + VLO са на средно около 10, форърд 9, peg 0.6, ев/ебитда 6.5.
Не знам как го постигаш и откъде я вадиш тая енергия.То си е тежък физически труд да нацъкаш толкова поръчки. Уморих се само докато изчета всичките тези компании
Mи повечето по пазарна, като ми хареса някое ниво - не се циганя за цент-2.
Пък и сам знаеш че комисионните са в пъти по изгодни от на бфб ...и никой не те цака с по 1-2 картона
След тия данни за бвп от уса - и аз мисля като Ив че рейт хайк септември ни е почти в кърпа вързан, може би с по малки ставки ...ма няма значение.
Май ще поотложа планираните за днес покупки на рейтове , надявам се на по добри нива другия месец...
И аз още смилам казаното от Ив...
На 1 гледане обаче ако стане това дето предрича за биотехите - ще го разцелувам..
Кеш има, дано ни даде маркета пак втори шанс..
След тези данни от преди малко за американската икономика .
Пазара може се въстанови за кратко най много до към 203-205 - SPY.
До заседанието на ФЕД септември пазара ще е в рамките от 190-203.
Септември - вдигане на лихвите с 0.25 - 0.35 пункта.
След вдигане на лихвите до края на септември SPY - 10 % надолу, технологичния и биотехнологичния сектор с повече от 15 % корекция.
Октомври сложен месец - който ще покаже навлизаме ли в мечи пазар или не.
При липса на въстановяване на пазара в октомври и задържането му около новите нива - ни чака мечи пазар, Ако падне много SPY през октомври над тези 10-15 % пазара ще се въстанови тъй като ФЕД ще даде сигнали за липса на допълнително желание за вдигане на лихвите през идните 6 месеца.
Ако преди ФЕД пазара падне под 180 е възможно да се отложи цялата игра за декември.
След вдигане на лихвите - петрола ще се въстанови около ниво 60-70 долара за барел
Златото - над 1200.
За долара - не е много ясно след първоначалниото му вдигане до към 1.04-1.08.
Смятам че преди ФЕД септември нищо не бива да се прави на американския пазар освен адски краткосрочно и спекулативно ако някой му се играе.
Ако ФЕД не вдигне лихвите пазара ще се въстанови до предишните нива около 212 без възможност за нови върхове до октомври който пак ще е ключов месец.
Поздрави
има логика в думите ти(за мен лихви няма да се вдигат сега,евентуално декември,което като спад на борсата ще го покрият с коледното рали)
но не казваш нищо за долара-а там се крие разковничето-слаб долар-плюсове и минуси,силен долар-плюсове и минуси, за американската икономика.
Войната на валутите ще предопредели решението на фед,а влакът май вече замина,и е твърде късно либе за китка
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Според мен и не само...всичко което казах...е логично да стане точно така. В крайна сметка всичко е по просто от колкото изглежда ако се гледа по мащабно извън рамките на краткосрочните движения.
Ники
Този директор на FCX излезе тарикат директор
Първо си купи 1млн акции, а след това обяви хубавите новини.
Имаш ли на екран други комодити шефове, които си купуват акциите?
Не знам как го постигаш и откъде я вадиш тая енергия.То си е тежък физически труд да нацъкаш толкова поръчки. Уморих се само докато изчета всичките тези компании
Ив пък ме довърши с прогнозата си за толкова много неща.
Аз се чудя как една само прогноза да дам
Според мен и не само...всичко което казах...е логично да стане точно така. В крайна сметка всичко е по просто от колкото изглежда ако се гледа по мащабно извън рамките на краткосрочните движения.
Относно петрола, защо го свързваш с вдигането на лихвите? Там не зависи ли повече от количествата произведен петрол?
Не,
Не завси на практика от нищо друго освен спекулации. Таз песен любовна че видите ли петрола и сурвините падали щото предлагането било голямо а търсенето слабо е най голямата медийна манипулация която е в сила винаги както нещо се случи медиите да си намират някаква ( посказана ) причина за да може на стадото да му звучи логично и играчите да имат подкрепа от стадото за да си правят играта.
Петрола ще се вдигне грубо казано защото когато играта с акциите стане губеща - трябва да се спечели от другото - петрола.
И аз допълних вчера Индия, макар че по принцип мразя нагоре...
Също и дакса чрез DBGR, пак съм си на същата средна от началото на годината от малко под 24$, ама двойно по мощен...
Купих за сефте и Перу, Виетнам, смол кап Русия ( само то ми липсваше от брика) както и малка добавка към HAO че още ми е 10% под средната, както и към Полша.
Обаче имам гнусното усещане че изтървавам влака на ЕМ....надявах се още по ниско да ги гепя като се засили $, ма дали.....надявам се че пак ще има друг шанс.
Искам, а още нямам нищо от Турция, Корея, Малайзия, Индонезия, Чили, Египет...
Напазарувах си и MERC след като го ъпгрейднаха.
Изпълни ми се и още една заложена липс опция на Вло-то.
Изпуснах тия дни шанса с МО, върви гони вече над 10% над средната...
Добре че взех и още в началото SSO, сега са в съотношение 5:3 с останалото SDS.
Ми това е основното.
Днес се каня на VTR , пък и HCP още ми се мъдри на средната..
Мисля да отворя една двойка 1:1 BIB / BIS да играя по волатилността.
Обмислям и UCO / SCO, може би 3:2....
Ив пък ме довърши с прогнозата си за толкова много неща.
Аз се чудя как една само прогноза да дам
След тези данни от преди малко за американската икономика .
Пазара може се въстанови за кратко най много до към 203-205 - SPY.
До заседанието на ФЕД септември пазара ще е в рамките от 190-203.
Септември - вдигане на лихвите с 0.25 - 0.35 пункта.
След вдигане на лихвите до края на септември SPY - 10 % надолу, технологичния и биотехнологичния сектор с повече от 15 % корекция.
Октомври сложен месец - който ще покаже навлизаме ли в мечи пазар или не.
При липса на въстановяване на пазара в октомври и задържането му около новите нива - ни чака мечи пазар, Ако падне много SPY през октомври над тези 10-15 % пазара ще се въстанови тъй като ФЕД ще даде сигнали за липса на допълнително желание за вдигане на лихвите през идните 6 месеца.
Ако преди ФЕД пазара падне под 180 е възможно да се отложи цялата игра за декември.
След вдигане на лихвите - петрола ще се въстанови около ниво 60-70 долара за барел
Златото - над 1200.
За долара - не е много ясно след първоначалниото му вдигане до към 1.04-1.08.
Смятам че преди ФЕД септември нищо не бива да се прави на американския пазар освен адски краткосрочно и спекулативно ако някой му се играе.
Ако ФЕД не вдигне лихвите пазара ще се въстанови до предишните нива около 212 без възможност за нови върхове до октомври който пак ще е ключов месец.
Ами не се ядосвай, щото сега е лесно да кажеш как си изпуснал възможността като гледаш вече нарисуваната графика, но представи си че вместо това корекцията беше продължила още 20%, тогава щеше да си доволен че си оставил кеш и за по-ниски нива.
Коментар