Първоначално изпратено от Isabella Oronova
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеДобро напомняне и хубаво, че продадох навреме!
Аз съм голям фен на марката!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНе знам дали ги следиш още
https://www.google.com/finance?q=OTC...BszesAGQiYb4Bg
Сега вече на 1 цент стават интересни. Марката си има доста фенове и може да ги лапне някой от големите. ПК е само 2 милиона
Аз съм голям фен на марката!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНе знам дали ги следиш още
Сега вече на 1 цент стават интересни. Марката си има доста фенове и може да ги лапне някой от големите. ПК е само 2 милиона
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБръза сметка на пръвите ми опити за инвестиции по светът:
Пръва сделка - 25.08, последна сделка - 21.10.
Обща доходност от капиталов ръст до моментът - 10.12%.
Ако добавим очакваните дивиденти - очаквана доходност - около 13.5%.
Най-голям ръст - от BMW - 13.4%.
Най-слаб - от Coca Cola - но това е последната компания, в която влязох.
В изчисленията влизат и всички такси, платени при пазаруването. Мисля: незле за начало: да.
Коментар
-
Бръза сметка на пръвите ми опити за инвестиции по светът:
Пръва сделка - 25.08, последна сделка - 21.10.
Обща доходност от капиталов ръст до моментът - 10.12%.
Ако добавим очакваните дивиденти - очаквана доходност - около 13.5%.
Най-голям ръст - от BMW - 13.4%.
Най-слаб - от Coca Cola - но това е последната компания, в която влязох.
В изчисленията влизат и всички такси, платени при пазаруването. Мисля: незле за начало: да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеОтново сме на18 000 Djia, защо бяха тия драми последните 2~3 месеца и страхотии дето се написаха и наприказваха за пропадания и апокалисиси?
Естествено всяка схема може да се обърка. На първо място е възможно да не се появи инфлация, което да не качи лихвите в САЩ. При този сценарий няма причина за срив на пазарите, което би задържало текущите нива на деноминираните в евро активи на износители. Ръста на долара е свързан с големи спекулативни позиции. В съзнанието на спекулантите е създаден условен рефлекс. Качването на лихвите трябва да качи долара. Следователно при всяка добра новина за САЩ трябва да се купува долара. Количествените улеснения за спекулантите трябва да съборят еврото. Следователно всяка новина за дефлация в Европа трябва да събори еврото. Случва се някакъв странен парадокс. Инвеститорите действат съобразно очакванията си и самите техни действия водят до очакваният резултат. В крайна сметка те сами предизвикват движението и то се възприема като потвърждение на техните прогнози. В даден момент ще се натрупа планина от спекулативен капитал зад долара, който ще трябва да излезе. Това ще го срути. На този етап в близките 2-3 години не виждам какво може да го предизвика и затова съм спокоен. Според мен долара ще поскъпва до деня когато стане ясно, че Драги трябва да качва лихвите. Тогава ще има срив. Въобразявам си, че знам какво трябва да гледам за проблем с европейските износители и съм относително спокоен.
По отношение на САЩ харесвам световните лидери в нови област. Там проблема е, че компаниите растат, но долара изяжда печалбите и ръста на физическият обем продажби. Според мен когато спре да расте долара човек трябва да се напълни до козирката с американски акции. Лично аз харесвам Фърст солар заради експоненциалният ръст на фтоволтаиците. Реално погледнато приходите им ще растат с около 30 процента годишно а рентабилността им бавно е се покачва в седващите 6-7. Предполагам някъде 2023-2025 натрупаният балон при ВЕИ ще се спука и ще стане мазало. Харевам и ИБМ заради потенциала за експоненциален растеж на изкуственият интелект. Watson на този етап не дава някакви значими приходи, но не виждам в целият свят продукт с подобен потенциал за растеж. Хубавото на изкуственият интелект е, че първият вероятно ще вземе всичко и, че няма горна граница, следователно не може да се говори за балон в който и да е момент. Тоест да инвесираш е skynet от терминатора. Достигането на геометричният ръст при интелекта до определена точка води до цялостно изменение на човешкото общество, което е непредвидимо. Тогава какви рискове от балони да ни притесняват? Всички научнофантастични филми биха могли да се случат.
Та такива глупости ми се въртят в главата. Забавиха се с половин час да ме забършат се разписах. Хайде приятен уикенд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеРеализирах прилична печалба от 12 % на Quiksilver, компанията е рискова и ще бъда още по-внимателен, уважавам мнението но Alonso!
Сега вече на 1 цент стават интересни. Марката си има доста фенове и може да ги лапне някой от големите. ПК е само 2 милионаАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеАз не ги следя, но за Пимко и Бил Грос чета почти всеки ден в пресата. Но ще обърна малко певечко внимание на Алианц.
Как ви се харесаха 271 000 нови работни места в САЩ са октомври? Кой тука се присмиваше на идеята да се купува Джей Пи Морган?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОтчасти е това. Ама като чуя: Pimco - и все си представям Розовото пантера - онова мършавото от децкото, дето го обичахме най-ного едно време.
Който се кефи на Allianz и има интерес към - мисля сега е нелош момент да си купи. Нищо чудно дивидентът да е над 7 кинта.
Как ви се харесаха 271 000 нови работни места в САЩ са октомври? Кой тука се присмиваше на идеята да се купува Джей Пи Морган?
Коментар
Коментар