If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Най вероятно пак не си прав.
Хич не е време за къси.
Пазара ще отиде нагоре следващата седмица много вероятно.
Късите ги изтърва преди няколко месеца точно тогава когато загуби от дългите.
Сега е пак време за почивка. Независимо какво прави пазара.
И аз мисля така - вероятно с известни колебания и временни пропаданици - но - пазарите - нагоре: да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Хич не е време за къси.
Според мен един добър индикатор за това дали ще вдигнат лихвите септември ФЕД е двойката евро долар. Ако Еврото се задържи над или около 1.14 най вероятно ще ги вдигнат. Ако падне около 1.1 - най вероятно няма да ги вдигнат.
Според мен банките са по наясно какво правят за разлика от нас.
При висок долър - няма да видим големи лихви.
Това е само предположение защото не мога да допусна че големите знаят но все пак нищо чудно и да знаят нищо че е уж е Америка.
И това ще бъде фатална грешка на ФЕД помнете ми думата ако не ги вдигнат.
Пазара декември или когато е там ще се срине с много ако не започнат сега. Напрежението е огромно. Успокоят ли се "инвеститорите" ( слагам думата в кавички защото имам пред вид пишман инвеститорите а не инвеститорите) - катастрофата е неизбежна и 3-5 % спад на ден ще бъде ОК за всички защото спада ще бъде с пъти по голям ако продължи да се надува пазара безпричинно. Ако трябва да бъда точен - не безпричинно. Причината е хеджфондовете да се освободят от горещия картоф на по висока цена колкото е възможно по пълно и да имат време да заемат добри къси позиции.
Сега пазара се въстановява толкова бързо само поради една причина - и тя е че спадна прекалено бързо и даже и големите играчи не са развързали всичко . Трябва им време през което на всички ще се обяснява как всичко е ок и бичия тренд ще продължи. За да могат дребните да се набалбукат с нетфликс или амазон...и да не забравяме Тесла и другите от шайката - "обещаваме невероятно бъдеще ама вие дайте сега кинтите" на хубава цена и да усетят дебелия по сериозно до като други правят кинти от тяхната глупост.
Част от технологичния сектор много ми прилича на пазара в Китай. Всички една година се радваха как бързо растял...и сега се правят че е голяма трагедия като паднал с 50 % - нищо че преди се е качил с 200 без никаква разумна камо ли фундаментална причина освен че на маймуните им дали много пари без пари.
Към края на деня - ще видим дали ще излезат - нещо не ми изглежда още съвсем като за къси, но все пак предполагам че утре ще има някакъв профит тейкинг, който като нищо може да прерастне и в още едно спускане при тези изнервени пазари.
Хич не е време за къси.
Към края на деня - ще видим дали ще излезат - нещо не ми изглежда още съвсем като за къси, но все пак предполагам че утре ще има някакъв профит тейкинг, който като нищо може да прерастне и в още едно спускане при тези изнервени пазари.
Послушах те.
Току що влязох UCO / SCO 2:1 с част от кеша.
Възнамерявах 3 : 2, ма няма страшно, имам за хедж дълга позиция на $.
Aма никой не говори да влизаш СЕГА, след +9% за деня, човекът имаше друго наум.
Освен това, от миналата седмица, $$$$ не са хедж на олиото вече.
С други думи, всичко е по-старому, всичко се променя.
С още по-други думи, пазарите са станали и по-зле от казината.
A.A.
Дано ти излезе варианта- големите риби да очакват двигане на лихвите, оттам и на петрола, и затова зареждат.
А, не, че, някой на Джаксъл Хол е намекнал за лихвите пак, и затова е това при олиото днес и утре ще разпродават
И аз си мисля че FED ще отложат за декември вдигането на лихвите, с нещо от рода "сега отложихме на косъм, ама декември няма вече да отлагаме", така пазарите ще се подготвят
Коментар