Първоначално изпратено от Misho ILIEV
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМани ги камилченцата - кой луд ще купи облизвации с отрицателна или нулева лихва? Ей-туй съм се питал винаги... единственият отговор е цакане на местният г-н Горанов.
Но ако ЕЦБ ти каже - баста - оправяйте се - ще изкупим само 15% от облигацийте и то тези с по-високите лихви, а не 25% включително и тези с отрицателните лихви и това веднага срива цените на сигурните облигации - вместо 1% на година се получава -1%. И това като си го направил с ливъридж 1/3 и изведнъж те удря -3% на нещо което си се надявал че е сигурно. И ако си банка това ти удря и печалбата и по-важното капитала. И трябва да продаваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
пето - долара пада - и последната причина ФЕД да не вдига лихвите изчезва - нищо чудно Драги да направи това точно че долара да падне, ФЕД да почне да вдига лихвите по уверено и съответно коефициентите на търговия да бъдат ударени.
Коментар
-
Реакцията даже е доста слаба - ще продължи най-вероятно и следващите дни.
Първо свалянето на лихвите бе по-малко от очакваното. което означава че бая народ се е нагушил с облигации с отрицателна доходност и се е надявал да ги продаде на ЕЦБ - сега духа супата и трябва да ликвидира позиции. ЕЦБ не купуват облигации с доходност под лихвата си. А такива има много
Второ QE то не бе увеличено като сума - което означава че ЕЦБ няма да купува повече облигации от това което купува сега - отново - тези дето са се набутали в облигации с отрицателна или пък прекалено ниска доходност духат супата - може и да не успеят да ги продадат на ЕЦБ
Трето - мани облигациите ми сигурно има една камара народ които са се набутали във фючърси в грешната посока. Хеджирали са грешната посока и са имали съвсем верен маржин кол Само така стават тези движения от по 2-3% на евро долар и по 5% движения в облигации.
четвърто - движението бе много бързо и силно ме съмнява всички да са затворили грешни позиции - така че още дни наред ще бута пазара.
пето - долара пада - и последната причина ФЕД да не вдига лихвите изчезва - нищо чудно Драги да направи това точно че долара да падне, ФЕД да почне да вдига лихвите по уверено и съответно коефициентите на търговия да бъдат ударени.
шесто - долара пада падат печалбите на европейските международни фирми. Съответно падат европейски индекси, това бута и американските индекси. Все едно поради какви причини
седмо - пазарните лихви в САЩ и в Европа днес правят брутално движение - и като се има в предвид че от средата на месеца и основната лихва в САЩ най-вероятно дъното при доходността при облигациите вече е минало. Т.е. като нищо може вече да се пука балона там
Осмо - напълно възможно е и да не съм прав и всичко днес да си е само за днес
осмо - Драги дори не спомена че може пак да променя нещо - т.е. до следващата му реплика няма никакъв позитивизъм - само измамени камилчета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеА може да паднат и доста
Днес - малко прибръзана реакция - подсилена и от туй, че пазарите се качиха доста и ного спекуланти решиха да кешират печалбиците и да направят същевременно ново локално дъно, за да купят пак по-тънко. И аз можех да сторя туй, но не ми се занимава с врътки на дребно. Акциите ми паднаха с по 4-5 кинта.
Утре смятам пазарите пак ще стартират с минуси, но по към обяд - ще обърнат трендът и да възстановяват ще тръгнат.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение1850 а може и 1600Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение2042!!!
Я ,може и до 2035 да стигне!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМалко, малко, колко да е малко
Я ,може и до 2035 да стигне!!!Last edited by kefala; 03.12.2015, 22:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеОще малко и почва коледното рали!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЛошо ни биха днес накрая - отвикнал бях Вермахтът да яде бой.
Ама ако някой мисли, че надолу ще продължи - според мен заблуждава се. Утре може да падне още малко и после - пак нагоре, разбира се - не толкова стръмно. Ето - засега щатските пазари падат, но незначително.
Разбира се - известен спад - нелошо - да допълваме - а и иде краят на годината - значи доста мои клиенти парички ще си вкарат - та да накарат г-н горанов да страда - нека сторят това на по-нисички нива.
Коментар
-
Лошо ни биха днес накрая - отвикнал бях Вермахтът да яде бой.
Ама ако някой мисли, че надолу ще продължи - според мен заблуждава се. Утре може да падне още малко и после - пак нагоре, разбира се - не толкова стръмно. Ето - засега щатските пазари падат, но незначително.
Разбира се - известен спад - нелошо - да допълваме - а и иде краят на годината - значи доста мои клиенти парички ще си вкарат - та да накарат г-н горанов да страда - нека сторят това на по-нисички нива.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар